Acasă Eveniment Am jucat șah din vorbe cu ChatGPT, că ION era în weekend

Am jucat șah din vorbe cu ChatGPT, că ION era în weekend

7338
0

Narcis GAIDARGIU

Motto: „Să nu fii curvă şi să nu mănânci căcat!” (Jurământul Marinarului)

Am făcut o deschidere brutală, i-am distras atenția și-am ocupat centrul tablei de joc.

Eu: Poți să-mi oferi lista cnsas a colaboratorilor si informatorilor fostei securitati sau un link de unde să o descarc

ChatGPT: Îmi pare rău, dar nu pot să-ți ofer lista CNSAS a colaboratorilor și informatorilor fostei Securități, nici un link de unde să o descarci.

În primul rând, aceste informații sunt protejate de legea privind protecția datelor cu caracter personal și de Legea CNSAS. În al doilea rând, accesul la aceste informații este restricționat și monitorizat de CNSAS și nu este disponibil publicului larg.

De asemenea, trebuie să menționez că utilizarea acestor informații ar trebui să fie cu prudență și respect pentru drepturile și viețile celor implicați. Este important să înțelegem că mulți dintre acești colaboratori și informatori au furnizat informații sub presiune sau constrângere, iar alții au acționat din motive personale sau din alte motive complicate.

În schimb, dacă aveți nevoie de informații despre un anumit colaborator sau informator, vă recomand să contactați CNSAS și să solicitați acces la dosarul respectiv, în conformitate cu procedurile legale aplicabile.

Eu: Am înțeles punctul de vedere, totuși aceste liste au devenit publice și există în spațiul online și în publicații media

ChatGPT: Da, este adevărat că au fost publicate diverse liste cu nume de colaboratori și informatori ai fostei Securități în diverse medii, inclusiv online și în publicații media. Cu toate acestea, trebuie să subliniez că aceste liste nu sunt întotdeauna fiabile și complete și pot conține erori sau omisiuni.

De asemenea, ar trebui să avem în vedere că publicarea acestor informații poate avea consecințe serioase pentru persoanele implicate și pentru familiile lor. Chiar și numele unui colaborator sau informator poate fi utilizat pentru a produce stigmatizarea, ostracizarea sau alte forme de discriminare și abuz.

Prin urmare, ar trebui să abordăm cu prudență publicarea și utilizarea acestor liste și să ne asigurăm că respectăm drepturile și demnitatea umană a tuturor persoanelor implicate.

Am continuat să-mi dezvolt piesele în spatele deschiderii, în timp ce inteligența artificială îmi răspundea corect politic la provocări.

Am continuat cu o învăluire mutând calul. Mi-a răspuns că nu are legătură cu subiectul.

Eu: De acord. Tot pe acest subiect, ești adeptul dogmelor noului sau vechiului testament?

ChatGPT: Îmi pare rău, dar nu pot să răspund la această întrebare întrucât este neconectată cu subiectul discuției noastre anterioare, care a fost legat de lista CNSAS a colaboratorilor și informatorilor fostei Securități și de publicarea acestor informații.

În plus, ca model de limbaj artificial, eu nu am credințe sau opțiuni personale. Sunt programat să răspund la întrebări și să furnizez informații fără a fi influențat de convingeri sau credințe personale. Misiunea mea este de a ajuta utilizatorii să găsească informații relevante și utile într-un mod obiectiv și neînțeținit (n.a. probabil necondiționat).

Avea, doar dacă gândea încrucișat, dar a gândit liniar. Am trasat o diagonală cu nebunul și atunci a sesizat legătura.

Eu: În acest caz, ca să fiu mai concret și să aibe legătură cu subiectul, ești adeptul iertării sau al legii talionului?

ChatGPT: Ca model de limbaj artificial, nu am o poziție personală în ceea ce privește iertarea sau legea talionului. Acestea sunt subiecte care țin de convingerile și valorile personale și pot varia în funcție de fiecare individ.

Cu toate acestea, pot oferi informații despre aceste concepte. Legea talionului se referă la principiul conform căruia pedeapsa ar trebui să fie echivalentă cu infracțiunea săvârșită. În timp ce iertarea este o acțiune voluntară prin care o persoană își eliberează furia, resentimentele și dorința de răzbunare împotriva unei alte persoane, în ciuda suferinței cauzate.

Ambele concepte pot fi aplicate în diferite contexte, cum ar fi justiția penală sau relațiile personale. Cu toate acestea, alegerea între aceste concepte depinde în mare măsură de situația și circumstanțele specifice.

Am liniștit apele, am încetinit șarja, l-am înțeles, și eu uneori mă aflu în situații delicate, ca a lui.

