Acasă Alegeri 2024 Mamá Dolores există, e consilier local municipal PNL, la Constanța

Mamá Dolores există, e consilier local municipal PNL, la Constanța

5636
0
Foto: Alexandru BADEA
Foto: Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU ■

Mamá Dolores este un laitmotiv ce exemplifică „mămică eterna”. Ceva de genul: mama suferinzilor, mama necăjiților, a oropsiților, năpăstuiților… Se consideră că energia feminina este cea mai puternica din Univers și că ea are capacitatea de a crea, de a intui necesitățile, de a rezolva conflictele; tandră și romantică și în același timp vulnerabilă, sensibilă, puternică prin iubirea și compasiunea manifestate. Are inițiativă în orice problemă cu care se confruntă, profilul ei fiind definit drept „bună la toate”.

Mamá Dolores este dintre femeile care se trezesc primele și se culcă ultimele, duc mâncarea la patul celui care o așteaptă dar în trecere mai  lasă o porție și pentru altul aflat în nevoie, face parte dintre femeile care aduc instalatorul să rezolve problemele în bloc dar negociază și cu zidarul să acopere stricăciunile însă nu pregetă să dea singură cu var în casă la ea.

Ea e capabilă să negocieze și să scoată cel mai mic comision de la negustori, face muncă voluntară în cartier, își duce partenerul la serviciu cu mașina, dacă are, și copii la școală dar este și independentă,  și are în permanență o cauză nobilă, comunitară, umanitară, căreia îi este devotată asemenea unei cariere profesionale.

Comandat de Filiala Constanța PNL-realizat de Gazeta Sentinela prin portalul www.sentinela.ro. CMF 21240015. Mai multe puteți afla accesând linkul:https://youtu.be/aPH4ZeHHBNU

Pentru mine, Mamá Dolores este consiliera municipală PNL Mihaela Andrei, care candidează deja pentru al patrulea mandat în serviciul constănțenilor, pe care o urmăream de mult timp în mediile de informare online și pe rețelele de socializare, dar pe care nu o cunoșteam personal până marți, 28 mai, când a acceptat, fără să ezite, invitația mea la Potcovărie. De fapt mint, a zis: Da, sigur că da, mă bucur să vă cunosc și vin cu plăcere căci am observat că nu sunteți un “hait-er”, unde barbarismul respectiv provenit din limba engleză și care nu este explicat de DOOM, poate însemna dușmănos.

Vorbind despre activismul social al Mihaelei Andrei, reprezentanta PNL în Consiliul Local Municipal Constanța, ea apreciază că în actualul mandat a rezolvat, din ceea ce i-au solicita alegătorii, următoarele doleanțe din postura de responsabilă a zonei Gară-Trocadero:

1) -3 parcări amenajate în zona Liceului Ovidius, total 54 locuri de parcare.

– resistematizarea zonei dintre Liceul Ovidius și Gară (trotuare, ghenă –  amplasare insulă ecologică)

– ⁠amenajarea parcăii dintre Lidl (ICIL) și str București, total 55 locuri de parcare – asfaltare trotuare și amenajare peisagistică.

– ⁠înființarea stației de autobuz, vizavi Kaufland, în dreptul Școlii nr. 24.

– ⁠recondiționarea platoului din dreptul magazinelor din semicercul dintre Bld 1 Decembrie 1918 și Ferdinand  cu scări, jardiniere și amenajarea peisagistică.

– ⁠desființarea gardurilor improvizate de cetățenii ce locuiesc la parter și care obstrucționau libera circulație pe aleile din jurul Școlii nr 24.

– ⁠asfaltarea aleeii și astupatul gropilor din spatele magazinului PROFI.

– ⁠AMENAJAREA TUTUROR ALEILOR CARE asigură accesul către scările blocurilor cu acces din Bulevardul 1 Decembrie 1918.

– ⁠recondiționarea platoului din dreptul magazinului Parafa Star și aleei de acces în spatele blocurilor.

– ⁠trotuarele au fost recondiționate cu pavele, montare de bănci, coșuri noi, în cadrul programului pe fonduri europene “Marile Bulevarde”.

– ⁠este în lucru Parcul de la Gară.

– ⁠este în lucru trecerea de pietoni din dreptul magazinului PROFI.

– ⁠este în lucru resistematizarea totală a zonei dintre străzile București și IL Caragiale (s-a făcut doar o defrișare și s-au plombat anumite gropi din zonă, însă marea lucrare va începe curând).

– ⁠ghena de gunoi de pe str. București a fost recondiționată.

