Acasă Alegeri 2024 Costinești – 4 ani de concediu fără plată

Costinești – 4 ani de concediu fără plată

8427
1
Foto: Alexandru BADEA
Foto: Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU

În Costinești, când am întrebat unde-l găsesc pe primar, lumea mi-a răspuns precum Oracolul din Delphi: Că cică-i greu de prezis, că timp de patru ani toți l-au căutat și nu l-au găsit. Nu-i băiat rău da unde-l apucă acolo rămâne, ce-l întrebi, aia zice, și un nici pai n-ar deranja el, să-l mute de unde l-a lăsat vântul ori pe vre-un localnic cu răspuns la cerere… Da ce treabă am, că mai bine să îl caut pe vice că ăla umblă peste tot și e peste tot, unde și când nu te aștepți, dai peste el!

Puteam eu, simplu gazetar, să intru în gura satului și să nu ascult sfatul popular? Așa că mai bine l-am căutat pe vice și l-am întrebat cât îl mai rabdă? Omul mi-a dat de înțeles că pe 9 iunie e mântuită treaba și că locuitorii Costineștiului și mai ales schitenii, s-au dumirit, după patru ani, că primarul nou ales a fost iepurele lui Muc cel Mic, cum îi zic ei fostului venetic din sat, creatorul de conținut care în timpul liber se recomandă Președinte la Protecția Consumatorilor.

Astfel că, după patru ani de orbecăit prin ceață și întuneric, la orizont se prefigurează iarăși zorii unor zile glorioase și soluția este simplă, dacă-l ajunge omul potrivit la locul potrivit, cum zice Gheorghe Mechenici, viceprimarul PNL al comunei Costinești și candidat la funcția de Primar, în alegerile de pe 9 iunie.

Ce-și dorește Gheorghe Mechenici pentru stațiunea turistică Costinești?

“În primul rând ceea ce i-a lipsit dintotdeauna, poate pentru că după 1990 și mai ales după ce a căpătat rangul de comună, dezvoltarea Unității Administrativ Teritoriale (UAT), pare că a furat startul iar autoritățile n-au reușit să recupereze pe parcurs astfel că o să facem un regulament de urbanism pe care, măcar de acum încolo, îl vom respecta cu toții, de la primar la sătean și investitori locali. Sunt zone noi cuprinse în intravilan, în special intrarea în Costinești sau în sud, la Golful Francez, dar și către nord, la Epavă, unde se va construi și oamenii au nevoie de un astfel de instrument de reglementare care să-i ajute”, a răspuns ferm Gheorghe Mechenici, candidatul PNL la funcția de Primar al comunei Costinești.

Ce crede Gheorghe Mechenici că-i trebuie Costineștiului ca să nu-și piardă identitatea?

„Lansată sub identitatea de stațiune a tineretului, în anii ’70, Costinești are nevoie exact de mixtul de vibrație festivalieră și aspect molcom, campestru, într-un cuvânt, să evoluăm la nivelul modernismului funcțional dar să ne păstrăm în linia tradițională. Mă bucur că și oamenii de afaceri au avut același sentiment iar un investitor a cumpărat vreo 20 de hectare în nordul stațiunii, în zona Epavei, unde va pune bazele celui mai mare festival european de muzică în aer liber, “Beach Please” unde va organiza un eveniment artistic timp de 45 de zile, practic pe tot parcursul sezonului. Este un mod ingenios, spectaculos, dacă vreți pentru o investiție de nișă într-o stațiune turistică căci va avea nevoie de utilități și amenajări pentru festival dar nu va construi facilități noi de cazare”, apreciază Gheorghe Mechenici, candidatul PNL.

Sursa: PNL

Dar marea dorință a lui Gheorghe Mechenici, candidatului liberal la funcția de primar al Costineștiului, este ca în mandatul său de edil șef să acorde locuri de casă tinerilor din comună.

“Mai sunt câteva terenuri pe care le-am identificat și inventariat, e drept, disparate, și eu îmi doresc ca această rezervă imobiliară să o pun la dispoziția tinerilor prin Legea 15 pentru a ne conserva într-un fel identitatea și autohtonitatea”, a subliniat Gheorghe Mechenici.

Gheorghe Mechenici spune, de asemenea, că înnisiparea și extinderea plajelor litorale la Costinești și Schitu va rezolva o problemă devenită acută pentru stațiune – lupta pentru un loc pe nisip, la soare și că o altă mare atracție a stațiunii va fi Satul Pescăresc, obiectiv turistic cu funcție de cazare, alimentație și prezentare a tradițiilor ce va edificat în curând de un alt investitor de renume în branșă.

De asemenea, Gheorghe Mechenici intuiește posibilitate ca fostul lac de agrement, care a căpătat deschidere la mare în urma inundațiilor devastatoare din 2005, să devină port turistic de agrement, o veritabilă marină pentru veliere, bărci sportive și yachturi.

Despre aceste subiecte și despre motivul pentru care toți oamenii din Costinești au pierdut aproape patru ani din viață, timp pe care nimeni nu l-il mi dă înapoi aflați mai multe din interviul pe care-l accesați aici: https://youtu.be/CIvpPtUXFoE.

1 COMENTARIU

  1. Cu acest primar Jeanu Dorin,primar traseist numai după ciolan ne-am păcălit și într-adevăr s au pierdut patru ani și foarte mulți bani.Contractele se atribuie direct cu paraindaratul legal asigurat iar cele la licitație sunt la fel de misterioase cu licitații trucate Polaris,Iridex,Agrement Lacul,SC Cristal,SC.Viralex 2015 etc.contracte ce pot fi verificate .Acum s a aliat cu interlopii: frații Bălan Virgil și Alexandru, Horia Constantinescu ,Lupu Cristian,Condari Adrian Valentin .Interlopii comunei cu care vrea sa lupte în campania electorală pentru a mai pune mana pe încă patru ani de edil al comunei Costinești. Finul sau Bălan Virgil, președintele filialei PSD Costinești care la înlocuit pe finul Condari Adrian a lui Horia Constantinescu .Cercul este foarte misterios și ne aflam intr-o ecuație de disperare a domnului Jeanu Dorin. Cetățenii comunei Costinești, nu îl mai vor ca primar sa mai piardă încă patru ani fără a concretiza proiecte constructive comunei.Finul Balan Virgil a ajuns sa-si vândă un utilaj buldo pentru tasare primarului din 23 August, cu suma de 10 mii euro.Contra acestei sumei a solicitat piatra stradala ca sa-l poată sponsoriza cu piatra pentru doua străzi în Schitu pe nasul primar în funcție.Vorbim despre lucruri reale care au avut loc în aceasta perioada mai deosebita pentru bătaia pe scaunul edilului.Suntem de rasul turiștilor care vin an de an și nu vad nimic schimbat în aceasta Stațiune Costinești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.