Acasă Sport Româncele de aur au făcut „ping-pong” cu franțuzoiacele Wu & Li

Româncele de aur au făcut „ping-pong” cu franțuzoiacele Wu & Li

10079
0
Sursa: CSM Constanța
Sursa: CSM Constanța

Luigi FRIGIOIU ■

Constanța în careul de ași “Europe Cup” la tenis de masă

Experimentatul antrenorul Viorel Filimon e omul care a sfințit locul în tenisul de masă constănțean. Antrenorul echipei noastre de club dar și al naționalei feminine a obținut noi performanțe incredibile.

La Campionatul European U2, desfășurat la Skopje (Macedonia de Nord), elevele sale, Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, au câștigat medalia de aur devenind campioane europene. Elena Zaharia a câștigat medalia de argint la simplu și dublu mixt. La salba de performanțe se adaugă medalia de bronz obținută de Camelia Mitrofan în proba de dublu feminine.

Precizăm că Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu, Camelia Mitrofan, la care se adaugă Alina Mușat, sunt componentele echipei de club CSM Constanța pregătită de același Viorel Filimon, ajutat de Liliana Sebe și psihologul Mioara Șincan. CSM Constanța se află la sezonul de debut în cupele europene la tenis de masă. Jucătoarele noastre au jucat în sferturile Europe Cup, a doua competiție valorică. Au întâlnit echipa franceză Grand-Quevilly, venită chiar din Liga Campionilor. Așa cum e moda în tenisul de masa occidental, jucătoarele “franțuzoiace” sunt, de fapt, sportive asiatice de valoare, naturalizate.

Mei-Roșu mai bun ca orezul

La Constanța, în manșa tur, marți 30 ianuarie, CSM s-a impus spectaculos, cu 3-2. Vineri, 2 februarie, se anunța un retur de foc. Vicecampioana europeană Elena Zaharia a început în forță și a adus primul punct, cu o victorie (3-1) împotriva lui Wu Jiadou. A urmat-o Bianca Mei-Roșu, alături de care a cucerit, recent, titlu continental la dublu. Bianca a făcut un meci excelent în fața lui Anais Salpin, și a câștigat cu 3-2, după un decisiv dramatic, încheiat cu 6-5. Gazdele au revenit în joc, Samson Li a câștigat duelul cu Alina Mușat, eroina noastră din tur, cu 3-1. Însă, Elena Zaharia a fost decisă să-și ia revanșa după înfrângerea de acasă suferită în fața lui Li. A făcut-o în stil de mare campioană, aducând punctul calificării, după un succes cu 3-1.

Sursa: CSM Constanța

Ca urmare, CSM Constanța (Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu, Alina Mușat și Camelia Mitrofan) s-au impus și în returul din Franța, cu 3-1. Constănțencele au realizat o performanță deosebită eliminând în sferturi, cu dublă victorie (!), echipa franceză de Liga Campionilor, Grand-Quevilly. În semifinale, CSM Constanța, se va lupta cu o echipă din Spania, adversara urmând să se decidă între Museo de la Almendra și UCAM Cartagena.

Indiferent de adversare, suntem convinși că tinerele “palete de aur” antrenate de Viorel Filimon sunt pregătite de asaltul decisiv pentru accederea în finala Europe Cup.

              

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.