Acasă Sport Constanța – oraș interzis campionilor

Constanța – oraș interzis campionilor

12088
0

Luigi FRIGIOIU ■

Numai campion să nu fii în Constanța! Litoralul e “țara” tuturor posibilităților, o junglă urbană unde scara valorilor s-a răsturnat de ceva vreme. Aici e loc pentru cioflingari, cordăciuni, drogangii, LGBT-iști și tot felul de alte specimene. Pentru performeri nu este, însă, loc! Adunătura de impostori incompetenți din administrația locală a reușit să ne izgonească campionii, pe cei ce au adus glorie și mândrie orașului.                             

Farul a câștigat titlul la fotbal și a jucat în cupele europene pe stadionul din Ovidiu, cu 4500 de locuri. Cererea de bilete era triplă dar Primăria a demolat vechiul stadion și nu e în stare să construiască altul nou. Tinerii rugbiști sunt campioni naționali dar evoluează pe terenul din Năvodari, după ce o perioadă jucau în Mangalia. Acum, a venit rândul handbaliștilor de la CSM să plece în pribegie.

Precizez, handbalul e cel mai titrat sport de echipă la Constanța, echipa orașului având un palmares impresionant: 9 titluri de campioană și 7 Cupe ale României. Cu ceva ani în urmă, a început edificareaunei săli polivalente. S-a ridicat până la jumătate, dar lucrările au fost sistate în lipsa finanțării și nu se vor relua prea curând.

Norocul handbaliștilor a fost că Terminatorul Chițac nu a apucat să demoleze și vechea Sală a Sorturilor, așa cum a făcut cu stadionul. Altfel, ar fi trecut la handbal pe plajă. Numai că lucrurile sunt destul de încurcate: Sala Sporturilor din centru are probleme cu omologarea pentru meciurile internaționale. Nu e prima oară. Din câte am înțeles, în prezent, bătrâna noastră arena a intrat în reabilitare. Cât va dura, nu știm. Deocamdată, în campionat, CSM Constanța s-a refugiat la Medgidia, singura localitate din județ cu sală competitivă. Aici, a avut un meci aprig cu puternica echipă Potaissa Turda. După o dispută spectaculoasă, scorul a fost egal și echitabil: 27-27.

Minunea de la Granollers

În jocul CSM-ului s-a resimțit oboseala acumulată după miraculoasa calificare în grupele EHF, obținută în fața echipei Granollers. După ce au pierdut la 2 goluri în Constanța, băieții noștri au reușit „remontada” în Spania – țara cu handbal medaliat în toate competițiile internaționale. Au câștigat tot cu 2 goluri și s-au calificat în faza superioară după executarea loviturilor de la 7m.

Urmează meciurile din grupele Cupei Europene EHF. CSM Constanța va juca cu Sporting (Portugalia), Tatabanya (Ungaria) și CholoryGlogow (Polonia). Echipe valoroase reprezentând țări puternice din punct de vedere handbalistic. Dacă Sala Sporturilor va fi omologată de forurile internaționale, meciurile se vor juca în Constanța. Dacă nu, plecăm la drum, cu jalba-n proțap, pe la porțile altora…

Aplicația George” de la CSM – cea mai bună versiune! Până se limpezește situația, să-i nominalizăm pe eroii de la Granollers, autorii unei remarcabile performanțe: Dani Vasile, Rusu (portari), Ravnic, Aliokin, Drăgan, Caba, Komogorov, Nikolici, Ilie, Vegar, Căbuz, Stankovici, Andrei, Chikovani, Susanu. Un mare merit revine antrenorului George Buricea, fost valoros handbalist la HCM Constanța, multiplu campion național. Aflat la începutul carierei, îi urăm lui George să-și depășească, ca antrenor, performanțele deosebite obținute ca jucător.                          

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.