Acasă Cronica Clubul Phoenix în sărbătoare!

Clubul Phoenix în sărbătoare!

4550
0

Luigi FRIGIOIU ■

Colinde cu seniorii și juniorii de la “Folk&Rock Company” ●  

În anterioara apariție în Club Phoenix, Silviu Covaci, solistul popularei trupe constănțene “Folk&Rock Company”, promitea fanilor un concert-surpriză de sărbători. S-a ținut de cuvânt! În seara de 22 decembrie, într-un club arhiplin, am serbat Aproape Crăciunul cum se spune, mai nou.

Show-ul a conținut, ca de obicei, cu hituri pop-folk-rock. Când s-a ajuns la „Au făcut copiii noștri dinți, a urmat momentul special. Copiii membrilor trupei au vrut să demonstreze că posedă, nu numai dinți, ci și voci superbe, moștenindu-și muzical părinții. Juniorii au urcat pe scenă în ordinea vârstei, de la mic la mare. Mai întâi, ne-au colindat Mihai și Ștefan Crudu. Mama, Ioana, e fata cu vioara, iar tatăl, Simion (ce-i veghea atent din sală) e instrumentist violă, la Teatrul Național Oleg Danovski. Ca tabloul artistic de familie să fie complet, adăugăm că bunica și liderul spiritual al familiei e Luciana Crudu, fostă actriță la fostul Teatru Fantasio.

A urmat Răzvan, a treia generație de soliști a familiei Covaci. După bunicul Adrian Covaci, solistul formației Euxin la Fantasio, în anii 70-80-90, și tatăl Silviu de la “Folk&Rock Company„. În timpul evoluției lui Răzvan, tatăl l-a asistat de pe scenă. Fiul pare hotărât să-i acorde, mai des, pe viitor, momente de relaxare. Succes, Răzvan! Recitalul copiilor de trupă” a fost încheiat de Ines Stoica, superba fiică a lui Virgil de la bass. Ines poate fi oricând, nu numai artistă, ci și top model. „Viitorul sună bine”, cum se spune în telefonia mobilă, domeniu în care activează echilibratul și, mult prea modestul, basist Virgil Stoica.

O altă surpriză a fost evoluția trupei de colindători adusă de Silviu Covaci. Patru băieți în ie, trecuți de prima tinerețe, bine legați la voce și la fizic. După colindul scenic, au trecut la masă, și-au dres glasul cu berici și au făcut backing vocal la toate piesele. 

În partea a doua a concertului, s-a trecut pe “hard”: piese mai tari, haiducii, bubuială, alea-alea… În sezonul colindelor, urătorii își acompaniază cântările cu petarde și alte accesorii “bombastice”.  Trupa “Folk&Rock Company” n-are nevoie de așa ceva. A fost suficient “solo-ul” la baterie al senzaționalului Ionuț “John” Micu și Clubul Phoenix a explodat. Cel mai în formă percuționist al momentului s-a dezlănțuit și de această dată.
Seara s-a încheiat la ora 0, când toți cei prezenți au fredonat pe muzica Phoenix:

 „Fie să renască numai cel ce har are de-a renaşte, curăţit prin jar
din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum, astăzi ca şi mâine, pururi şi acum.”

 Mulțumim “Folk&Rock Company” – Silviu Covaci, Ioana Crudu, Virgil Stoica, John Micu! Mulțumim Club Phoenix! Sărbători liniștite, tuturor constănțenilor! La mulți ani, Constanța!                 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.