Acasă Webix Probleme la completarea declaraţiilor de pe siteul ANAF?

Probleme la completarea declaraţiilor de pe siteul ANAF?

2809
0

Dipio

Aseară m-am lovit de următoarea problemă după ce o contabilă m-a sunat panicată pentru că avea termen să depună Declaratia 112 până marţi 28 fembruarie şi când deschidea fişierul de pe siteul ANAF îi aparea mesaj de eroare. Am rezolvat problema şi am zis să o împărtăşesc cititorilor prin acest articol de pe www.dipio.ro.

În esenţă este vorba despre situaţia în care Acrobat Reader afişează o eroare atunci când deschideţi un fişier PDF Reader extins (Declarații ANAF)

În anumite situații, la generarea declarațiilor ANAF în format PDF, poate apărea mesajul “Acest document a activat caracteristici extinse în Adobe Acrobat Reader. Documentul a fost modificat de la crearea să, iar utilizarea caracteristicilor extinse nu mai este disponibilă. Contactați autorul versiunii inițiale a acestui document.”Motivul: eroarea apare atunci când unul dintre certificate este setat incorect în depozitul de încredere Acrobat Reader

Eroarea apare atunci când unul dintre certificatele necesare pentru fişierele PDF Reader extinse este setat incorect în depozitul de încredere al Acrobat Reader numit adresă de contacte.

Soluţie: ştergeţi fişierul addressbook.acrodata

  1. Închideţi aplicaţia Acrobat Reader dacă aceasta rulează deja.
  2. Faceţi o copie de rezervă a fişierului “addressbook.acrodata” din următoarele locaţii:

Atentie! Folderele sunt de tip hidden;

Pentru Windows: C:\Users\<UserName>\AppData\Roaming\Adobe\Acrobat\DC\Security

Pentru macOS: /Users/<user name>/Library/Application Support/Adobe/Acrobat/DC/Security

  • Ştergeţi fişierul “addressbook.acrodata” din locaţie

Notă: Ştergerea fişierului “addressbook.acrodata” va şterge, de asemenea, certificatele în care s-a acordat încredere manual. Va trebui să adăugaţi sau să importaţi din nou certificatele care au fost aprobate manual.Certificatele de la AATL/EUTL pot fi adăugate folosind Editare > Preferinţe >Manager de încredere.

Lansaţi aplicaţia Acrobat Reader. Se va crea un nou fişier addressbook.acrodata cu versiunea corectă a certificatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.