– pe ⁠str. IL Caragiale (cea mai amplă și grea lucrare) au fost mutați stâlpii din mijlocul străzii, montați stâlpi noi, s-a făcut canalizarea și în următoarele 2 săptămâni se asfaltează și se fac trotuare noi.

– ⁠s-a refăcut iluminatul public în toată zona.

– ⁠s-a refăcut amenajarea peisagistică în zona bulevardul I C Brătianu /Lăpușneanu.

* s-au montat coșuri de gunoi pe bulevard între Casa de Cultură și Liceul Telecom.

* s-au înlocuit stâlpii de iluminat între Casa de Cultură și Liceul Telecom.

* s-au scos boscheții de prin gradinile blocurilor, dar doar de pe bulevard

* s-au pavat aleile, de pe bulevard, ce fac accesul la scările blocurilor

    Pe aleea Nalbei s-au desființat împrejmuirile abuzive ale domeniului public și s-a făcut curățenie în jurul blocurilor. Au fost toaletați aproape toți arborii din cartierul pe care îl monitorizez.

Am reușit recondiționarea platourilor, scărilor și jardinierelor stradale de vizavi de Liceul Telecom, au fost montate băncuțe pe platouri și s-a făcut reamenajare peisagistică.

– ⁠Au fost create 20 de locuri de parcare pe Str. București  și 100 de locuri de parcare pe Str. Oborului.

Ce-și propune consilierul PNL Mihaela Andrei să realizeze într-un nou mandat de consilier local municipal?

Pentru zona Gară -Trocadero:

1. Parcare etajată pe platforma din spatele ANAF – Liceul Sportiv (proiect prevăzut și în PUZ Balada).

2. ⁠Amenajarea unui minipărculeț pe locul liber lăsat vizavi de Spitalul Heka (locul să fie împrejmuit cu arbori).

3. ⁠Asfaltare și reamenajare urbană zona str. Theodor Burada, de la Gară până la IL Caragiale, str Oborului și str. București, până la Cimitirul Central (asfaltată, trotuare, băncuțe, coșuri de gunoi, zonă verde de relaxare).

4. ⁠Amenajare spații pentru plimbarea animalelor de companie.

5. ⁠Toate străzile, trotuarele și intersecțiile să fie amenajate pentru facilitarea plimbării persoanelor cu dizabilități locomotorii (am avut o întâlnire cu un lider care este o persoană cu dizabilități și mi-a explicat cum sunt oamenii cu dizabilități care vor să trăiască independent și nu pot sau nu ies de ani de zile din casă), rampele să respecte normele astfel încât să fie practicabile independent, panta se face într-un unghi facil (altfel devin impracticabile și sunt degeaba).

6. ⁠Dotarea semafoarelor rutiere pentru traversare cu semnale acustice necesare persoanelor nevăzătoare.

7. ⁠ Reabilitarea parcului de la Casa de Cultură.

8. ⁠Stația de autobuz facultativă imediat după Liceul Telecom pe sensul de mers spre Complexul Dacia. Sunt mulți bătrâni în zonă iar copiii de la Telecom traversează la Profi sau spre Telecom printre mașini –  amplasarea unei treceri de pietoni facultative  adică să se traverseze strada în dreptul unui semafor cu apăsare de buton.

9. ⁠Toată zona de pe aleea Nalbei reabilitată, asfaltată, băncuțe, coșuri de gunoi, parc între blocuri (este un spațiu foarte generos acolo).

10. ⁠Realizarea de sensuri unice pe Aleea Violetor și pe Aleea Laleelor;

11- ⁠Realizarea unui loc de joacă sau spațiu de relaxare între Bl L 10 și Bl L 7 sau între Bl L 4 și Bl L 1, aflate pe Aleea Lalelelor.

12- ⁠Reabilitarea trotuarelor sau măcar a străzilor din zona Liceului Sportiv-ANAF-Piața Obor.

13- ⁠Instalarea pe B-dul Lăpușneanu, lângă băncuțe, a unor coșuri de gunoi.

14- Amenajarea de  locuri pentru animalele de companie, atât în parc cât și printre blocuri unde se permite.

15- Asfaltarea aleilor ce le am deblocat accesului pietonal, din jurul Școlii nr. 24, unde sunt blocaje rutiere mari (mai ales când intră și ies copiii de la școală).

16- Reabilitarea internatului dar și a cantinei Liceului Telecom (acum în paragină).

17- Teren nou de sport la Liceul Sportiv (proiectul fiind blocat la CNI).

18- Refacerea fațadei Colegiului Regina Maria.

19- Refacerea acoperișului Liceului Ovidius.

