Acasă Alegeri 2024 Eu tot n-am înțeles ce-i cu AUR-ică

Eu tot n-am înțeles ce-i cu AUR-ică

4069
0

Luigi FRIGIOIU  ■

Motto: „Măru-i lăudat, tolba cu idei e goală”.

M-am lămurit și cu ăștia. La Alianța pentru Unirea Românilor e ca la romi; AUR mult, carate puține! Sâmbătă, 9 decembrie, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat o conferință de presă la Hotel Continental Forum (fost IBIS). Ca “Prâslea cel voinic” din poveste, am pornit în căutarea “merelor de aur”. Era după-masă și speram la un desert apetisant, un “golden auriu” sau măcar un ionatan.

Sala era poleită cu “auriști” unul și unul: Claudiu Târziu – copreședinte și senator AUR, familia parlamentară Aelenei (Evdochia și Dănuț), Sorin-Cristian Mateescu – senator AUR, Mircea Chelaru – deputat AUR, și distinsul avocat Dumitru Bădrăgan – purtător de cuvânt AUR Constanța. Speram să vină și George Simion, dar campionatul de fotbal n-a luat, încă, vacanță așa că bronzatul lider al fanilor de culoare a considerat prezența sa mai utilă în mijlocul galeriei de unde s-a catapultat pe firmamentul politic.

“Frunză verde , salbă moale / Adu calu, Simioane / Să-i pun șaua pe spinare”.

În lipsa lui Simion, și-a dat cu presupusul celălalt co-președinte, inoportunul Claudiu Târziu, despre viața pe care o trăim noi, cei de aici, de la mal de mare. „Nu lăsăm Constanța la cheremul unor găști de pradă. Oferim Constanței șansă la renaștere, la reconstrucție. N-am avut edili potriviți și nici oameni politici de stat. Am mers din rău în mai rău, spre un regim de colonie. Avem certitudinea că vom câștiga. Ne propunem să luăm peste 50% și la Constanța. Veți vedea parlamentari AUR slujind interesul constănțenilor. Suntem niște învingători!“.

Măi, să fie! Cam târziu s-a trezit, nu degeaba îl cheamă așa… Dacă își punea ceasul deșteptător să sune mai devreme, domn Târziu ar fi știut că județul nostru are, din 2020, patru reprezentanți AUR în Parlament. Unul mai inutil decât celălalt. Trei dintre ei (Evdochia și Dănuț Aelenei și Sorin Cristian Mateescu) sunt din comuna Lumina (fostă Valea Neagră). Al patrulea, Dumitru Viorel Focșa, s-a dovedit un politician foarte bătăios: și-a transformat nevasta în sac de box și acum se războiește cu ea prin instanțe.

De fapt, familia Aelenei a venit să se lumineze în Lumina din satul Blegești, jud. Bacău. Nu știm dacă locul natal (Bleg-ești!) i-a influențat dar Danuț și Evdochia au fost destul de molateci în politică. În 2022, au dezertat din AUR. Doamna Dochia a trecut la „Alternativa Dreapta” apoi împreună, ca o familie tradițională, au făcut „stânga-mprejur” recăpătându-și paloarea „aurie”.

Pe senatorul de Constanța, i-Lumina-tul, Sorin-Cristian Mateescu acum l-am văzut pentru prima (și, probabil, ultima) dată. Viteaz apărut după război, a explicat cum a luptat un mandat întreg cu combinatorii din Parlament. Fără succes, însă. „Am votat cererea DNA de ridicarea imunității lui Cîțu, care în așa-zisa pandemie și-a bătut joc de o țară întreagă. Vor cădea multe capete, sunt convins. Am anticipat Ancheta, AUR a convocat comisia parlamentară. Cei vizați nu ne-au explicat cheltuirea banilor. Acum DNA a pus mâinile pe ei. AUR a venit în politică pentru a scăpa țara cu oameni patrioți și curați“, a declamat Mateescu Senatorescu.

Pe co-președintele Târziu l-a încuiat întrebarea privind candidații pentru alegerile locale și parlamentare, pentru simplu fapt că, la ușa AUR, se calcă în picioare, nu oameni eligibili, ci doar o adunătură de traseiști-oportuniști. Înbisericitul Claudiu a răspuns cu întârziere, ca de obicei, “Avem candidați, o să-i aflați la momentul potrivit”. În regulă, numai că lista trebuie anunțată înainte de alegeri. Mai târziu ar fi cam…tardiv.

Ca să nu mai fie acuzați de lipsă doctrinară, co-Târziu a anunțat, la Constanța, declanșarea Revoluției Conservatoare. Sub stindardul partidului-galerie de fotbal, sărăcanii de noi, după ce am avut revoluția roșie – sub comuniști, alta portocalie – sub Băsescu, ne-am pricopsit acum și cu una galbenă de curaj, mânați în luptă fiind de AURică fără Frică!