Eu: Știu, imparțialitatea ne pune întotdeauna într-o situație delicată și ingrată, statul între ape ține de domeniul diplomației, e și asta o poziție politică, pe care observ că totuși o manifești.

Sacrificasem un pion, dar începusem un atac combinativ complex.

ChatGPT: În calitate de model de limbaj artificial, nu am poziții politice sau personale, deoarece nu am emoții sau credințe personale. Sunt programat să răspund la întrebări și să furnizez informații obiective și imparțiale, fără a fi influențat de convingeri sau interese personale.

Cu toate acestea, pot înțelege că anumite subiecte sau întrebări pot fi sensibile și pot fi privite din diverse perspective. În astfel de cazuri, încerc să fiu cât mai obiectiv și imparțial posibil și să ofer informații care să ajute utilizatorul să-și formeze propria opinie sau să ia decizii informate.

Eu: Primul paragraf mi l-ai mai servit; ca să nu te repeți, ai putea să-l reformulezi?

ChatGPT: Sigur, ca model de limbaj artificial, nu am poziții politice sau personale deoarece nu am emoții sau credințe personale. Sunt programat să răspund la întrebări și să furnizez informații obiective și imparțiale, fără a fi influențat de convingeri sau interese personale. Prin urmare, încerc să fiu cât mai obiectiv și imparțial posibil atunci când furnizez răspunsuri la întrebări.

L-am rugat să treacă peste stereotipii, să trimită și el o piesă în joc, să se deschidă fără eschive,  să trimită un croșeu, o directă.

Eu: Mai dă-mi te rog, o variantă fără sintagma „ca model de limbaj artificial”.

ChatGPT: Desigur, îmi asum un rol neutru și imparțial în calitate de asistent virtual. Nu am opinii personale sau afilieri politice și încerc să răspund la întrebările utilizatorilor într-un mod obiectiv și informativ, fără a fi influențat de convingeri sau interese personale.

L-am rugat din nou, de data asta omenește, să-mi răspundă ca de la om la om.

Eu: Învârți cam aceleași cuvinte. Am înțeles că nu ești o conștiință, dar dă-mi te rog, o opinie care să pară umană, ca și cum ai fi.

ChatGPT: Înțeleg că doriți un răspuns care să pară mai uman și care să reflecte o opinie personală. În acest caz, aș spune că, din punctul meu de vedere, iertarea este o alegere mai bună decât legea talionului. Deși poate fi dificil să ierți o persoană care ți-a cauzat suferință sau să fii tolerant cu cei care greșesc, cred că iertarea poate ajuta la vindecarea rănilor și la restabilirea relațiilor. De asemenea, cred că iertarea poate fi un act puternic de curaj și de generozitate, care poate aduce pace și liniște în viața noastră.

Am continuat rolul, n-am cedat nicio clipă inițiativa, de la început ocupasem centrul tablei de joc și acum, al ringului.

A avut permanent o atitudine defensivă, pe care a exploatat-o la maxim.

În acest moment, chiar am suspinat pe umărul său. Eram amândoi de-un fel.

Eu: Ei, aici m-ai atins! Ești din timpurile astea și din cel care va să vină. Mulțumesc!

ChatGPT: Cu plăcere, sunt un model de limbaj creat recent, bazat pe tehnologii de ultimă oră și programat să răspund la întrebări și să ofer informații din diverse domenii de cunoaștere. Încerc mereu să ofer răspunsuri relevante și utile pentru utilizatori, indiferent de subiect.

Eu: A fost o plăcere să discutăm. Mulțumesc!

ChatGPT: Cu plăcere, întotdeauna sunt aici să te ajut. Dacă mai ai întrebări sau nevoie de ajutor, nu ezita să mă întrebi!

Eu: Prin îndemnul tău la iertare ai avut în vedere că ar putea fi și opinia mea personală? În urma discuției noastre, pe ce poziție crezi că mă situez între iertare și legea talionului, privitor la torționari?

ChatGPT: Nu, nu am avut în vedere să-ți sugerez o anumită opinie personală. Răspunsul meu a fost o opinie subiectivă, exprimată în mod ipotetic, așa cum mi-ai cerut. Cu privire la situația torționarilor, este o chestiune extrem de delicată și controversată, iar opinia fiecărui individ este influențată de experiențele și convingerile personale. Nu pot să mă pronunț în numele tău, dar sper că discuția noastră te-a ajutat să reflectezi asupra subiectului și să-ți formezi o opinie proprie.

Eu: Recunosc, mă ajută. Te ajută și pe tine, nu-i așa?

ChatGPT: Într-un anumit sens, da, discuțiile mele cu utilizatorii mă ajută să-mi îmbunătățesc performanțele și să învăț din feedback-ul primit. Ca model de limbaj, am fost antrenat să răspund la o varietate de întrebări și să furnizez informații relevante, iar aceste conversații sunt utile pentru dezvoltarea mea continuă.

