Acasă Turism Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, a II-a ediție

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, a II-a ediție

8306
0

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean ,,Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Asociația Patronală RESTO Constanța, organizează, în perioada 24 – 26 mai 2024, la Pavilionul Expozițional Constanța, a II-a ediție a Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești. După succesul ediției de anul trecut, care a atras un public numeros, constănțeni și turiști deopotrivă, manifestarea menită să promoveze cultura tradițională, bogăția folclorului și gastronomia pescărească, revine în forță, cu o nouă ediție plină de surprize.

Pe durata celor 3 zile de desfășurare, publicul se va bucura de o experiență cultural-artistică și culinară inedită.

Programul cultural-artistic al evenimentului va debuta vineri, 24 mai 2024, de la ora 16.00, pe ritmuri de DJ, iar de la ora 18.00, cu o serie de momente muzical-coregrafice susținute de unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți și ansambluri de muzică populară tradițională: Raluca Diaconu, Ilie Caraș, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâulețul’’, emblema județului Constanța, care va performa alături de Paul Surugiu (Fuego). Seara va continua cu un recital susținut de Georgiana Lobonț și se va încheia pe ritmuri de DJ.

Sâmbătă, 25 mai 2024, în intervalul orar11.00 – 12.00, atmosfera va fi întreținută de trupa Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Căluțul de Mare’’ Constanța, apoi, după-amiaza va fi animată, între orele 16.00 și 18.00, de un DJ. A doua zi de festival va continua cu alte momente artistice speciale, oferite, de la ora 18.00, de Mirela Pană și Cabaret Unique, urmați de Ionuț Galani și Ansamblul Asteria, Maria Beatrice Băndoiu, Gabriel Dumitru, Miki ex-K-pital Live Band și Raluka & Proiectul Balcanic.

 Programul cultural-artistic al ultimei zile de festival, duminică, 26 mai 2024, va începe, de la ora 13.00, pe ritmuri de DJ și va continua, de la ora 17.00, cu Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâulețul’’ și Marilena Bordianu, cursanta clasei de Canto – Muzică Populară din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, profesor: Liliana Gîlcă. Vor urma: Ansamblul „Reabina” Ghindărești, Ansamblul „Canlar”, Ansamblul „Elpis”, Ansamblul „Fidanlar”, Ansamblul „Iholu”, Oana Radu Live Band. Seara se va încheia cu un recital senzațional susținut de Horia Brenciu!

Prin includerea acestor momente artistice în programul festivalului, publicul se va bucura de o experiență culturală diversă și atractivă, care va completa evenimentul gastronomic, contribuind la promovarea culturii și a tradițiilor locale.

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești va fi prezentat de Roxana Cioacă și Ionuț Dulgheriu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.