Acasă EDITORIAL Băile Tușnad – fieful obrăzniciei ungurești

Băile Tușnad – fieful obrăzniciei ungurești

482
0

Manuel VLĂDUȚ ■

Miercuri 20 iulie, a avut loc la Băile Tușnad, deschiderea celei de-a XXXI-a ediții a Universității de Vară și Taberei Studențești Bálványos cunoscută și sub numele de „Tusványos”.

Așa cum se știe, aceste manifestări anuale au loc în prezența unor înalți oficiali ai Ungariei, premierul Victor Orban sau ultranaționalistul Laszlo Tokes fiind nelipsiți și de această dată.

„Această tabără este un fel de piatră de hotar în viața maghiarilor. Aici vom depune, printre altele, şi bazele politicii naționale pentru anul viitor”, a declarat miercuri, la Băile Tuşnad, secretarul maghiar de stat pentru politica naţională, Árpád János Potápi. Iar președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului ungar, Zsolt Nemeth, a declarat nimic altceva decât că „în zilele următoare trebuie să abordăm planurile și obiectivele noastre din perspectiva eternității”.

Și pentru că discursul politicienilor maghiari părea că-și ia avânt sub simbolul „eternității”, iată că un român a îndrăznit să afișeze un baner cu mesajul:”Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”. A fost nevoie de intervenția SPP pentru a-l evacua pe patriotul român din mijlocul ungurimii iritate…

            ● Mă întreb, pentru a nu știu câta oară, în ce țară trăim?

Lipsa de reacție a autorităților române la sfidarea ungurească adresată Statului Unitar Român, este strigătoare la cer! Nu ar fi fost nimic dacă oficialii maghiari ar fi venit în România, ca simpli turiști! Nu ar fi fost nimic dacă nu s-ar fi rostit discursuri care incită la destrămarea Statului Unitar Român, așa cum a făcut-o Laszlo Tokes, îndemnându-l pe premierul Ungariei – Victor Orban, să sprijine autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc   ; sau dacă în timp ce Orban al Ungariei se plimbă ca un pașă prin România, ațâțând spiritele și criticând inclusiv poziția Uniunii Europene față de agresiunea rusească din Ucraina, la Budapesta nu s-ar fi arborat steagul ,,ținutului secuiesc,, pe clădirea Parlamentului, alături de cel unguresc!

● Mai avem instituții care să vegheze și să garanteze  asupra siguranței noastre naționale și asupra integrității teritoriale ale României?

Nu-i poate opri nimeni pe acești inamici ai națiunii române din sfidarea și obrăznicia adresată nouă tuturor? Mutului de la Cotroceni și năduşitului de Palatul Victoria, le-a pierit graiul?

Cum ar fi să se trezească ungurii cu o „tabără de vară” românească la Gyula unde mai există încă oficial o comunitate de români în Ungaria, unde să-şi lanseze și parlamentarii noștri, discursuri despre drepturile românilor de pe Tisa? 

Chiar trebuie să reamintim mereu că doar opinca românească, ajunsă în bătătura  Parlamentului de la Budapesta, a salvat Ungaria de la bolşevizarea din 1919?

Am rememorat asta pentru cei care încearcă să treacă cu vederea că doar Trainsilvania Românească este Eternă !   

surse: g4media.ro , observatornews.ro, 10tv.ro, observatornews.ro , historia.ro

foto: 10tv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.