Acasă Utilitare Constanța: Se oprește apa în mai multe zone din municipiu

Constanța: Se oprește apa în mai multe zone din municipiu

230
0

Pentru înlocuirea unor vane și punerea în funcțiune a noii conducte de alimentare cu apă a Stației de Pompare Călărași, din municipiul Constanța, realizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, se va sista alimentarea cu apă de marți – 12 septembrie 2023, ora 22.00, până miercuri – 13 septembrie 2023, ora 07.00, informează Biroul de Comunicare RAJA S.A.

Tot în acest interval, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din municipiul Constanța, în alte puncte de lucru unde se vor monta debitmetre, pentru măsurarea și reglarea presiunii și se va realiza cuplarea unei noi conducte la sistemul centralizat.

Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • Tomis II, Stadion Farul, Universitate, Faleză Nord, Tăbăcărie, Delfinariu, cu  punctele termice aferente;
  • perimetrul delimitat de străzile: Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia (dreapta) – Prel. Bucovinei – Eroilor – Mihai Eminescu – Smârdan – Mircea cel Bătrân;
  • str. Ștefan cel Mare, între străzile Mircea cel Bătrân și Răscoalei 1907.

În acest timp se va furniza apă cu presiune scăzută în zonele:

  • Piața Ovidiu și Peninsulă;
  • str. Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins de bd. Ferdinand și Piața Ovidiu;
  • bd. Tomis, sectorul delimitat de bd. Ferdinand și Piața Ovidiu.

Investițiile fac parte din contractul CL3 – ”Rețele apă și canalizare în zona central a Municipiului Constanța – Lot 3”, în valoare de aproximativ 23 mil. lei, derulat în cadrul proiectului cu finanțare europeană – Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Utilizatorii afectați de această lucrare trebuie să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.