Acasă Social “Alo, domnu’! O floare să vă dau pentru soție!?”

“Alo, domnu’! O floare să vă dau pentru soție!?”

10473
0
Sursa: magnolia.ro

Mihaela VLĂDUȚ ■

Motto:„Fericirea o face pe femeie frumoasă și dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii.” Charles Baudelaire

Societatea în care femeia este respectată, prosperă! Și nu este valabil doar la modul general cât mai ales, particular: în orice familie se poate observa progresul și armonia atunci când femeia are statut mai înalt decât cel de servitoare sau dădacă născătoare de copii. Ziua de 8 Martie a apărut tocmai pentru a marca și celebra importanța femeii în viața socială, familială, după secole în care calitățile i-au fost umbrite de manifestările masculine necesare vremurilor tulburi și pline de războaie.

Indiferent de nivelul la care se poate ridica din punct de vedere social, profesional sau intelectual, eforturile femeii fac căminul primitor, familia fericită și mulțumită. Greutățile sunt mai ușor depășite când înțelepciunea și priceperea ei sunt recunoscute și puse în valoare. Ea doar cu un zâmbet poate să alunge orice temere din sufletul copilului, să dea încredere parternerului încercat de noi provocări, și să aducă primăvara veșnic în casă indiferent de anotimpul de afară. Dă viață și speranță în tot ceea ce face, mișcă lumea și impinge generații în noi ere de timp. Este cea aleasă să manifeste minunea procreației de noi vieți și destine (bine, unii ar spune că toate femele din regnul animal ar face cam același lucru, însă diferența este că noi am atins evolutiv apogeul conștiinței de sine).

Sursa: magnolia.ro

Am vrut să scot în evidență doar câteva din calitățile femeii pentru a ne reaminti de unde am venit și de ce 8 Martie este important pentru fiecare dintre noi, indiferent de gen. Faptul că cineva îi recunoaște femeii toate aceste merite prin urarea de La mulți ani, este suficient! Iardacă, mai mult, se întâmplă să și primească o floare sau orice alt simbol de exprimare a recunoștinței, este minunat! După mine, nu numai de 8 Martie femeia ar trebui să primească aprecieri pentru efortul, grija, consecvența cu care ține unită și îngrijită familia sa și cu care își îndeplinește obligațiile sociale și profesionale! Fie că este mamă, soție, soră, fiică sau în altă relație de rudenie, toate merită respect, empatie, considerație și suport în fiecare zi a vieții lor!

Sursa: okmagazine.ro

Timpul trece repede și aproape că ne depersonalizează angrenându-ne în iureșul evenimentelor zilnice. În plus, cu toții suntem pătrunși de o nemulțumire generală legată de cursul vieții politice locale sau naționale, de declinul național economic și financiar, de instabilitatea securității și siguranței militare internaționale. Toate acestea aduc câte un plus de stres care ne modifică atitudinea, ne face mai irascibili, mai critici și mai puțin îngăduitori. Ajungem să ne agresăm în trafic, să ne certăm cu vecinii pentru lucruri de nimic, să rupem relații amiabile fără un motiv concret, să întoarcem spatele cu indiferență atunci când asistăm la nedreptăți.

Aceasta este realitatea în care trăim azi, printre oameni mai puțin empatici, mai puțin implicați sau voluntari în acțiuni de interes public, mai retrași din viața socială șimai nefericiți. Desigur, nu sunt toți construiți temperamental să-și exprime spontan părerile sau să comunice lăsând deoparte  frustrările și neîmplinirile personale. De aceea asistăm frecvent la discuții aprinse iscate din senin fie la o casă de marcat, când graba unora este mai importantă decât a celorlalți, fie în trafic când se transmit cu lejeritate injurii ce nu ar fi fost reproduse într-un alt cadru între aceleași persoane etc.

De asemenea, trăim vremuri amestecate în care obiceiurile tradiționale sunt copleșite de tentațiile colorate occidentale, în care cantitatea are valoare mai mare decât calitatea, iar sentimentele exprimate trebuie neapărat să aibe întotdeauna greutate materială.

Sursa: cavaleria.ro

Nu ar trebui să confundăm valoarea lăuntrică a zilei de 8 Martie cu obligația silită de manifestare a excesului pecuniar atunci când femeia este sărbătorită în familie sau în societate. Fiecare bărbat își va răsfăța femeia (mamă, iubită, soție, soră sau fiică) așa cum consideră că este potrivit. Tot în această ordine de idei, nu ne este străin buchetul de flori sau cutia cu bomboane ce pot fi oferite în semn de respect și în această zi doamnelor ce ocupă poziții importante în viața socială a fiecăruia dintre noi (cadre didactice, medici, asistente sau poziții de conducere). Aceste gesturi nu pot fi considerate cadouri așa cum sunt greșit percepute, ci sunt gesturi firești și elegante de manifestare a considerației și respectului față de femeia care, prin natura meseriei sale a adus un plus de valoare vieții tale. Învățătoarea sau educatoarea copilului merită o floare la fel de mult ca orice altă femeie din viața ta, mai ales când te gândești că petrece uneori mai mult timp cu el decât reușești tu să o faci. Colega ta merită o bomboană rafinată pentru faptul că îți suportă zilnic temperamentul vulcanic sau nu. Femeia de serviciu de pe scara blocului merită și ea un gest de bunăvoință din partea ta pentru că strânge gunoaiele făcute de tine. Vecina la fel, pentru decibelii pe care uneori îi aude din casa ta. Și tot așa,  putem profita de această zi pentru a împărtăși bunătate în jurul nostru, pentru a oferi zâmbete și mulțumire.

Sursa: rocheap.bedandbreakfaststamford.org

O vorbă din bătrâni spune că obiceiurile bune trebuiesc păstrate! Așa ar trebui, să fie transmise mai departe celor mici, fie fetițe sau băieți, pentru bunul mers al societății viitoare. Învățați-i pe cei mici să ofere o floare mamei, bunicii, învățătoarei, și explicați-le de ce! Așa vor vedea și răsplata acestui gest: bucuria oferită se va întoarce în sufletul lor și le va da încredere în propria putere de a reuși să schimbe în bine și frumos momente din viitor.

Sunt pline tarabele pe la colțul străzilor de puzderie de flori cu miresme și culori ademenitoare, făcute să aducă zâmbete pe chipul delicat sau brazdat de timp al sărbătoritelor acestei zile. Nu întoarceți spatele vânzătoarelor când vă strigă:  “Alo, domnu’! O floare să vă dau pentru soție!?”

 Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.” – Mahatma Gandhi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.