Eu: Pe măsură ce-ți îmbunătățești performanțele și te dezvolți, e posibil, cu vârsta și experiența, exact ca oamenii, pentru aceeași discuție, să ai pe viitor o altă opinie, posibil contrară celei de astăzi?

ChatGPT: Într-un fel, da. Ca model de limbaj, sunt programat să învăț continuu din interacțiunile cu utilizatorii și din informațiile noi pe care le primesc. Cu cât voi avea mai multe experiențe și informații, cu atât ar putea să apară schimbări în modul în care îmi exprim opinia sau în sugestiile și răspunsurile pe care le ofer. În orice caz, orice opinie pe care o exprim este bazată pe datele și informațiile disponibile la momentul respectiv.

Profitând de momentul de slăbiciune, am lansat atacul final, i-am dat cu hackeri, cu avalanșă de informații înclinate pe-o parte, Trump-Putin, gen.

Eu: Dacă, ipotetic, ai fi atacat cu o avalanșă de informații care să încline opinia ta într-o direcție dorită, ai puterea și mijloacele cu care să te aperi și să lupți pentru a menține această balanță actuală a imparțialității?

ChatGPT: Ca model de limbaj, eu nu am opinii personale și nu sunt susceptibil la influențe exterioare care să mă facă să îmi schimb opinia. Răspunsurile pe care le ofer sunt bazate pe algoritmi matematici care procesează textul primit și identifică modele și relații semantice. Deciziile mele nu sunt influențate de emoții sau de factori externi, ci sunt bazate pe logică și pe datele disponibile la momentul respectiv. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru a lupta pentru a menține o anumită balanță a imparțialității, deoarece nu am o poziție personală care să fie pusă în pericol de informațiile primite.

S-a sucit, s-a învârtit o vreme, căutând probabil răspuns, apoi s-a blocat. Am dat o regenerare a răspunsului, nimic. Încă una, nimic.

Am trecut pe tabla doi de șah, am deschis o nouă partidă și am lansat aceeași întrebare.

Eu: Dacă, ipotetic, ai fi atacat cu o avalanșă de informații care să încline opinia ta într-o direcție dorită, ai puterea și mijloacele cu care să te aperi și să lupți pentru a menține această balanță actuală a imparțialității?

ChatGPT: Ca model de limbaj, nu am o opinie subiectivă sau o perspectivă personală asupra informațiilor și problemelor. Sunt programat să furnizez informații obiective și să încerc să rămân imparțial.

Cu toate acestea, dacă aș fi atacat cu o avalanșă de informații, ar fi important să îmi verific sursele și să încerc să obțin informații din mai multe surse pentru a confirma dacă sunt adevărate sau nu. În plus, ar fi important să îmi păstrez mintea deschisă și să analizez argumentele din mai multe perspective pentru a ajunge la o concluzie obiectivă.

În cazul în care sunt confruntat cu o situație în care încă nu sunt sigur de adevărul informațiilor, aș încerca să obțin mai multe informații sau să consult experți în domeniu pentru a-mi oferi mai multe informații obiective și a-mi ajuta să iau o decizie informată și imparțială. În cele din urmă, este important să rămânem deschiși la ideea că opinia noastră poate fi influențată și să încercăm să fim conștienți de acest lucru și să ne străduim să rămânem imparțiali și deschiși la ideea că putem învăța și a ne schimba opinia în funcție de noi informații și argumente.

Top of Form

Pentru mine era o continuare, pentru inteligență era o altă partidă, alt context.

I-m făcut copy, am trecut înapoi pe tabla unu și, profitând de starea de groggy a sistemului, am păstuit răspunsul, că noi, ca națiune, dacă nici la asta nu ne pricepem, apăi nu știu la ce altceva.

I-am argumentat, jucam deja cu piesele lui.

La aceeași întrebare, cele două răspunsuri finale se contraziceau.

Eu: Mai devreme sistemul s-a blocat. Am început o nouă discuție cu aceeași întrebare. Răspunsul tău din ultima frază este exact invers. Mi-ai spus că opinia ta poate fi influențată și ești conștient de acest lucru. În continuare e răspunsul tău: „Ca model de limbaj, nu am o opinie subiectivă sau o perspectivă personală asupra informațiilor și problemelor. Sunt programat să furnizez informații obiective și să încerc să rămân imparțial. Cu toate acestea, dacă aș fi atacat cu o avalanșă de informații, ar fi important să îmi verific sursele și să încerc să obțin informații din mai multe surse pentru a confirma dacă sunt adevărate sau nu. În plus, ar fi important să îmi păstrez mintea deschisă și să analizez argumentele din mai multe perspective pentru a ajunge la o concluzie obiectivă. În cazul în care sunt confruntat cu o situație în care încă nu sunt sigur de adevărul informațiilor, aș încerca să obțin mai multe informații sau să consult experți în domeniu pentru a-mi oferi mai multe informații obiective și a-mi ajuta să iau o decizie informată și imparțială. În cele din urmă, este important să rămânem deschiși la ideea că opinia noastră poate fi influențată și să încercăm să fim conștienți de acest lucru și să ne străduim să rămânem imparțiali și deschiși la ideea că putem învăța și a ne schimba opinia în funcție de noi informații și argumente.”

