Acasă Gabier Ruşii au dezlănţuit iadul asupra Portului Reni

Ruşii au dezlănţuit iadul asupra Portului Reni

11530
1

Dan MIHĂESCU  ■

În încercarea de a descuraja complet exportul de cereale şi produse alimentare din Ucraina, ruşii au supus Portul Reni unui bombardament intens cu drone, la primele ore ale zilei de miercuri 16 august.

Surse civile din Raionul Administrativ Ismail – Ucraina, au informat că în dimineaţa de miercuri 16 august armata rusă a dezlănţuit un atac aerian deosebit de puternic asupra terminalului cerealier din Portul Reni soldat cu pagube însemnate asupra infrastructurii de operare la dană şi distrugeri ale mărfurilor în vrac.

Astfel, potrivit informaţiilor furnizate pentru Sentinela, miercuri 16.08.2023, la Reni, în intervalul orar 01:21 – 02:29, s-a dat alarma antiaeriană fiind anunţat un atac cu drone (UAV) ce au efectuat lovituri asupra portului, fiind vizate activele Întreprinderii de Stat Renii MTP. În urma atacului au fost avariate două hangare metalice de depozitare pentru cereale si două autotractoare au luat foc. Un alt hangar metalic a fost distrus, iar un incendiu masiv a izbucnit carbonizând cerealele dintr-un alt depozit.

Au mai fost incendii în buncărul liftului de la elevator.

O altă alarmă antiaeriană care a fost dată de la ora 03:21 până la 04:52 a găsit sistemele de operare pentru încărcarea cerealelor în barje scoase în afara zonei vizate de atac. În timpul alarmei, au fost efectuate lovituri cu UAV pe tot teritoriul portului.

În urma celui de al doilea atac aerian cu drone a fost incendiat un încălzitor pentru uscarea cerealelor amplasat separat pe paleți, incendii la reziduuri de cereale în compartimentul de primire a materiei prime al liftului şi în uscător, au mai fost distruse patru hangare pentru depozitarea cerealelor în danele 19, 20 şi 21 ale cheului de acostare, fiind incinerate 3000 tone de mazăre şi 3200 tone de rapiţă), şi au fost avariate trei silozuri tip rezervoare metalice pentru cereale, a câte 2000 tone, ale Reni-Line SRL. Nu au fost înregistrate pierdei de vieţi omenenşti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.