Acasă Cronica Protest agro-rutier în SOS de AUR…

Protest agro-rutier în SOS de AUR…

8425
0
sursa: agrointel.ro

Manuel VLĂDUȚ ■

Se anunță un an greu pentru politicienii noștri… Nu doar pentru că este an electoral; ci și pentru că protestele masive ale agricultorilor și transportatorilor români ce par să se amplifice de la o zi la alta, dar și modul de gestionare a acestor proteste de către cei aflați la putere, vor influența cu siguranță felul în care românii vor vota la alegerile din acest an.

Rămâne de văzut cum se vor finaliza aceste proteste, ce compromisuri politice se vor face, cine va ceda și cine va câștiga. Interesant este că aceste demonstrații în forță care aduc în discuție și unele revendicări destul de nerealiste – cum ar fi scutirea obligativității ITP la tractoare sau chiar „interzicerea primirii Ucrainei în UE” (pe lângă interzicerea importurilor de cereale din această țară), par să fie conduse de cu totul altcineva decât liderii organizațiilor de profil recunoscute, care nu s-au aliniat protestelor.

Sursa: adminis.ro

Bineînțeles, că nu puteau lipsi din scenă nici bombardierii politicii românești – salvatorii știuleților națiunii – Diana Șoșoacă și George Simion, care în elanul lor de a captura aceste demonstrații „spontane” sau măcar niscai voturi, s-au ales cu câteva porții copioase de huiduieli din partea protestatarilor…

Iar ca peisajul să fie complet, printre veritabilii noștri agricultori și camionagii au apărut și steagurile rusești cu litera Z inscripționată pe ele, sugerând fățiș că mulți „de-ai noștri ca brazii” sunt cu Mama-Rusia în suflet și că făcălețul lung al Moscovei amestecă sîrguincios mămăliga românească…

Sursa: stiripesurse.ro

Și în timp ce maestrul-de-ceremonii – ministrul-popă de finanțe Marcel Boloș – lasă negocierile cu protestatarii pe seama altora, plecând către Bruxelles cu permanentul său rictus pe buze, camioanele și tractoarele (ținute încă la periferia Bucureștiului de către autorități), au pătruns în Constanța cu voia sau fără voia edilului-amiral Chițac, blocând circulația obișnuită și așa îngreunată de traficul de zi cu zi…

Că în sosul protestelor de la malul mării s-a amestecat și proaspătul candidat la primăria Constanței, liberalul pervertit în AUR – Ovidiu Cupșa, era de așteptat, mai ales că fix azi – de ziua lui Eminescu, bătăiosul candidat își inaugurează și sediul de campanie! Să fie doar o coincidență asaltul tractoarelor și camioanelor asupra Constanței, într-o astfel de zi? Oricum, protestele celor câteva sute de fermieri și transportatori, de care organizațiile de profil se dezic  capătă deja nu doar iz politic, ci și unul penal; căci protestele nu au fost legal autorizate iar blocarea circulației pe drumurile publice sunt sancționate ca atare de art. 339 din Codul Penal.

Sursa: romaniatv.net

Cât timp se vor bucura protestatarii de susținerea publicului larg, în condițiile în care blocarea drumurilor va crea tuturor un disconfort major?

Ce turnură vor lua evenimentele în aceste condiții, ținând cont de vasta experiență a guvernării PSD din 10 august 2018 și că instituțiile de forță specializate în gazări și ciomăgeli, încă nu și-au făcut intrarea în scenă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.