Acasă Social Urologia Spitalului Judeţean Constanţa a intrat în era chirurgiei cu laser, direct...

Urologia Spitalului Judeţean Constanţa a intrat în era chirurgiei cu laser, direct din epoca fierului

4644
0

Dan MIHĂESCU ■

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa au fost făcute primele două intervenţii pentru extragerea calculilor renali prin litrotiţie cu laser, informează biroul de presă.

Potrivit sursei citate, reuşita medicală realizată de către urologii constănţeni sub coordonarea prof. dr. Victor Cauni, Seful secţiei Urologie din Spitalul Clinic Colentina, a fost posibilă ca urmare a sponsorizării realizate de compania Monsson Trading către SCJU, prin intermediul Fundaţiei Mecena, ce a făcut posibilă achiziţionarea sistemului de ureteroscopie flexibilă şi litrotiţie tip laser, în valoare de 100.000 euro.

Referindu-se la această premieră, şeful Secţiei clinice de Urologie a SCJU Constanţa, conf. dr. Felix Voinea, a precizat că echipamentul intrast în dotarea unităţii medicale la sfârşitul anului trecut, asigură cel mai modern tratament pentru litiaza renală prin ureteroscopie flexibilă, minim invazivă, medicii de aici rezolvă cu succes prin tehnici endoscopice calculi ureterali, în toate localizările acestora, de aproximativ 10 ani dar că acum, cu noua achiziţie de echipament, s-a realizat un progres absolut necesar.

La rândul său, managerul unităţii medicale, Ionuţ Cornel Ionescu, a declarat pentru SENTINELA, că de acum înainte datorită tehnologiei de ultimă generaţie intrată în dotarea clinicii de specialitate, litiaza renală poate fi tratată fără nicio incizie iar pacientul se poate fi externat de a doua zi, funcţie de doleanţele pacienţilor şi de recomandările chirurgilor urologi constănţeni.

“Acest salt tehnologic în cadrul Secţiei de Urologie a fost posibil graţie generozităţii şi umanismului de care a dat dovadă Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading, care prin această sponsorizare a dovedit că înţelege că investiţia în sănătate înseamnă investiţie în oameni, într-o viaţă mai bună şi pentru angajaţii săi. De acum, cu aparatura de performanţă pe care o avem, intervenţiile pot dura în jur de 15-30 de minute iar pacientul se poate externa a doua zi, reinserţia socială fiind rapidă iar disconfortul din timpul operaţiei, minim”, a declarat Ionescu.

În context, managerul SCJU a mai declarat pentru SENTINELA că a început pregătirea unor medici pentru asigurarea serviciului de dializă pediatrică, astfel încât la Constanţa să existe şi această specializare pentru pacienţi.

Conform fişei tehnice, noul echipament dispune de un ureteroscop foarte subţire ce poate fi utilizat inclusiv la copii şi care permite pătrunderea în condiţii de maximă siguranţă la nivelul rinichiului, unde, cu ajutorul laserului, calculii sunt fragmentaţi şi eliminaţi, fără complicaţii.

Parte a Grupului Monsson din Constanța, Monsson Trading furnizează atât electricitate, cât și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. In ultimii ani, mai multe sectii din cadrul Spitalului Judetean Constanta au beneficiat de sprijinul necondiţionat al companiei constănţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.