Acasă Economic A început recoltatul cireşelor la Poiana

A început recoltatul cireşelor la Poiana

1076
0

Nastasia BUTUC ■

Marţi, 7 iunie, dis-de-dimineaţă, echipa de culegătorii a intrat “în forţă” în livada de cireşi de la Poiana, marcând deschiderea campaniei de recoltare la unele dintre cele mai dorite şi apreciate fructe ale începutului de vară – cireşele.

Potrivit directorului firmei Fruleca SRL, Alexandru Panait, după ce a fost determinat nivelul optim de coacere a fructelor, echipa de zillieri a intrat în teren şi a început recoltarea manuală; ulterior culegerii şi sortării. fructele fiind expediate direct pe piaţă, în cazul de faţă fermierul având contract de desfacere cu Auchan Constanţa.

“Noi avem o livadă de 14 hectare în satul Poiana, renumit ca bazin horticol de altfel, în apropierea Constanţei, cu cireşi din soiurile Van, Stella şi Boambe de Cotnari, ultima plantare de întinerire căreia practic în acest sezon culegem roadele, fiind realizată în urmă cu şase ani…” a declarat Panait.

Directorul firmei pomicole a mai precizat că recoltarea a început la cel mai timpuriu soi din plantaţie şi că fazialitatea coacerii este diferenţiată temporal între cele trei soiuri.

“Anul acesta, până în prezent, se pare că ne bucurăm de o producţie bună pe care sperăm să o ducem în condiţii optime până la recoltare şi astfel să obţinem şi un oarecare profit faţă de campania din 2021 când am ieşit pe pierdere, din cauza condiţiilor agrometeorologice”- a conchis directorul Fruleca SRL, Alexandru Panait.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.