Acasă VREM O ŢARĂ CA AFARĂ ! Poliţist la condiţional optativ !

Poliţist la condiţional optativ !

680
0

Leonard MOCANU ■

Ieri după-amiază mi-am propus să sărbătoresc 1 Mai Muncitoresc 2022 (și nu numai) cu o plimbare de recreere meditativă spre sudul litoralului.

Destulă înghesuială pe șosea, mai ales pe sensul de circulaţie Mangalia – Constanța, dar nici pe celălaltă cale nu mi-a fost rușine. Abia ies din Constanța și ”hop” şi junghiul – doi motocicliști, fiecare cu câte un pasager atârnat în spate, probabil rude (numerele de înmatriculare aveau aceeași ”formulă”, cu excepția unei cifre) care s-au trezit să facă pe vilegiaturiștii de plăcere, fiecare pe câte o bandă, undeva pe la 70 km/oră. Bineînțeles, blocau tot traficul și s-au arătat foarte nemulțumiți că au fost atenționați.

Ei bine, am înţeles că nu puteau constitui în niciun caz subiect de interes pentru polițiștii ce patrulau cu o autospecială şi nici pentru alţii doi, motociclişti, parcaţi ”la o șuetă de duminicală” în giratoriul de la Dedeman-Agigea. La intrarea în Eforie Nord, un alt autoturism cu ”oameni ai legii”, evident la umbră, iar un al treilea, pe post de sperietoare, pe banda de accelerare de după intersecția către Techirghiol. Evident, dacă un nefericit ar fi blocat acea bandă, indiferent de motiv, să vezi tu săpuneală. Dar ei sunt oamenii legii (apropo, am văzut un anunț pentru încadrarea funcțiilor de șef de post în câteva comune din județul Constanța, la care cerința de studii era diploma de bacalaureat) și pot face orice. Prin Tuzla, un cârd de vreo 25-30 de bykeri, evident la plimbare ”de voie”, manifestând pe ambele benzi pentru dreptul de liberî circulaţie şi egalitate de şanse între participanţii la trafic, că doar şoseaua era moștenire proprie. Coloana de autoturisme se ținea departe, cam la 150 de metri în spatele lor, ca să nu interacționeze cu donatorii de organe.

Pe drumul spre stațiunea Olimp, un autoturism MAI (ce-o fi căutat pe acolo printre cele câteva mașini?). La înapoiere, pe același traseu, motocicliștii-polițiști de la Dedeman (cred) porniseră și ei spre sud, fiecare acupând la rându-le câte o bandă, în tandem pe lat, aşa cum îi învăţaseră bykerii, că doar se poartă în zi de sărbătoare (se pregăteau, probabil, pentru parada de 1 Decembrie sau nu aflaseră că de 1 Mai nu se mai defilează).

Prin Eforie sud, ne ajunge din urmă, pe banda a doua, un Alfa-Romeo de Poliție, bleumarin, cu șoferul evident deranjat că traficul ”curgea” la viteza legală din localitate. S-a răstit prin megafon la un posesor de Ferari oprit neregulamentar să-și escamoteze plafonul ”decapotabilei”, cauzând blocarea traficului, a forțat trecerea trimițând cam tot ce-i stătea în cale pe prima bandă și n-a mai răbdat, aprinzând girofarurile aproape de Eforie Nord. M-am gândit că cine știe ce urgență avea, dar m-am liniștit repede, văzându-l salutându-se relaxat cu colegul din boscheții de la giratoriul Eforie Nord, dinspre Agigea.

Ajuns în sfârşit la Agigea remarc un nefericit în uniformă, pedestru, străduindu-se să-și deprindă rostul, iar la Dedeman l-am întâlnit pe singurul care părea să înțeleagă de ce ieșise în trafic,”rânduind” coloanele dinspre Mangalia sau București.

Aștept cu nerăbdare primul miting de protest al polițiștilor, să le postez imaginile înregistrate cu camera de bord, imagini pe care le pot pune cu operativitate la dispoziție oricărui șef de prin MAI care s-ar arăta interesat de rândurile mele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.