Acasă Alegeri 2024 La Târgușor, oamenii se roagă să le dea Dumnezeu mintea ce-a dintâi

La Târgușor, oamenii se roagă să le dea Dumnezeu mintea ce-a dintâi

8943
0
Foto: Alexandru BADEA
Foto: Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU

Din cele ce-mi povestește, în interviu, fostul primar, actual viceprimar PNL, comuna Târgușor este un model de Unitate Administrativ Teritorială ce o duce de azi pe mâine, cu 602 gospodării și 558 de locuințe individuale unde trăiesc 1.616 locuitori, distribuiți în două localități: Târgușor și Mireasa.

https://youtu.be/DjhpDlbEBcc

La astea, mai adăugăm o școală cu 8 clase și o grădiniță pentru 148 de copii și aproximativ 1300 de cetățeni cu drept de vot decidenți asupra soartei tuturor consătenilor.

Viorel Petre n-a pierdut speranța că și zice că în Târgușor pot fi recuperați cei patru ani de stagnare de s-au scurs din 2020 astfel că se încumetă să candideze din nou din partea PNL la funcția de primar, pe 9 iunie. Cea ce s-a întâmplat în 2020 la alegerile locale, în comuna Târgușor, din județul Constanța, unii ar putea să-i zică – fatalitate iar alții, mai cerebrali, că localnicilor li s-a urât cu binele.

Eu, la vremea când a avut loc catastrofalul deznodământ din seara alegerilor locale de la Târgușor, relatând îndeaproape procesul electoral din județul Constanța, pentru AGERPRES, am rămas mască. Nu că ar fi fost vreun “Picior de Paris” comuna cu pricina, ci pentru că nu puteam să-mi explic ce mecanism ciudat s-a pus în mișcare și a produs un astfel de declic în mintea ălora care au hotărât să mai încerce și altceva și au făcut revoluție în sat cu voturile lor, răsturnând ierarhia de valori ca la pocker, când mizezi totul pe nevăzute!

Sursa: PNL

Adică, pentru a fi înțeles mai bine, la alegerile locale precedente, târgușorenii și miresenii au dat vrăbioiul din mână, pe cioara de pe gard, fără să știe în sinea lor că abia peste patru ani vor mai avea putința să cumpănească. Oamenii, sătui de atâta bine, au vrut pur și simplu să vadă și cum e cu răul.

Astfel, câțiva pensionari care nu se îndemnaseră până atunci să-și cinstească poștărița cu un rest de 2-3 lei din pensia pe care le-o aducea la poartă și-or fi zis hai să-i băgăm și noi ceva măcar în urnă, dacă în buzunar n-am fost în stare. Și uite așa, cu un minim de 27 de nevolnici s-a întâmplat ceea ce avea să sucească bunul mers al lucrurilor.

Unii ar fi zis că ar fi fost influențați de hotarnicii din Grădina, unde de când e comuna comună n-au alt primar decât pe Gabriela Iacobici, strașnica femeie. Ea și-a înființat comuna ea o duce mai departe. La fel, nici alt partid n-are ce căuta acolo decât tot al ei, PSD-ul.

Alții zic, tot așa, că Mădălina Negru pentru că-i femeie a fost preferata.

Cert este că prin voia alegătorilor și un pic din vanitatea ei, Mădălina Negru și-a probat o pălărie mai mare decât șapca de poștaș, care i-a căzut pe ochi la prima probă iar faptul că în mandatul său primarul Viorel Petre a adus finanțări de peste opt milioane de euro prin proiecte europene, n-a mai contat.

Astfel se face că preluând primăria Târgușor cu un excedent bugetar de  2 500 000 lei, poștărița satului a pus sub cheie toate proiectele de dezvoltare a infrastructurii lăsate aprobate și finanțate în mandatul primarului liberal Viorel Petre, înfrânt în alegeri:

–        Reabilitarea rețelei de distribuție pentru apă și înființarea  rețelei de canalizare în satul Mireasa

–        Reabilitarea și dotarea cu mobilier și aparatură medicală modernă a dispensarului uman din Târgușor

–        Înlocuirea conductei de aducțiune a apei Gura Dobrogei-Târgușor bugetată cu 400.000 de lei din bugetul local

–        Realizarea forajelor de mare adâncime pentru puțuri de apă în localitatea Târgușor pentru care fusese aprobat un buget de 400.000 de lei din bugetul local.

Peste toate astea alea s-a așternut praful iar locuitorii din cele două sate s-au ales doar cu câte un loc de joacă pentru copii din Târgușor și Mireasa un podeț reabilitat la Târgușor. Mai mult, și rețeaua publică de supraveghere video din cele două localități, realizată în integralitate și operațională la data preluării mandatului de către poștărița-primărița, nu mai funcționează de trei ani deoarece nu a fost semnat un contract de mentenanță  cu o firmă specializată.

Bine, biata femeie știe una și bună că „cine muncește, greșește” și atunci, ca să nu aibe probleme, a ascultat de instinctul din bătrîni. În plus, pentru că așa vrea și atâta poate, poștărița-primărița refuză să dea în funcțiune platforma pentru depozitarea gunoiului de grajd din Târgușor, dotată utilajele aferente de exploatare (tractor cu două remorci și încărcător frontal plus vidanjă și MIG). La fel se întâmplă și cu Căminul Cultural din Târgușor, reabilitat și dotat pentru evenimente sătești cu mese, scaune și vesela necesară. Inițial a mințit oamenii că nu a fost reabilitat în conformitate cu proiectul și acum s-ar dovedi mincinoasă dacă ar deschide porțile.    

Proiectele de asfaltare a străzilor din Mireasa și de reabilitare a sistemului de apă, vechi din 1974 și de înființare a sistemului de canalizare, ambele vechi de patru, începute de fostul primar, Viorel Petre, au încremenit abandonate, așteptându-și mântuirea, probabil, de la inițiatorul lor, în noul mandat.   

Despre toate astea și încă pe atât de mult grozăvii aflați vizionând întregul interviu la acest link: https://youtu.be/DjhpDlbEBcc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.