Acasă Utilitare Se oprește apa în mai multe zone din Constanța, Mamaia și Năvodari

Se oprește apa în mai multe zone din Constanța, Mamaia și Năvodari

377
0

În perioada 23 mai 2023, ora 23.00 – 24 mai 2023, ora 22.00, la Stația de Tratare și Pompare Constanța Nord și al surselor Cișmele din municipiul Constanța, dar și la sistemul centralizat din zona Hanul Piraților – Năvodari se vor face lucrări de înlocuire a unor vane cu diametrele cuprinse între 400 și 600 mm, realizarea unui by-pass, precum și lucrările pregătitoare necesare de conectare a noilor conducte DN 450 mm la sistemul centralizat de distribuție apă, informează Biroul de comunicare RAJA SA.

Acestea lucrări sunt prevăzute în contractele de lucrări CL33 – “Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată și refulări aferente în municipiul Constanța” și CL5 –  “Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat” în valoare totală de peste 112 milioane lei, derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Tot în acest interval, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelei de aducțiune din municipiul Constanța, în zona sursei Cișmea 1 B, pentru realizarea operațiunilor de înlocuire a unui tronson de aproximativ 10 metri, pe conducta de refulare DN 600 mm, precum și montare a unor debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii pe rețelele magistrale. Aceste investiții se vor executa din fonduri proprii și sunt necesare pentru sectorizarea sistemului de alimentare cu apă, dar și pentru regularizarea presiunii în vederea evitării producerii unor avarii.

Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • B-dul Aurel Vlaicu cuprins între: aleea Universității și b-dul Tomis, precum și străzile adiacente: Smaraldului, Agatului, Opalului, Perlei, Safirului, Topazului;
  • Aleea Universității, cu străzile adiacente: Granatului, Jadului, Ametistului;
  • Perimetrul delimitat de: b-dul Tomis – b-dul Alexandru Lăpușneanu – b-dul Aurel Vlaicu – b-dul Tomis (Cartierele: Tomis Nord, Cireșica, Tic-Tac şi Boema) și Punctele Termice 45, 52, 54, 117, 120, 121, 122, 123, 138, 145, 140, 142, 146, 147;
  • Tronsonul cuprins de b-dul Tomis – str. Soveja – str. Ștefăniță Vodă – b-dul Aurel Vlaicu – b-dul Tomis şi PT 46, 47, 48, 50, 51;
  • B-dul Tomis, delimitat de b-dul Alexandru Lăpușneanu și str. Petru Vulcan, cu Punctele Termice 102 și 104;
  • B-dul Alexandru Lăpușneanu, între b-dul Tomis și str. Nicolae Iorga și PT 100, 101, 115, 124, 55, 57;
  • Cartierul Anadalchioi și PT 56;
  • Str. Soveja, între b-dul Tomis și str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, cu PT 53;
  • Cartierul Tomis III, inclusiv Piața Tomis III, precum și PT 117, 118, 119, 214;
  • Satul de Vacanță – Complex Dobrogea;
  • Stațiunea Mamaia;
  • Mamaia Nord, Mamaia Sat, Hanul Piraților, Depozitul 10, Tabăra de Copii Năvodari, Bateria de Coastă şi SP Interconectare, Ecluza Năvodari.

În perioada desfășurării lucrărilor de reparații se va furniza apă cu presiune scăzută pe străzile:

  • Str. Poporului, pe tronsonul delimitat de b-dul Tomis și str. Mihai Viteazu, precum și străzile adiacente: Talazului, Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea, Eremia Movilă, Năvalnicului, Barbu Lăutaru;
  • B-dul Aurel Vlaicu, zona cuprinsă de intersecțiile cu b-dul Tomis și str. Baba Novac.  

Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată poate fi de la 6 până la 8 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

   Utilizatorii afectați de această lucrare sunt sfătuiţi să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.