Acasă PAMFLET Primarul ce taie de două ori şi măsoară o singură dată, recidivează

Primarul ce taie de două ori şi măsoară o singură dată, recidivează

771
1

Dan MIHĂESCU ■

În politică, prostia nu e un handicap. (Napoleon Bonaparte)

Când vă spuneam că Vergil Chiţac este genul de om care pune carul dinaintea boilor şi obişnuieşte să taie de două ori şi să măsoare o singură data, la sfârşit, când manufacturează ceva, poate credeaţi că sunt pricinos dar iată că omul recidivează din impuls.

Potcovăria lu Dan
Potcovăria lu Dan

Vanitos din fire, căci vorba lui Pierre Beaumarchais “Prostia şi înfumurarea sunt tovarăşe nedespărţite”, chiţoşenia decide să-şi fardeze imaginea publică pe repede înainte astfel că primul Primar liberal al Constanţei după 70 de ani, invită presa în sala Prefecturii Constanţa, marţi 11 aprilie 2022, la ratificarea protocolului de înfrăţire cu Chişinăul, în prezenţa omologului moldovean, Ion Ceban, membru al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Îmbrăcat în vorbe de lemn, dar de “santal”, comunicatul de presă încerca să reliefeze importanţa evenimentului:“Actualele evoluții nocive din vecinătatea estică a României și Europei (războiul din Ucraina declanșat de Federația Rusă) confirmă și amplifică justețea acestei abordări. România susține integrarea europeană a Republicii Moldova (pe baza caracterului special al acestei relații, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiții), iar pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie și de consolidarea și multiplicarea relațiilor la nivel local dintre municipalitățile din România și Republica Moldova.

Imediat presa reacţionează punând la îndoială corectul discernământ prin care primarul liberal al Constanţei urma să şi-l facă frate pe primarul pro-rus al Chişinăului şi după trei ore Primăria Constanţa anunţă că l-a rerutat pe comunistul Ion Ceban, aflat deja pe drum, şi că anulează evenimentul.   

“Având în vedere atribuirea, în spațiul public, a unei semnificații politice preconizatei semnări a „Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța, România și municipiul Chișinău, Republica Moldova”, eveniment care urma a avea loc la Constanța, mâine, 12 aprilie, precum și pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat”–precizează un comunicat de presă al Primăriei Constanţa, transmis marţi, 11 aprilie 2022, ora 18.23.

Stau şi zâmbesc, trecând în revistă agitaţia zilei creată pe seama subiectului menţionat şi-mi vine în minte pilduitoarea replică a lui Ion Creangă, din Păcală: “Prostia din născare, leac în lume nu are; ea este o urâcioasă boală, ce nu se vindecă în şcoale, ba nici în spitale”.

1 COMENTARIU

  1. Pusul carului dînaintea boilor o fi cerință de calificare la PNL? Dacă nu ar fi de plâns, sigur ar fi de râs; doar că ar părea că râdem de noi înșine, că doar domnul Chițac este cel care ne reprezintă și ne vrea binele; oare el știe?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.