În rest, Mihaela Andrei – consilierul municipal PNL din Constanța, pe care eu admirativ am comparat-o cu personajul mitic “Mamá Dolores”, este cea pe care o regăsiți zilnic pe Facebook, spre exemplu, nu doar în campania electorală, cu dări de seamă despre timpul petrecut în slujba cetățenilor: 

😊✅Un alt proiect cerut de dumneavoastră în cartierul de care sunt responsabilă prinde contur.

▶️Parcarea de la Piața Obor și refacerea zonei este ca o gură de aer proaspăt după ce această zonă n-a mai văzut o amenajare de zeci de ani.

👍Da, este o zonă unde am insistat să fie amenajată cel puțin la fel de mult cât ați făcut-o si dumneavoastră!

🤝Vă mulțumesc că suntem împreună în acest proiect de transformare al orașului nostru.

↗️Merităm!

  • Mihaela Andrei – Consilier Municipal PNL este cu Ada Moise şi Adriana Câmpeanu

🤝Și iar în cartier.

✅Azi am avut o zi plină.

▶️Am participat la 2 emisiuni, una la ZIUA de Constanţa, cealaltă la Sentinela.net, am participat si la o acțiune comună alături de echipa mea și echipa d-nei dr. Adriana Campeanu cu care împărtășesc atât de multe experiențe trăite în foarte  mulți ani în Partidul Național Liberal Filiala Constanța.

🤝Permanenta comunicare face ca toate proiectele ce se implementează în municipiul Constanța să fie conform nevoilor fiecăruia dintre dumneavoastră.

↗️Merităm!

Vergil Chițac

Florin Mitroi

#mihaelaandrei

3 ) Bună dimineața!!!

🩷🔥Te văd în zilele în care muți munții din loc,

Te văd în zilele în care nu te dai jos din pat. Orice zi este astăzi, ești frumoasă, puternică și curajoasă.

Am vrut doar să știi…

Vlad Marcela

4)

Noi în km 4-5.

Azi este despre #administratialiberala și cat este de important ca această administrație să-și continue proiectele pentru Constanța.

Aud din ce în ce mai des: “Ce ați făcut voi, n-a făcut nimeni de la revoluție încoace “.

Eu vă spun că ce va urma va fi ceva de-a dreptul revoluționar pentru Constanța: stadionul “Gheorghe Hagi” Spitalui de Cardiologie și Oncologie ,dar și noul CET, etc…

Merităm!

#mihaelaandrei

Partidul Național Liberal Filiala Constanța

Vergil Chițac

Florin Mitroi

 5)

Noi! Pe #9iunie mergem la vot pentru Constanța noastră.

Continuăm!

Merităm!/#administratieliberala/Partidul Național Liberal Filiala Constanța/Vergil Chițac/Florin Mitroi.

Partidul Național Liberal (PNL) își sărbătorește cea de-a 149 aniversare, un moment de reflecție asupra rolului său în istoria și dezvoltarea României moderne.

PNL este un partid tradițional, cu o moștenire bogată, care a contribuit semnificativ la modelarea direcției politice, economice și sociale a țării noastre.

La Mulți Ani, Partidul Naţional Liberal!

6)

Mihaela Andrei – Consilier Municipal Pnl

Astăzi la gară de vorbă cu dumneavoastră.

Vă mulțumesc!/#Consiliullocal Partidul Național Liberal Filiala Constanța/Vergil Chițac/Florin Mitroi/PNL Constanța – Zona 10: Casa de Cultură/ Gară/

7)

Din nou la școală… Împărtășesc și cu dumneavoastră un mic text citit cu acesta ocazie, ce mi-am oferit-o mie.

Da, omul cât trăiește, învață.

“Pedagogia Freinet nu dă rețete de aplicat în orice împrejurare ci oferă dascălului posibilitatea de a cerceta, de a inventa, de a coopera spre binele copilului. Tehnicile și instrumentele nu își dovedesc eficiența fără acel ,,spirit Freinet”, bazat pe principii si valori generoase, unde copilul: ✓ devine autonom, responsabil, capabil de auto-disciplină, încrezător și întreprinzător; ✓ poate să ajungă la potențialul maxim cu plăcere; ✓ este ascultat și înțeles în specificitatea sa; ✓ are dreptul la exprimare, comunicare, dialog, respect reciproc.”/#mihaelaandrei/

8)

Azi, în cartier, alături de dumneavoastră.

Mă bucur să văd cum împreună, aspectul cartierului se schimbă!

Mulțumesc că vă simt aproape!

Astăzi, pe lângă problemele din cartier, am transmis și mesajul primarului Vergil Chițac. Și da, mulțumesc ca aveți încredere în mine, în candidații. /Partidul Național Liberal Filiala Constanța.Merităm!Florin Mitroi/#mihaelaandrei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.