Acasă Alegeri 2024 Ion Tianu vrea primar ca să rezolve problema grădiniței din Bărăganu

Ion Tianu vrea primar ca să rezolve problema grădiniței din Bărăganu

7737
0
Foto: Alexandru BADEA
Foto: Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU

Cu Ion Tianu, candidatul PNL la funcția de Primar al comunei Bărăganu, cât am stat de vorbă am avut impresia că-l am în față pe celebrul personaj Nea Mărin, creat și interpretat de Amza Pellea. Aspru-gentil la vorbă, intransigent în analiză, hâtru și ironic… Binecuvântat cu astfel de trăsături de caracter, parte moștenite din zestrea genetică a stirpei oltenești, vă dați seama că n-a reușit să mă surprindă când, întrebându-l ce are în plan să facă pentru consăteni dacă îl aleg primar, în primul rând s-a gândit la…  

“Grădiniță – pentru 25 de copii care învață în 20 mp. Să construim sau să relocăm în spații pe care le avem la dispoziție și nu sunt folosite chibzuit. De exemplu clăirea școlii din Lanurile stă goală. Nu se țin cursuri pentru că avem prea puțini elevi, i-am mutat toții copii la Bărăganu unde avem o școală nouă, că doar îi transportăm cu microbuzul școlar”, a răspuns prompt Ion Tianu, candidatul PNL.

Despre infrastructura stradală, Ion Tianu a dat cu tifla elegant: “Avem 4 km de drumuri de pământ în localitate. Străzi nepietruite pentru că piatra “a plecat” mai departe. Piatra noastră trebuia să fie așternută pe drumuri în 2011. Campania Marea pietruire sub sloganul ‚Scoatem județul Constanța din noroi’, proiectul ăsta nu a trecut dincolo de slogan la Bărăganu. Este a adevărat că-i și ultima comună căci la Bărăganu se termină drumul în Canal”.

Ion Tianu, viceprimar în comuna Bărăganu și candidat PNL la funcția de Primar amintește, de asemenea, că șoseaua de legătură dintre Bărăganu și Potârnichea de 6 km, dacă ar fi reabilitată, ar rezolva în parte circulația rutieră  către Mangalia mai ales vara. Acuma este drum de safari.

Pentru mai multe informații la prima mână accesați linkul următor: https://youtu.be/RGe-nilb884

Și drumul Bărăganu-Lanurile, DC20, este un dezastru, au apărut cratere. Consiliul Județean nu ne alocă fonduri suficiente ca să-l reparăm.

“În Lanurile, mai avem de amenajat fosta grădiniță unde se poate face clubul sportiv căci lângă ea se află terenul de fotbal al comunei. Apa și Canalizarea – proiect aprobat pentru finanțare prin Programul Anghel Saligny, discutăm încă amplasamentul stației de epurare. Proiect finanțat prin PNRR pentru rețeaua publică  de supraveghere stradală cu 130 de camere video este elaborat în procent de 60%.

Nu avem poliție locală, de unde să le mai dai salarii și ălora? Suntem o primărie cu 7 angajați inclusiv primarul”, zice Ion Tianu, franc.

Și treaba în primărie cu cine o face-ți dacă nu aveți personal suficient, întreb eu?

Foto: Alexandru BADEA

“Ce se poate face, se face, ce nu, nu se face. Eu vă spun sincer cum stă treaba. În 12 ani de zile de când familia Neague e la putere, pe rând, în comuna Bărăganu, nu s-a asfaltat 1 metru de drum și nici o basculantă de piatră. Din păcate oamenii uită. În 2010 Bărăganu avea 2200 locuitori, acum în comună mai avem doar 1916 consăteni. Dacă reușim să rezolvăm problema canalizării, apoi măcar a pietruirii drumurilor, nu mai spun de asfaltare, lumea o să vină să se mute de la oraș. Avem o grămadă de cereri de locuri de casă. La Lanurile avem deja peste 30 de locuri lotizate, de câte 1000 de metri. Tineretul vrea să rămână în localitate dar trebuie să-i ajutăm și să le creăm condiții de viață civilizată.

În 2021 am finalizat rețeaua de distribuție centralizată a apei potabile în localitatea Bărăganu, lucrare începută în 2006 și operată în regie proprie. În satul Lanurile rețeaua de apă este operată de RAJA și a fost realizată în 1996”, a adăugat Ion Tianu, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Bărăganu, în finalul interviului.

Mai multe vedeți pe linkul:https://youtu.be/RGe-nilb884

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.