Acasă Utilitare RAJA: Staţia de Pompare Cumpăna va fi repusă în funcţiune vineri-24 martie

RAJA: Staţia de Pompare Cumpăna va fi repusă în funcţiune vineri-24 martie

289
0

În reţeaua Stației de Pompare Bifurcație Cumpăna există două sisteme de pompare a apei către localitate şi după decopertarea zonei pentru remedierea avariei de miercuri dimineaţă, s-a constatat necesitatea schimbării conductei de refulare al unei instalații de pompare pe lungimea de câțiva metri, informează Biroul de Comunicare al RAJA SA.

Lucrările necesare de înlocuire și de refacere a izometriei grupului de pompare nr. 2 necesită o perioadă mai mare de timp.  Totodată, din cauza debitului mare de apă, stația a fost inundată și pompele de mare putere au fost afectate, motiv pentru care au fost scoase din instalație.

La ora actuală se lucrează la înlocuirea sistemului de la nivelul grupului de pompare nr.1. În cursul acestei seri – 22 martie 2023, imediat ce se va reuși montarea noii pompe, se va relua furnizarea apei către localitatea Cumpăna. Însă, având în vedere faptul că stația Bifurcație va funcționa la jumătate din capacitate, până la repornirea celuilalt grup de pompare, în localitatea Cumpăna se va furniza apă cu presiuni și debite scăzute. Totodată, consumatorii din zonele înalte și cei de la etajele superioare ale blocurilor nu vor avea apă la robinete.

Se preconizează că lucrările de reparații la grupul de pompare nr. 2, precum și remontarea pompelor de mare putere la nivelul stației se vor finaliza în cursul zilei de vineri – 24 martie 2023.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.