Acasă PAMFLET Ligia Deca bine ai venit, treci la rând!

Ligia Deca bine ai venit, treci la rând!

692
0
Sursa PNL Facebook
Sursa PNL Facebook

Dan MIHĂESCU ■

Luni 4 octombrie a fost o conjuncţie de planete sub care s-a nimerit chiar cerul capitalei, ceva de speriat şi uite aşa au ieşit la iveală comete şi supernove, ceva de excepţie ce să mai zic, cum rar ne este dat să vedem noi, cei care credem în zodii şi stăm cu ochii zgâiţi după stele, logostele şi gogostele, vorba lui Adrian Bucurescu.

Potcovăria lu Dan
Potcovăria lu Dan

Uite aşa am reuşit să-mi limpezesc viziunea despre nebuloasa în care gravitau stele de-ale noastre, de pe cheul Dâmboviţei, şi ascultând-o vorbind pe Ligia Deca, în calitate de ministru al Educaţiei, desemnat de PNL, după Nicu Ciucă, plagiator acoperit, să înţeleg că pe nenicii ăştia pare că-i uneşte mai degrabă unitatea militară decât unitatea de gândire.

Că altfel ce dracu să crezi când proaspăt alunecată în post, apolitica transferată de la Cotroceni face de două ori același dezacord substantiv-adjectiv la genitiv “României educate” după care raportează cu fermitate în glas, ziariştilor, “vom operaţionaliza” legea…?! Şi nu oricum, zice că o va operaţionaliza, ci „în conformitate cu declaraţiile preşedintelui”, comandantul suprem, luceafărul de la Cotroceni ce-i luminează calea, şi nu cu interesele şi nevoile poporului român, aşa cum a jurat ca ministru. Deh, metehne vechi şi aşchii de lemn din limba lui  nea’ Nicu Ciucă, al nostru, care „siguranţá în sus şi în jos tot ce-i cădea în mâna lui de prim-ministru.

E bine şi e clar că n-o să ne plictisim!

Las aicea jos citatele cu pricina ca să nu avem vorbe. Sau mai bine postez şi înregistrarea…

„România educată include o diagnoză a problemelor din educaţie după toţi indicatorii de măsurare a performanţei, fie că vorbim despre calitate, fie că vorbim despre echitate, avem nevoie de o reformă profundă, iar viziunea României educată asta este. Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea României educată în cadrul legislativ şi nu numai şi în programele şi în tot ce înseamnă activitatea Ministerului vor face exact, vor încerca să răspundă la problemele învăţământului românesc”.

“Vom operaţionaliza România educată în literă şi în spirit în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.