Acasă Cronica Familia Nicolae și Natalia GRIBINIC ne-a desfătat cu delicatesuri sonore ca bomboanele...

Familia Nicolae și Natalia GRIBINIC ne-a desfătat cu delicatesuri sonore ca bomboanele BUCURIA (muzicii)

481
0

Luigi FRIGIOIU  ■

Miercuri 16 noiembrie a. c, am auzit cornul sunând în foyerul TeatruluiNaţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, din Constanţa. Ca în celebra poezie a lui Ștefan Augustin Doinaș, m-am închipuit în mijlocul gonacilor prințului din Levant pornind în căutarea “Mistrețului cu colți de argint”. Însă, n-am plecat la vânătoare după mistrețul argintiu pentru că, între timp, prințul Nicolae și-a găsit “prințesa cu mâini de aur”, Natalia.

Recitalul familiei Nicolae și Natalia Gribinic, la corn și pian, s-a constituit într-un spectacol muzical de excepție. Prezentarea documentată și amplă realizată de Rodica Iftimie a fost la înălțimea momentului. Repertoriul, iscusit ales, a fost o călătorie în lumea muzicii. De la muzica baroc de la mijlocul sec 19, până la un rondou moldovenesc contemporan. Am ascultat Beethoven, Franz Schubert, Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Franz Joseph Strauss, David Fedov, Serghei Rahmaninov, Giacomo Puccini, Maurice Ravel.

Nicolae, în mare formă! Natalia, magiciana clapelor, ca întotdeauna! Toate scaunele ocupate de spectatori entuziasmați, de toate vârstele. De la copii la seniori. S-a ovaționat îndelung.                                                   

Fiecare piesă a însemnat o mică bijuterie muzicală pe care am savurat-o ca pe o bomboană “Bucuria” din Moldova de peste Prut, de unde au venit, de altfel, inegalabilii noștri artiști Nicolae și Natalia.

Putem considera că familia Gribinic ne-a tratat cu bomboane muzicale, la ceas aniversar căci de curând, a fost ziua Nataliei iar peste puțin timp vine Sfântul Nicolae care poate va avea în sacul cu daruri o sticlă cu suc de strugure Purcari sau Cricova, să ne mai taie gustul dulce de bomboane.

Redevenind serioși, trebuie să recunoaștem că din Chișinău nu au venit doar mărci moldovenești celebre ci și muzicieni de mare valoare. Nicolae și Natalia Gribinic sunt doar două exemple din multe altele. Îi felicităm pentru regalul muzical oferit cu titlul “Să iubim muzica”. Ascultând cornul lui Nicolae și pianul Nataliei nu poți decât să iubești fermecătoarea lor muzică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.