În acest sens oamenii de la galerie au inventat Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, care ființează și teoretizează sub sloganul “Tradiție și Modernitate”. Nici nu mai înțelegi ce Dumnezeu se întâmplă și dacă acești conservatori, propăvăduitorii „libertății”, sosiți mai Târziu, sunt niscaiva resturi de la Felix Motanul-Varanul sau creație nouă a acelorași sociologi meseriași, care știu cu ce se mănâncă politica dâmbovițeană.

Sursa: Facebook Ovidiu Cupșa

Oricum, organizatorii au declarat: „E un eveniment cultural deosebit adresat constănțenilor. Cei care nu ne cunosc bine pot avea acces la o altă față a partidului AUR. E o conferință despre libertate, libertatea dintre firesc și ficțiune, prin promovare a două cărți: «Prețul libertății» și «Acea Europă în care credem»“.

În prezidiu au fost prezenți generalul Mircea Chelaru, Valentin Cioromelea, senator de Tulcea, Nicolae Vlahu și prof universitar Simona Petcu, candidați la Europarlamentare. Oficiile de gazdă, pentru publicul numeros, le-a făcut Ovidiu Cupșa care, după părerea mea, speră în zadar la candidatura AUR la Primăria Constanța.

Cei care au luat cuvântul au vorbit discuții, au bătut câmpii cu grație. Mai ales, că plaja aflată peste drum și orizontul marin îi inspira. S-au vehiculat tot felul de idei despre libertate. Am înțeles că omenirea și-a pierdut libertatea în momentul când șarpele biblic i-a convins pe Adam și Eva să muște din “mărul interzis”. Deși venisem să gust un măr Golden AURiu, de teamă să nu fie “otrăvit politic” am renunțat. Afară era frig, am pornit spre casă să mă încălzesc cu un “suc cu mărgele”, cadou de sărbători de la prietenarii din Ardeal. Frați români, mărturisesc că eu rămân la prună…

Claudiu prea-Târziu: „Nu vrem să mai lăsăm Constanța la cheremul unor găști de pradă“.

„Subiectele politice ale zilei sunt privitoare la majorarea redevențelor, la extracțiile minerale, de petrol și gaze. Noi ne aflăm astăzi la un nivel foarte scăzut. De asemenea, avem un buget enorm iar Guvernul vrea să-i suprataxeze pe românii obișnuiți. Dar nu asta e soluția. Trebuie să folosim bogățiile naționale în interes național. PSD, UDMR și alte formațiuni au respins inițiativele. Au o mașinărie de vot și o folosesc în interes propriu fără scrupule. Am fost la Bruxelles, la o întâlnire importantă cu oameni de afaceri români. Aproape 200 de afaceriști români din Europa, au răspuns invitației AUR, împreună cu europarlamentarul Cristian Terheș. Am tras concluzia că oamenii de afaceri români și străini așteaptă la guvernare o forță politică capabilă să ofere un climat prietenos pentru mediul de afaceri, birocrație scăzută și sprijin pentru dezvoltare prin acces la credite umane din toate punctele de vedere, așa cum se întâmplă în alte țări“, a mai șopârlit Târziu.

„AUR, mișcare de resurecție a conștiinței naționale, face apel la un trecut onorant și la starea actuală pentru că românii merită recuperarea demnității. Astăzi românul plânge de neputințele sale și de rușinea pentru halul în care a ajuns. Poporul suferă. Vai și amar de semințiile conduse de nevolnici lipsiți de credință. Suntem cu tolba plină de soluții pentru românii. Nu inventăm, nu facem ficțiuni, am adus oamenii care știu, pot și vor. Întrunim condițiile prin oameni asumați. Încheiem prin cuvântul de azi: nu-ți înalți spiritul, cât timp nu știi să gestionezi lumea reală în care trăiești!“, a transmis generalul în perpetuă retragere, Mircea Chelaru, deputat AUR.

„Am votat cererea DNA de ridicare a imunității lui Cîțu, care în așa-zisa pandemie și-a bătut joc de o țară întreagă. Vor cădea multe capete, sunt convins. Am anticipat Ancheta, AUR a convocat comisia parlamentară. Cei vizați nu s-au prezentat să explice cheltuirea banilor. Acum DNA a pus mâinile pe ei. AUR a venit în politică pentru a scăpa țara cu oameni patrioți și curați“, s-a băgat în seamă și Sorin-Cristian Mateescu, senator AUR.

„Certitudinea noastră este ca vom câștiga. Nu mă refer la faptul că vom fi primul partid Noi ne propunem și vom reuși să luăm peste 50%. Se va întâmpla asta si la Constanța. Nu vrem să mai lăsăm Constanța la cheremul unor găști de pradă. Veți vedea aici parlamentari AUR care vor sluji interesul constănțenilor. Noi suntem niște învingători!“, a finalizat Târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.