Acasă Sport Federatia Română de Baschet: “Constanța a retrăit atmosfera anilor când Farul strălucea...

Federatia Română de Baschet: “Constanța a retrăit atmosfera anilor când Farul strălucea în Divizia A”  

482
0

Luigi FRIGIOIU ■

După încheierea turneului final al Cupei României de la Constanța, FRB a emis un comunicat ce reprezintă recunoașterea a două realități: 1) Constanța a avut, în anii 80, una din cele mai spectaculoase echipe de baschet din țară -Farul. 2) După ani, ca un arc peste timp, baschetul, sportul în general, încearcă să renască în Constanța.

Turneul final cu 8 echipe, desfășurat în bătrâna Sala a Sporturilor din Constanța, s-a organizat în “stil NBA” cu jocuri de lumini, muzică, majorete și tot tacâmul. Calificarea spectaculoasă a “gladiatorilor” de la CSM în semifinale, spectacolul de pe teren și surprizele oferite au adus un public numeros. În tribune, s-a consemnat o prezență record pentru o competiție de baschet desfășurată în ultimele decenii.                   

În sferturi, în uralele spectatorilor, CSM a învins spectaculos Rapid cu 94-84, după două reprize de prelungiri. Constanța era în careul de ași al Cupei României!                               

În semifinale, fanii constănțeni și-au aplaudat favoriții la finalul partidei, pierdută după o luptă spectaculoasă cu CSU Oradea: 73-81.                                                                                     

În confruntarea finală s-au întâlnit cele mai bune echipe de baschet din țară: U BT Cluj-Napoca și CSU Oradea. A câștigat U Cluj cu 78-65.                                                                   

Spectacolul din Sala Sporturilor s-a încheiat apoteotic cu ploaie de confetti peste cei prezenți.

Sigur, a existat o undă de regret și sentimentul că băieții noștri puteau mai mult în semifinala pierdută cu Oradea. Dar, în mijloc de februarie, ei au reușit să scoată oamenii din case și au umplut sala după mulți ani. Pentru dăruirea cu care au luptat, “gladiatorii” constănțeni pot fi considerați niște învingători.

Felicitări întregii echipei pregătite de antrenorul Alex. Olteanu!

      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.