Acasă Politic Garda moare, dar nu se predă!

Garda moare, dar nu se predă!

10709
10

Manuel VLĂDUȚ ■

Condus de un general-fantomă cocoțat pe o funcție mult prea grea decât șapca lui cu cozoroc cu frunze de laur – parvenit între timp ca politician care a uitat cu desăvârșire că a făcut parte cândva din casta militară, guvernul României a decis deja soarta pensiilor militare care asimilate pensiilor speciale, merg astăzi în linie dreaptă spre abatorul Camerei Deputaților care, ca for decizional, va pecetlui asupra lor stigmatul nemeritat…

Ce va urma după ce mârșava lege care va tăia pensiile militarilor va intra în vigoare, este ușor de prevăzut: va urma un val masiv de pensionări premature din sistemul național de ordine publică și apărare, dar și demisii în masă în rândurile militarilor și polițiștilor activi. Și asta, doar pentru avida poftă a politicienilor de a pune mâna pe miliardele de euro promise prin PNRR ul (Programul Național de Redresare și Reziliență) ticluit de useriștii neomarxiști, susținuți la vremea respectivă de peneliștii parteneri de guvernare…

Subofițerul în rezervă Manuel M. VLĂDUȚ, redactor-șef al Gazetei „Sentinela”.

Domnilor guvernanți, aflați vremelnic la butoanele României!

La granițele României avem un război ca nici un altul, în ultimii 80 de ani! Armata României are nevoie de stabilitate, predictibilitate, siguranță, echipare, hrănire, instruire! Rezerva Armatei României este îmbătrânită, bolnavă, cu pensii micșorate, sleită de puteri! Și nu vorbim despre plutoanele de generali; ci despre marea masă a rezerviștilor, ofițeri și subofițeri, profesioniștii de care veți avea nevoie pentru o eventuală mobilizare parțială sau generală! Ați batjocorit militarii activi și rezerviștii militari după bunul plac, fără să vă pese de consecințe, începând cu tăierile de salarii și pensii din 2009 ale lui Băsescu și continuând cu infamele ordonanțe de urgență, printre care cea a Olguței, OUG -59, cea mai cea! Ați înghețat soldele și pensiile militarilor ani de zile, considerând că avem prea mulți bani și învrăjbind între ele corpurile ofițerilor și cele ale maiștrilor militari și subofițerilor! Ați adus soldele soldaților/gradaților profesioniști sub nivelul inadmisibil al femeilor de serviciu de spital, în timp ce v-ați împăunat pozând alături de ei la festivități și ceremoniale militare! Ați făcut din civili fără pregătire militară, sublocotenenți sau colonei, printre care și neveste, nepoate sau amante de miniștri și parlamentari, fără să vă pese că loviți în onoarea și demnitatea militarilor care au ajuns în subordinea acestor nulități!

În „vacanță”, în deșertul Iordaniei…

Consecințele mârșăviei voastre se vor vedea curând, dar până atunci, rețineți următoarele:

Pentru încălcarea drepturilor și demnității militarilor, consfințite prin lege încă de la Domnul Cuza până astăzi, aceștia se vor considera dezlegați de obligațiile, interdicțiile și restricțiile la care au fost supuși. Pentru că militarii vor accepta desființarea pensiilor militare de stat, doar la pachet cu ridicarea tuturor interdicțiilor de drepturi și libertăți impuse. Vor cere dreptul la grevă, la sindicate, de a fi acționari în firme, de a candida și de a fi aleși, de a se afilia sau înființa partide politice. Vor cere și anularea obligației impuse doar militarilor pensionați, aceea ce a fi mobilizați în caz de război! Drept urmare, militarii vor egalitate nu doar la pensii, cum vreți voi, politicienii, ci în toate drepturile civile cetățenești, consfințite prin Constituție!

Toate acestea, Pentru că „Garda moare, dar nu se predă”!

După o noapte albă de „dans”, în selecta companie a „Clubului Lunetiștilor”… din Poligonul Babadag.

Public mai departe, spre știința nevolnicilor care conduc astăzi România, mesajul camaradului meu de front din Afganistan, subofițer cercetaș în adâncimea dispozitivului inamic, unul dintre miile de profesioniști militari speciali, care sunt obligați să suporte consecințele deciziilor unora ca neomarxistul Cristian Ghenea, purtătorul de sandale, sau a lipsei de coloană vertebrală a premierului-general Ciucă, „eroul” de la Nasiryah:

Subofițerul în rezervă Lucian ANGHEL, unul dintre specialii Armatei României…

“Cum am devenit un om deosebit de important pentru societate.

Toată viața am fost un tip insignifiant, deh… militar. Toată lumea știe ce înseamnă: popotă, cafele, tăiat frunză la câini, normă de hrană și bani de uniforme. Mai erau și altele de neluat în seamă: tabere de instrucție, aplicații, trageri, marșuri de zeci de kilometri, raniță și armament de 40-50 kilograme, dormit în zăpadă, dormit în apă, uscatul hainelor fără să le dezbraci, ploaie, soare, frig, vânt, foame, sete, epuizare, mărunțișuri… P’ormă mergeam la distracție: parașutări, scafandrerie, alpinism, ski, conducerea tehnicii, știți voi, sporturi d’astea mișto, pe care mulți ar vrea să le facă. După distracție venea timpul să mai și muncim… Făceam vreo trei luni de pregătire în celălalt capăt al țării, după care plecam șase luni în misiune în TO. Pentru asta luam cam 970$ lunar. 

