Acasă EDITORIAL Noua Ordine Mondială – Renaștere sau prăbușire?

Noua Ordine Mondială – Renaștere sau prăbușire?

16168
0
sursa foto: Twitter

Manuel VLĂDUȚ ■

Nimicitorul război ce se desfășoară începând cu ziua de 7 octombrie în Israel și Gaza, a scos la iveală demoni mai vechi dar și mai noi, răzbunări demne de Legea Talionului, atentate și proteste în întreaga lume, o exacerbare a violenței fără precedent! Lumea islamică, cu adepți extrem de numeroși în inima bătrânei Europe – care i-a primit de-a lungul timpului și i-a acceptat, oferindu-le condiții de trai decente și drepturi democratice egale, își revarsă furia în favoarea palestinienilor astăzi bombardați, uciși și oprimați, părând că uită cu desăvârșire abominabilele crime săvârșite de sălbaticii ucigași Hamas asupra copiilor, femeilor și bătrânilor din kibutzurile israeliene în acea fatidică zi de sărbătoare evreiască.

Sursa foto: timesofisrael.com

Atenția lumii a fost deturnată cu succes de la distrugătorul război din Ucraina, așa cum au plănuit maeștrii războiului hibrid ai Rusiei, care își continuă implacabilă războiul sub eticheta perfidă de „operațiune militară specială”. După ce însuși „țarul” Putin afirma cu cinism că trebuie oprită vărsarea de sânge în timp ce el ordonă armatei ruse bombardarea zilnică a orașelor ucrainene, iată că recent, ambasadorul Rusiei la ONU – Vasili Nebenzia declară nici mai mult nici mai puțin că, potrivit dreptului internațional, „Israelul nu are dreptul la autoapărare în lupta sa împotriva Hamas, întrucât este un stat ocupant „.

După ce Recep Erdogan – președintele Turciei, ceruse reconciliere și evitarea vărsării de sânge, oferindu-se să medieze conflictul israeliano-palestinian, afirmând că  „Nu va exista pace fără o Palestină independentă şi suverană” și susținând cauza palestiniană la un mare miting în care provoca retoric la un nou război între Cruce și Semilună, iată că și Papa Francisc  – conducătorul lumii catolice, a chemat la o încetare a focului și la pace, afirmând că “este nevoie de o soluție cu două state pentru Israel și Palestina pentru a pune capăt războaielor precum cel actual și a cerut un statut special pentru Ierusalim”.

Sursa: digi24.ro

Chiar Statele Unite ale Americii, prin vocea președintelui Joe Biden și a secretarului de stat Anthony Blinken – cu toată susținerea oferită Israelului, sunt pentru “o pauză umanitară” în războiul purtat de Israel împotriva Hamas, pe fondul unei condamnări internaționale tot mai mari la adresa felului în care se desfășoară intervenția militară israeliană în enclava palestiniană.

Reacțiile statelor europene la explozia de manifestații pro-palestiniene și la valul de reacții anti-semite în marile orașe ale Europei, nu au întârziat să apară: Franța a decretat stare de urgență maximă și a mobilizat 7000 de soldați, în urma atentatului atentatului de la Arras . Forțele de poliție belgiene au neutralizat un migrant tunisian membru al Staului Islamic (ISIS), care a împușcat la Bruxelles trei suedezi. Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat recent că „Trebuie în cele din urmă să-i expulzăm pe scară largă pe cei care nu au dreptul să stea în Germania” – potrivit Agerpres.

La rândul său președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski se simte trădat de aliații occidentali, care “l-au lăsat fără mijloacele de a câștigat războiul, doar cu mijloacele de a supraviețui”.

Sursa: infofinanciar.ro

Pentru a reînnoi angajamentele anterioare, dar și pentru a reitera sprijinul constant oferit Ucrainei în lupta sa pentru libertate și recâștigarea teritoriilor ocupate de Rusia, președinta Comisiei Europene – Ursula Von der Layen a sosit neanunțată sâmbătă dimineață la Kiev, spre a discuta despre extinderea Uniunii Europene, cu președintele ucrainean, în fapt, începerea negocierilor de aderare a Ucrainei.

Iar ca lucrurile să prindă un sens tot mai clar, surse occidentale și ucrainene arată că oficialii americani și europeni au început să discute discret cu guvernul ucrainean despre eventuale negocieri de pace cu Rusia. Conversațiile au inclus linii foarte generale cu privire la ceea ce  ar pute fi nevoită Ucraina să renunțe, pentru a ajunge la un accord cu Rusia. În treacăt fie spus, ofensiva eșuată a Ucrainei din iunie, a dus la un război al “centimetrilor”, un război de uzură în al cărui malaxor sunt pierdute mii și mii de vieți omenești de ambele părți, fără rezultate decisive… Joe Biden a cerut Congresului să autorizeze fonduri suplimentare pentru Ucraina, dar, până acum, efortul nu a reușit să progreseze din cauza rezistenței unor republicani din Congres; totuși, sprijinul principal a fost aprobat și oferit pentru Israel.

Sursa: adevarul.ro

Totuși, nu există niciun indiciu că președintele rus, Vladimir Putin, este pregătit să negocieze cu Ucraina, potrivit NBC News.

Viitorul este incert în Europa și în Orientul Mijlociu. Toată lumea vorbește despre o pace care se întrevede cu greu de fumul celor două războaie active…

Vom asista în curând la nașterea unei Noi Ordini Mondiale, sau la prăbușirea celei existente? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.