Acasă Alegeri 2024 Huțucă mută și capturează pe întreaga tablă de joc

Huțucă mută și capturează pe întreaga tablă de joc

11296
0

Dan MIHĂESCU ■

Începând de miercuri 27 martie am început să privesc precampania electorală pentru alegerile din 9 iunie prin prisma strategiei jocului Go.

Atacul năucitor, pregătit în ajun cu multă discreție prin plasarea propriilor pietre pe goban, așa cum se numește tabla de joc, într- imperceptebilă și extraordinar de eficientă „geta” – rețea de piese, a făcut ca PSD să simtă cum pierde teritorii pe care le crezuse stabile și impenetrabile până atunci. Astfel, la Valu lui Traian, PNL, prin Florin Mitroi, într-un „boshi” (mutare care pune capac) aplicat Partidului Stroe Dumitrache, a produs „uchikomi” (invadare în teritoriul advers).

Sursa: PNL

Adevăratul rafinament de „hanibo” – jucător profeionist de 10 Dani, avea să-l probeze Bogdan Huțucă în seara aceleaiși zile de miercuri când, printr-un comunicat de presă a anunțat că printr-o alternanță „ko” (captură repetată) și „hane-tsuki” (atac la burtă) a început să contruiască un „shicho” (scară de capturare) și în comuna Agigea, prin semnarea unui protocol electoral pentru susținera candidaturii lui Gabriel Ciobanu, din partea Forței Dreptei, la funcția de primar.

Ei bine asta mie îmi spune că de acum încolo, Felix Stroe și cu asociatul său Ion Dumitrache, care au transferat partidul socialist pe persoană fizică, la Constanța, au primit un evident „atari” (amenintare imediata de captură în care mai ramane doar o libertate). Nu știu dacă cei doi miliardari socialiști, lideri ai proletariatului constănțean, se pricep la Go, dar mie mi se pare că dacă Bogdan Huțucă păstrează strategia asta, care dovedește „suji” (maiestrie profesionistă) parteneriatul „2X1” o să aibă parte de numai de „tsume-go” (probleme de viață și de moarte), care nu vor fi soluționate decât în „yose” (finalul partidei), prin „yurumi” (înfrângerea adversarului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.