Acasă FOILETON IUmor la Scoica, cu Stroe & Dumitrache

IUmor la Scoica, cu Stroe & Dumitrache

15140
0

Luigi FRIGIOIU ■

Pe vremea lui Mazăre, PSD Constanța a desființat legendarul Teatrul de revistă Fantasio. Ca să compenseze într-un fel lipsa divertismentului local, social-democrații organizează periodic conferințe de presă, adevărate regaluri de “Sit Down Comedy”, cel mai des involuntar pe marginea unui catwalk improvizat.

Fiindcă i se spune Partidul Stroe Dumitrache, la show-urile PSD-iste, în rolurile principale evoluează cei doi baroni siamezi roșii care substituie, cu succes, fostul tandem umoristic Jean Constantin-Gelu Manolache.

Ultima reprezentație a avut loc în Scoica de pe b-dul Mamaia, pe 27 martie. Se pare că, familia Lascu, patronii restaurantului, pregătește lansarea unei noi specialități: pizza cu sardele. De aceea, a înghesuit numeroșii jurnaliști într-un separeu cât o conservă. Peste felul 1 și 2 s-a sărit, ca de obicei, apa, pentru că era chioară, n-a văzut-o nimeni, iar ca desert s-a prezentat blatul pentru prăjitura casei: tortul înfrângerii PSD la alegerile locale din 9 iunie.

De ce Grasa și nu Grasu?

Au fost toți, “Dumi, Grasu, Grasa, Horică & his friends”, râsu-plânsu cu comicii vestiți de la malul mării.

PSD consideră județul Constanța un spital uriaș unde cetățenii prezintă simptomele unei grave afecțiuni: au boală pe social-democrație. Ca urmare, candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean e un medic cu roșu în gât și galben de sănătos. Alesul – dr. Cătălin Grasa, eternă propunere a PSD în funcții de conducere pentru năsălia sănătății constănțene. Deși se spune că “Grasa ține casa”, e clar că doctorul – habarnist total în administrația publică – are prima dată șansă să bage tot județul în comă profundă, doar câr să-l conecteze la aparate, că pe monitor l-a pus Lupu, doar ca să demonstreze adevărul zicalei: „Boală lungă, moarte sigură”.

Inițial, boss Felix Stroe, aka Sursa Dan a Securității, a intenționat să-l propună pe actualul preș CJ, Mihai Lupu, ejaculat de PNL – vorba lui Vanghele, ca pe bețiv din cârciumă, fără bani de consumație. Dar, Lupu, rătăcit pe drumurile noastre, ca Dan Spătaru, nu știe la care masă mai cântă și nici sub care masă adoarme.

Horică, give me five!

La Primăria Constanța, PSD l-a nominalizat pe „creatorul de conținut” Horică Constantinescu. Protectorul consumatorilor a mai fost prin primărie ca director subaltern al lui Chițac. Dar, la examenul de ocupare a funcției, deși concura singur, a reușit să ocupe locul 2. Mai precis, a luat nota 6, când nota de trecere era minim 7. A contestat evaluarea și, în urma recorectării, nota lui Horia Constantinescu, candidat PSD la Primăria Constanța, a rămas 5 (cinci)! Ce oameni răi. Și când te gândești că la școala pe care a absolvit-o nașu’ lui Andrei Năstase, cinci era notă de trecere.

Reamintim că Horică a visat primăria și la alegerile din 2020. Atunci, a intrat în cursă din partea Partidului Umanist Social Liberal-(PUSL) dar s-a răzgândit și s-a retras. Acum, încearcă din nou sprijinit de PSD. Deși, Horia Constantinescu nu poate candida decât din partea unei singure formațiuni, a unui singur organ: Partidului Umanist Liber și Adevărat!

„S-a dus bou și s-a întors vacă” reprezintă una dintre expresiile rămase în conștiința populară din sec XIX, când copiii de bani gata erau trimiși la școli peste hotare. Mulți veneau acasă tot loaze, așa cum au plecat.

Fără nici o legătură cu cele de mai sus, Decebal Făgădău a plecat din PSD și s-a întors, lipsit de glorie, la restaurantul Scoica. Nu fără peripeții. Un consumator chefliu l-a văzut dublu și a crezut că Făgădău e împreună cu Mazăre. I-a oprit pe amândoi, încercând să se convingă care e Decebal și care Radu. Faptul că politicianul era neras l-a derutat mai tare pe machitor care i-a controlat autenticitatea bărbii. Ajuns, cu greu, la masă, Decebal Făgădău a anunțat că nu s-a reînscris în PSD dar îl va sprijini pe Horia Constantinescu din calitate de consilier, cu expertiza lui. Că are la purtător mai ales că “marea speranță a administrației publice locale” a fost managerul de proiect care și-a asumat realizarea proeictelor cu fonduri europene pentru reabiliatrea Falezei Cazinoului, a Pieței Ovidiu și a Cartierului Peninsula. Halal să-i fie!

Oricum, ăstora doi nu le e frică de bătie c-au mai luat, acum patru ani!                                                                                                      

Rizurile lui Rizea

Felix Stroe credea că-i dă pe toți pe spate atunci când a anunțat trecerea deputatului userist/PLUS/REPER, Cristina Rizea, la PSD și candidatura ei la Primăria Valu lui Traian. Dar, bomba lui Felix a făcut un mare fâs! În același timp, în presa locală, apărea știrea că, de bucurie, la anunțul sosirii deputatei traseiste Rizea, întreaga organizație PSD Valu lui Traian a trecut la PNL.

Când s-a trecut la întrebări, jurnaliștii păreau boxeri în ofensivă. Liderii pesediști au fost băgați în corzi, cu interogări pertinente și incomode ca o avalanșe de directe, croșee și upercuturi. Întrebat cum se va derula campania PSD, pe Felix Stroe l-a luat gura pe dinainte și a răspuns ca-n filmele cu BD-uri: “Vom acționa prin metode și mijloace specifice”. Sigur, și-a amintit de vremea când era „Sursa Dan a Securității Statului” și se pregătea de misiuni informative.

Ca la box, sesizând deruta tovarășului său, Jupân Dumitrache a aruncat prosopul propunând: Mai râdeți și cu mine, mai lăsați-l pe Felix, că-i obosit. Dar mai bine, să lăsăm politica, hai să ne împăcăm și să bem o cafea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.