Între perioadele de muncă și distracție, mai mergeam pe la cursuri, mai făceam instrucție, mai făceam servicii, muncă prin unitate,  chestii d’astea, ca să nu te plictisești. 

Ce era mai nasol, era faptul că pentru toate aceste prostioare, făceai foarte multe ore suplimentare, pe care guvernanții noștri, nedorind să ne jignească, nu le plăteau precum civililor (dublu) și nici nu le compensau cu timp liber. E drept că armata nu beneficia de Codul Muncii pentru că avea propriile legi și regulamente (de pe atunci eram special, dar nu mi-am dat seama!). Pe lângă acest mic inconvenient aș mai adăuga și acele mici restricții și interdicții, din care unele chiar constituționale și care erau pedepsite de legi specifice militarilor. 

După 35 de ani de frecangeală prin armată și un infarct micuț, cum îi șade bine voinicului, am ieșit și eu la pensie și odată cu asta am devenit un om foarte important și în același timp un dușman al poporului. Am fost deconspirat de către oamenii de bine, că, cu cei 4000 lei pe care-i am ca pensie, destabilizez bugetul de stat și las copiii și bătrânii acestei țări să moară de foame… 

Mă declar vinovat, cer clemență și promit să nu-mi las fiii să devină militari mârșavi ca mine!

Lucian Anghel – subofițer în rezervă, Vinovat de Serviciu!”

Foto: Manuel Vlăduț, Lucian Anghel.

10 COMENTARII

  1. Mă simt că un Gladiator…așa că:
    – Noi, cei care suntem pe cale de a fi sacrificați, va salutam!
    Bun articolul, trag concluzia că ești Camarad, și personal îți mulțumesc pentru efort

  2. Mai domnilor gladiatori spartanii și supereroi autointitulați. Va văitați că niște pi..e ca va taie pensii. Pai bah nene de mine de ce nu scrii nimic că sunt inginer de 27 de ani și am in campul muncii 30 și cu toate astea mai trebuie sa muncesc încă 15 de aici înainte și o să am o pensie de kkt, pe sfert cat aveți voi care ieșiți cu 15-20 de ani mai devreme că mine.

    • Adrian V., am toata stima pentru superba ta meserie, pentru studiile tale, si in general pentru tine, dar ti-ai ales si ti-ai asumat aceasta viata si aceasta meserie. Personal te consider un larg, un individ vomitiv de idiot, care isi da cu parerea despre o meserie si o profesie necunoscuta. Voi astia care ati avut acnee pana la 45 ani, cacaciosii care sareau la castana pana la 20 ani, bubosii si cocosatii inapti care acum se impusca in jocuri online, VOI sunteti aia cei mai vocali impotriva noastra, din pacate. Am muncit 20 ani intr-o puscarie, asa ca te mai pot umple de fecale mult si bine, dar nu o fac, pierd timp cu un degeabist care e mai prejos decat o flegma.

    • Păi inseamna ca sunteti printre cei mai incompetenti ingineri daca ati lucrat pe minimul pe economie toata cariera, ori sunteti la nivelul intelectual la care nu sunteti in masura sa va apreciati munca. Daca voiați sa fiti călcat in picioare financiar trebuia sa veniti in MApN, MAI. Era mai simplu.
      Au fost alti fraieri de-o seama cu dumneavoastra care au facut-o.
      Toate cele bune; sau nu.

  3. Ți-aș raspunde dar, deși ești inginer, nu ești capabil să întelegi, doar te victimizezi ca o p___ă, deși este evident că nu poți compara meseria de inginer cu cea de militar, ca să nu mai spun că pentru o pensie pe sfert față de a mea, ai muncit toată viața pe funcție de necalificat, ceea ce denotă pregătirea ta de inginer.

  4. Mai oameni buni…. Nu fiți rai!
    Dl. Ingineraș s-a dat și el cu presupusul pe un articol pe care nu numai că nu îl intelege, dar îl și denatureaza prin lacrimile de crocodil și milă pe care și-o induce. Din cate cunosc domnule „Inginer” verticalitatea, moralitatea și integritatea unui individ cu studii superioare nu-i permite sa arunce cu noroi in semenii săi. Un prieten spunea: ” cine cunoaște te combate cu argumente iar cine crede te face să-ți pierzi timpul”. Ei bine stimabile ” Inginer” cu diploma de SPIRU, mi-am răpit 5 minute din viața pentru a-ți spune că la rândul meu sunt inginer și militar, iar dumneata astăzi ne-ai arătat că știi să construiești cu studiile tale un algoritm al prostiei ieșit din comun. La viața mea am întâlnit o sumedenie de ingineri, dar nici unul nu era specializat că domnia voastră în Vidanjare.

  5. Și eu sunt inginer dar militar și ca mine au fost și încă mai sunt în activitate mulți, foarte mulți ingineri de toate specialitățile cu echivalari civile completate cu cele militare, despre care voi civilii, vedeți doar în filme. În sistemul de apărare, pe lângă a fi un foarte bun specialist tehnic, trebuie sa fii și luptator. Nu compara munca de birou cu cea a luptătorului operativ. Nu știți nimic despre aceste activități dar va dați cu părerea. Vreți o tara ca afara, afla ca în UE, în NATO, acestea sunt regulile, numai în România, de 20 de ani politicul amenință an de an aceste pensii. OK, renunțați la armata, ne vom face mercenari și tara va plăti și mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.