Acasă Cetăţeanul supărat ‘În capitalism omul îl exploateză pe om. În comunism era exact invers’/John...

‘În capitalism omul îl exploateză pe om. În comunism era exact invers’/John Keneth Galbraith

3862
0

Dr. Coralia ŞTEFĂNESCU ■

La finalul anului 2022 citeam o informație confirmată prin care eram înștiințați că, începând cu luna ianuarie 2023, persoanele neasigurate se vor putea înscrie la medicul de familie și vor beneficia de exact aceleași servicii din pachetul de bază ca şi persoanele asigurate.

Acest artificiu legislativ realizat pe repede înainte înseamnă, inclusiv nașterea gratuită, tratamente, operații etc. Oficial, în acest moment în România sunt cel puțin 2 milioane de persoane care nu își plătesc asigurările sociale sau de sănătate. După părerea mea, însă, sunt mult mai mulți.

Astăzi 6 februarie a. c. am fost anunțată de doamna contabil că pentru anul 2023, adică plățile scadente pe 2024, va fi aplicat algoritmul din poza de mai jos.

Misterul a fost lămurit. Pe scurt, de parcă am trăi în Republica Socialistă România, astăzi dacă muncești și câștigi bine vei plăti CAS și CASS pentru încă 2 neasiguraţi. Pentru că e an electoral, nu-i așa?

Acest algoritm se aplică persoanelor ca mine. Adică „proștilor” care declara tot ce câștigă și respectă legea, muncind eventual în 2-3 locuri pentru a trăi decent și normal.

Dar nimic neobișnuit. Doar statul român și-a respectat mereu cetățenii cinstiți și i-a încurajat pe cei care studiază și muncesc.

În programele electorale cu siguranță. În viață reală niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.