Acasă Politic Lăcomia de partid și de stat – soră cu prostia

Lăcomia de partid și de stat – soră cu prostia

7542
0

Manuel VLĂDUȚ■

Ce face prostul când nu are ce face? Își pune căciula în vârful bățului și o păzește să nu i-o fure cineva…  Uite așa, neavând altele mai importante de făcut  (treburi de stat, zic…), pe deputatul liberal Daniel Fenechiu l-a apucat grija de finanțarea ONG prin intermediul donațiilor oferite de către contribuabilii români persoane fizice sau juridice asociaţiilor şi fundaţiilor!

Fenechiului i s-a năzărit să introducă spre dezbatere în Senat, un proiect de lege care prevede nici mai mult, nici mai puțin decât ca toate asociațiile și fundațiile să întocmească și să facă publice liste cu numele tuturor pesoanelor care le-au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit. Proiectul mai prevede și dizolvarea automată a organizațiilor care nu fac publice aceste liste! Bineînțeles că proiectul a fost lăsat pe ordinea de zi a plenului de către majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR, chiar dacă USR a criticat dur această iniţiativă. Cum adică, să primească unii bani, fără să știe ei de la cine, ce și cum? „Trădare, trădare, dar să știm și noi!”

Daniel Fenechiu. Mulțumim din inimă, Partidului!

Dar proiectul cu pricina nu se oprește aici! Isteții care fac, desfac și fac praf legile prin România – măgăriile lor, parlamentarii PSD-L zic, vor ca asociațiile neguvernamentale care primesc acest tip de donații sau sponsorizări, să facă publice – cu subiect și predicat – și sumele care rezultă din fiecare donație procentuală de 3,5%! Și nu că ar fi ceva de ascuns, dar practic, este imposibil să calculezi cât reprezintă 3,5% din impozitul pe venit al unei persoane la ale cărei date financiar-contabile nu are acces decât  ANAF… Ca să nu mai zic că veniturile, prin lege, sunt confidențiale!

Se pare că obsesia totalitară a controlului absolut, a rămas o grea moștenire în cârca partidelor așa zis democratice din România!  Sau nu le mai ajung banii și acum vor să vadă și ce-i în punga ONG și mai mult, să știe ei și care le sunt susținătorii? Ori vor să sperie cu orice preț, contribuabilii onești care vor să susțină o oarecare cauză?

Politicianul grijuliu…

Dar, dacă tot vor dreptate, de ce nu merg ei, politicienii, până la capăt? Ce ar fi să renunțe și partidele la banii primiți de la stat, sau să facă publice numele persoanelor fizice sau juridice care îi finanțează prin diverse donații și sponsorizări mai mult sau mai puțin legale, prin preajma campaniilor electorale? Așa, ca să știm și noi…

Până una, alta, miercuri va fi supusă dezbaterilor în Senat, acest dubios proiect de lege, care nu m-ar surprinde să treacă fără probleme; doar suntem conduși de mirifica și toxica alianță contra-naturii, liberalo-pesedistă… Statul paralel cel blamat de toți, nu este decât îngemănarea din prezent a Statului Național Liberal cu Statul Naţional Social-Democrat, căci acum avem ofertă de 2X1, care nu dorește decât controlul cvasitotalitar al libertăţii oamenilor şi organizaţiilor independente, non-guvernamentale, apolitice şi neaservite, într-u veșnica lor guvernare! Cât despre scopul adevărat al proiectului cu pricina, rămân deocamdată la părerea că  Măgarul moare de drum lung și prostul de grija noastră…că aşa-i în onagrocraţie!

Sursa foto: www.psnews.ro , inguam photos – Sabin Cristoveanu, www.defecti.ro , www.desperesive.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.