Acasă Sport La Constanța, avem cu cine, avem cu ce dar, n-avem unde…

La Constanța, avem cu cine, avem cu ce dar, n-avem unde…

17728
0
Sursa: bjconstanta.ro 1960 Sala Sporturilor
Sursa: bjconstanta.ro 1960 Sala Sporturilor

Luigi FRIGIOIU  ■    

Maraton sportiv în bătrâna Sală reșapată

După zeci de ani, Constanța e, din nou, în prima ligă, la toate sporturile cu mingea. Avem echipe valoroase la volei, baschet, handbal dar nu suntem în stare să finalizăm o arenă corespunzătoare. Lucrările la noua sală se realizează în ritm de melc, așa că meciurile se desfășoară tot în vechea incintă din centrul orașului. Cu suprafața de joc schimbată recent, Sala arată ca o pensionară fardată inutil, încercând să pară adolescentă. Cu WC-uri mizerabile, fără aer, fără locuri de parcare.

Sâmbătă, 14 octombrie, aici a avut loc un adevărat maraton competițional. De la ora 13.00, voleibaliștii au întâlnit adversari din Timișoara, de la ora 16.00, voleibalistele au jucat cu Corona Brașov, iar de la ora19.00, baschetbalistele s-au duelat sub coșuri cu rivalele din Târgoviște.                

La volei-băieți, CSM Constanța au obținut o victorie categorică la debutul în noul sezon al Diviziei A1, 3-0 cu Universitatea Timișoara. Lângă Răzvan Parpală a fost adus antrenor principal, argentianianul Cristian Imhoff. Nu știm cât cunoaște tânărul tehnician din Argentina voleiul constănțean dar, deocamdată, ne abținem de la alte comentarii.

Băieții noștri s-au impus lejer, cu 3-0 (25-16, 25-12, 25-17). Meciul a fost controlat, fără emoții, de CSM Constanța! Pentru noi au evoluat: Vidoni, Druță, St Jean, Dinculescu, Grigore, Frîncu, Arquez, Constantinescu, Gavriz, Popa.

Voleibalistele și baschetbalistele – remontade spectaculoase      

De la munte la mare. Voleibalistele de la Corona Brașov au ajuns la malul mării pentru meciul cu fetele noastre antrenate de Florin Voinea, secondat de Radu Began. În primele două seturi, cu multe erori simple, Constanța și-a găsit greu cadența. Corona a dominat și părea că va câștiga cu 3-0. La 2-0 pentru Brașov, oaspetele au ratat o minge de meci. Setul 3 s-a încheiat cu 28-26 pentru fetele noastre care au pornit cursa de urmărire. Setul 4 a fost dominat categoric de Constanța, 25-16. În setul 5, decisiv, oaspetele au condus cu 4-1. Constanța a egalat la 6 și a pus presiune pe brașovence care au ratat o serie de atacuri consecutive. Punctul final al cubanezei Greisy a încheiat un joc întins pe durata a 3 ore: CSM Constanța-Corona Brașov 3-2 (25-27, 20-25, 28-26, 25-16, 15-11). Pentru Constanța au jucat: Greisy, Petrova, Grama, Coman, Spînoche, Iancu, Manolachi, Puică, Jancova, Știrbu, Vilău și Cucu.                     

La trei zile după meciul din deplasare cu Galatasaray Istanbul, în EuroCup, baschetbalistele de la CSM Constanța au debutat în Liga Națională. Noul antrenor Alex Olteanu (adus de la echipa masculină) a avut o misiune dificilă contra unei adversare de valoare: CSM Târgoviște, de 12 ori campioana României! Oboseala și-a spus cuvântul, echipa noastră a început slab jocul, iar adversarele și-au adjudecat primul sfert, 19-17. Până la pauză, și-au mărit avantajul la 11 punct. Pentru constănțence, meciul părea compromis dar fetele noastre au început cursa de recuperare. După sfertul 3, diferența a scăzut la 6 puncte, 57-63. A urmat un ultim sfert cu apărare perfectă, în care am trecut în față și am rămas la conducere până la final: CSM Constanța s-a impus cu 79-71 (44-33) și a pășit cu dreptul în noua ediție de campionat. Pentru Constanța au înscris: Zivkovic 18p, Mărginean 13p, Irimia 12p, Godri-Părău 10p, Higgins 8p, Ghizilă 6p, Podar 6, Koizar 4p, Orban 2p. Totul e bine când se termină cu bine dar, ulciorul nu merge de multe ori la apă. N-ar strica ca pe viitor să se încerce promovarea unor sportivi de valoare din loturile de juniori ale orașului. La baschet-fete, de exemplu, două din vedetele echipei, Gabriela Mărginean și Anemarie Părâu, au 36 ani respectiv 40 ani! Ambele, încă, joacă foarte bine. Nu știm, însă, cât timp o vor mai face…

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.