Acasă NostraDanus Și la această campanie electorală, diavolul se ascunde în detalii!

Și la această campanie electorală, diavolul se ascunde în detalii!

9533
0

Dan MIHĂESCU ■

Colega, Paloma Petrescu m-a servit azi la clește!

“Un prieten care cunoaște un prieten are pe cineva care i-a zis că a văzut ceva ce nu se dorea a se afla dar în fine…știi tu… Povestea este că m-a rugat să nu se afle dar mi-a împărtășit, probabil pentru că știe că scriu la gazetă, informații în premieră absolută. Dacă ai timp bagă, eu încă-mi sparg capul cu vreo două ședințe online și așa mă mănâncă să pun site dar sunt înghesuită…Hai pup! Vezi ce faci nu pierde timpul că sar rechinii și mușcă momeala la tembeliziuni, după ora 16.00!”

Merci Paloma, ce să zic!?

Informație în premieră absolută! Cică așa va arăta primul sondaj măsluit care va fi lansat public foarte curând, pentru manipularea negocierilor și presiuni în “alianța sufletului” PSD-PNL:

1.Nicusor Dan 30%

2.Gabriela Firea 25%

3.Piedone 20%

4.Mihai Enache 10%

5.Burduja 5%.

Nu există marjă de eroare !!!

Informația are noimă căci în Alianța Electorală PSD-PNL este mare degringoladă în momentul de față mai ales în contextul în care se forțează hotărâri arbitrare în instanță ca să le creeze spațiu de manevră celor două partide să poată merge separat în alegeri deși termenul legal, din calendarul electoral, până la care puteau să desființeze alianța a fost 21 aprilie 2024.

În acest context tulbure stau și rememorez o altă întâmplare, dar nu cu un sondaj de opinie măsluit ci cu un pronostic electoral ce mi l-a servit pe un colț de coală “dictando”, amicul Costel Dina, medic, dr. conf. om de toată isprava pe care-l știam de când făcea șmotru politic la organizația de tineret a P.D. Era în decembrie 2009, cu vreo patru zile înainte de al doilea tur de scrutin la Prezidențiale și într-o discuție pe fugă cu Costel m-am lamentat că regret absența mea la vot, în țară, urmând să plec într-un sejur programat. “Du-te liniștit și întoarce-te tot așa, că nimic nu se schimbă!” L-am privit ciudat și l-am ironizat: Bine măi Mafalda, mă lași!? Și ca să-mi întărească convingerea că are dreptate, Costel mi-a întins cu siguranță peticul de hârtie pe care zicea el că a notat rezultatul exact ce va ieși din urne.” Pronostic, întreb? “Pronostic, zi așa dacă-ți place!”

În seara alegerilor am fost prezent la urnă, la o secție de votare organizată la Sharm El Sheikh de Ambasada României, cu convingerea că votul meu și al Gabrielei contează. A doua zi când am aflat vestea, alta decât cea cu care mă culcasem, am scotocit după bilețelul lui Costel și n-am mai înțeles nimic din ce se comenta pe ProTv Internațional:

Traian Băsescu  PDL:                      50, 33 %

Mircea Geoană PSD + PC:             49, 66 %

Prezență la urne:                            58, 02 %

Și totuși, sunt convins și acum că n-avea nicio legătură cu faptul că tatăl lui Costel, de mai mulți ani  pensionar MAI, general, sau chestor cum le zice acum, de Grăniceri și mai apoi Poliție de Frontieră, locuiește-n București. Ăsta era doar un simplu detaliu, ce naiba. Oare Costel juca și la Loto Pronosport?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.