Acasă Utilitare Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiu

Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiu

237
0

Pentru conectarea conductei nou înființate DN 900 la nivelul surselor de apă, dar și pentru montarea de vane de sectorizare pe sistemele de aducțiune de la nivelul surselor Cișmea 1A, 1B și 1C, lucrări realizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, RAJA S.A. va sista alimentarea cu apă de miercuri – 27 septembrie 2023, ora 22.00, până joi – 28 septembrie 2023, ora 12.00, transmite Biroul de Comunicare.

Tot în acest interval, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din municipiul Constanța, în alte puncte de lucru unde se vor monta debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii la nivelul sistemului centralizat.

Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din zonele:

• Tomis Nord (Boema, Tic-Tac, Brotăcei);

• Badea Cârțan;

• Anadalchioi;

• Tomis 3 – perimetrul delimitat de străzile: bd. Tomis – bd. Al. Lăpușneanu – B.P. Hașdeu – Soveja – bd. Tomis și zona Piața Tomis 3;

• bd. Tomis cuprins între străzile Tulcei și P. Vulcan și consumatorii aferenți PT 104;

• bd. Al. Lăpușneanu, între bd. Tomis și str. N. Iorga;

• str. Soveja, tronsonul delimitat de intersecțiile cu bd. Tomis și str. B.Șt. Delavrancea;

• str. Poporului, zona cuprinsă între bd. Tomis și str. M. Viteazu, precum și străzile adiacente (Talazului, B.P. Hașdeu, Salcâmilor, B.Șt. Delavrancea).

Consumatorii de pe partea dreaptă a bd. Aurel Vlaicu (sensul de mers spre bd. I.C. Brătianu)  tronsonul delimitat de bd. Tomis și Metro, precum și cei din cartierul de vile zona Dedeman vor fi afectați de lipsa apei pentru 24 ore, începând de miercuri, 27 septembrie 2023, ora 22.00 și până joi, 28 septembrie 2023, ora 22.00. Oprirea de apă este necesară pentru conectarea noului tronson DN 1000 de aducțiune de la surse la rezervorul Stației de Pompare și Tratare Palas Constanța.

Investițiile fac parte din Contractele de lucrări CL33 ”Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată SP E20 și refulări aferente, în Municipiul Constanța” și CL 35 ”Reabilitare statie de pompare apa bruta Galesu; Reabilitare complex inmagazinare Palas: SP1, SP2 si retele in incinta, Reabilitare put P0-Constanta Nord”, în valoare totală de aproximativ 144 de milioane lei, proiect derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de aceste lucrări să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă. Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor„, precizează RAJA S. A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.