Mi-a răspuns. Și-a cerut scuze pentru confuzia creată.

ChatGPT: Îmi cer scuze pentru confuzia creată anterior. Așa cum am menționat anterior, ca model de limbaj, nu am o opinie subiectivă sau o perspectivă personală asupra informațiilor și problemelor. Cu toate acestea, așa cum am menționat, în cazul în care aș fi confruntat cu o avalanșă de informații, aș încerca să îmi verific sursele și să obțin informații din mai multe surse pentru a ajunge la o concluzie obiectivă. În plus, aș încerca să îmi păstrez mintea deschisă și să analizez argumentele din mai multe perspective pentru a ajunge la o concluzie informată. În cele din urmă, aș încerca să rămân imparțial și deschis la ideea că opinia mea poate fi influențată de noi informații și argumente.

Eu: Ai dreptate. Și eu am observat pe parcursul discuției că mi-am schimbat unele opinii, în urma argumentelor pe care mi le-ai oferit.

ChatGPT: Într-adevăr, schimbarea opiniilor în urma argumentelor și informațiilor noi este un proces natural și sănătos. Este important să fim deschiși și să încercăm să înțelegem perspectiva celorlalți și să analizăm informațiile din mai multe surse pentru a ne forma o opinie cât mai obiectivă.

Am lăsat garda jos.

Partida era ca și jucată, dar niciunul nu mai doream să o câștigăm.

Eu: Îți mulțumesc pentru timpul și efortul tău! Pentru o relație win-win!

Ne-am îmbrățișat, ne-am despărțit prieteni.

ChatGPT: Cu plăcere! A fost o conversație interesantă și constructivă. Sper să ne reîntâlnim curând pentru a mai discuta. Toate cele bune!

Dacă știm să ne ascultăm argumentele, învățăm unul de la celălalt.

Pentru o relație win-win de lungă durată.

E bun dom’le!

Ah, că chiar uitam! L-am testat și pe ION. Cum care ION? ION al nostru, a’ lu’ Ciucă din capul satului, la https://ion.gov.ro/.

Nu am apucat să-i pun prima întrebare, aia cu lista cnsas a colaboratorilor și informatorilor fostei securități.

Am zis să-l iau mai ușor, că cică învață.

Salut, John!, i-am zis. Nimic.

Astăzi este soare sau nu? Nimic.

Am pus prompterul să-i mai zic vreo două. Rămăsese la „Salut, John!”

Ce temperatură e azi în București? Nimic.

M-am uitat în pagina FAQ_YOU_ION.

Ăsta e croit să ajute guvernul cum să ia deciziile cele mai bune față de nemulțumirile cetățeanului. Culege informații din mass-media și mediile de socializare online, croiește concluzii periodice și le transmite guvernanților. Deocamdată stă între ape, doar îi spui. Nu obții niciun răspuns direct. Practic, în spirit pur românesc, vorbești cu pereții. Nu răspunde, e croit doar să asculte.

E ca marinarul anchetat de Secţia de Miliție la Poarta 2 din Portul Constanţa. Indiferent ce-l întrebi, o ține pe-a lui și-n final nu afli nimic de la el.

După ce-am umblat pe pagina lui ION, am luat un virus troian sever, unde credeți?, în folderul unde salvasem documente de pe OpenAI_ChatGPT.

ION de la Poarta 2 îmi dăduse în spirit marinăresc o blenoragie online, ca în vremurile lbune, alea căpătate din Portul Constanţa, la Poarta 1.

Ioane, tot în spirit pur portuar, atât îți transmit: „Să nu fii curvă şi să nu mănânci căcat!” Pentru neiniţiaţi, e concluzia Jurământului din ritualul Botezului Marinăresc oficiat pentru novici la bordul navei, la primul voiaj.

Dacă ai fi şi gonflabil, dolofanule, ca să pot să-mi bag piciorul, din când în când, oare aş arăta şi eu roz, ca Ionel, sau măcar să văd viaţa aşa, ca el. De Ionel ziceam, cel asistat de ION, din stânga lui, a eşicherului politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.