Acasă Utilitare Primăria Valu lui Traian injectează peste 23 de milioane de lei în...

Primăria Valu lui Traian injectează peste 23 de milioane de lei în investiţii social-educative

630
0

Dan MIHĂESCU ■

Primăria Valu lui Traian a lansat în execuţie noi investiţii edilitare pentru extinderea infrastructurii şcolare şi de educţie şi ocrotire a copiilor, fiind vorba despre două noi proiecte finanţate din bugetul local și fonduri europene prin POR 2014-2020, a declarat primarul Florin Mitroi pentru Sentinela.

Sursă ziuaconstanta.ro: Florin Mitroi

Potrivit edilului, joi 12 mai a. c, de la prima oră a dimineţii au început excavaţiile pentru a pune temelia viitoarei unităţi şcolare din noul cartier al Tineretului. Aici se edifică o şcoală cu clasele 0 – VIII şi pe lângă sălile de curs unitatea va fi dotată cu laboratoare, spațiu pentru desfășurarea activităților after-school, sală pentru orele de educație fizică și terenuri de sport în aer liber. Valoarea proiectului, licitată pe SEAP, este de 16.788.807 lei fără TVA.

De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute a început şi construirea unei noi grădiniţe cu creşă pentru copii, tot în Cartierul Tineretului (Zona Lotizată F), unde vor funcționa patru grupe de grădiniță și două grupe de creșă. Proiectul prevede atât amenajări exterioare de funcționalitate cât și pentru petrecerea timpului liber valoarea investiţiei realizată cu cofinanţare din bugetul local și fonduri europene prin POR 2014-2020, fiind estimată la 6. 378. 561, 45 lei fără TVA. Termenul de finalizare al celor două investiţii fiind de 12 luni.

“Investiţiile în educaţie sunt bani investiţi în viitorul naţiunii şi la noi, la Valu lui Traian, ele sunt planificate şi susţinute în ritmul dezvoltării localităţii periurbane, al urmăririi dinamicii de creştere a populaţiei, pentru că la urma urmei sunt şi bani din impozitele cetăţenilor noştri întorşi în asigurarea nivelului de trai la care aceştia au dreptul să aspire”, a declarat primarul Florin Mitroi.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.