Dan MIHĂESCU ■
INK Building SRL și-a pus în gând să-și bage clientul în cerneală ●
Pentru mine Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) este Alma Mater, chiar dacă pe diploma mea universitară scrie Institutul de Construcții București secția Rusă-Engleză Constanța și cine se leagă de familia mea musai să treacă întâi pe la mine! Pe parcursul anilor, după ce învățământul universitar a renăscut în vechea vatră de la Constanța, am vegheat și am lucrat cu mijloacele și abilitățile specifice ca viața academică de aici să crească și să înflorească întocmai cum rezonează versurile imnului iar prof. Ciupină mi-e martor și poate depune mărturie în acest sens cum m-am implicat în 2004 la destrămarea primului complot intern pentru întronizarea lui Teodosie ca rector. Pe vremea lui Adrian Bavaru am militat pentru înființarea unor specializări noi care s-au dovedit benefice multă vreme deși acum au prins pânze de păianjen, dar nu din cauza studenților și tot cu acidul verbului am contribuit la stârpirea furiilor ce-și înnodaseră iarăși cozile ca să se încuibeze sub mult prea generoasa cupolă academică.
În fine lucrurile au intrat pe bunul făgaș de peste un cincinal, ne-am recăpătat cu toții demnitatea, numele de familie ne recomandă și iarăși îl reprezentăm cu emfază. Echipa formată de Dan Iliescu a făcut minuni demne doar de feți-frumoșii din poveste și pentru toate astea merită să mă sesizez chiar și pentru un fapt atât de neînsemnat cum este o licitație de „rahat”, de vreo 800.000 de lei pentru realizarea instalației de încălzire la două cămine studențești și cantină. Pentru comparație, anul acesta primarul din Techirghiol a pus jos, dintr-un foc, 900.000 de lei doar pentru amenajarea unui loc de joacă destinat copiilor, în loc să-l reabiliteze pe cel existent în parc.
Așa că pentru legalitatea demersului, la UOC a fost constituită o comisie care însușindu-și, probabil, propunerea directorului general administrativ, dr. ing. Dragoș-Florian Vintilă, scoate la licitație execuția pe SICAP achiziționarea lucrărilor de execuție instalație de încălzire pentru căminele C1, C2 și cantină, de pe bd. Mamaia nr. 124.
Golănia mare strecurată în caietul de sarcini rezidă din descrierea cererii de oferte, formulată în conformitate cu datele proiectului tehnic, recte partea referitoare la dimensiunile boilerelor.
În mod paradoxal, beneficiarul, care așa după cum anunță și pe site-ul SICAP, urmărește să obțină cel mai bun preț, limitează din start ofertele în funcție de niște dimensiuni standard ale boilerului (cazanului) cu puterea de 300 kw, fiecare, în loc să pună la dispoziția ofertanților datele constructive ale încăperii în care vor fi instalate cazanele termice.
În felul acesta, la o simplă verificare a ofertelor producătorilor de cazane cu reprezentanțe în România, se remarcă o singură centrală termică ce se încadrează în limitele stricte de dimensiune cu capacitatea de 300 kw.
Și câștigătorul este… ●
Cazanul Viessmann CI3 320 Vitocrossal este singurul care are dimensiunile corespunzătoare, sunt exacte pe acest produs/ LxlxH 1212x750x1630 mm, capacitate stocare apă 184 litri, , racord tubulatură gaze arse 200 mm. De aici am dedus faptul că licitația se dorește să fie cu dedicație pentru vreo firmă care deține reprezentanța producătorului Viessmann și deci poate să obțină echipamente cu preț de catalog și că practic oricare alt ofertant cu boilere de 300 kw, dar dimensiuni constructive sub sau peste limitele impuse de proiectantul INK Building SRL, se descalifică. Și nu contează că spațiul din camera centralei termice este slavă Domnului destul de generos.
De asta spun că sunt trist când văd niște chelneri de bacșișuri mici că-i târăsc într-o poveste atât de sordidă pe toți oamenii ăștia minunați care au scos la liman Universitatea Ovidius, ținându-i paravan în Comisia de Licitație ce va avea loc pe 12 august pe SICAP:
1.Conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu – Rector
2.Prof. univ. dr. ec. Elena Condrea – Prorector
3.Lect. univ. dr. Alexandru Bobe – Prorector
4.Prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță – Prorector
5.Prof. univ. dr. Mihai Gîrțu – Prorector
6.Conf.univ.dr.Raluca-Andreea Trandafir – Prorector
7.Dr. Ing. Dragoș-Florian Vintilă – Director General Administrativ
8.Ec. Maria Atanasie – Director Economic
9.C. Jr. Loredana-Maximiliana Dan – Director Juridic
10.Ec. Mihaela Niță – Director Achiziții Publice si Președinte cu drept de vot în comisia de evaluare
11.Ec. Luiza-Ana Frățilă – Șef Serviciu Achiziții Publice
12.Ec. Liliana Gamalan – viza CFP
13.Ing. Mihaela-Catalina Olteanu, Direcția Patrimoniu si Investiții, Membru în comisia de evaluare
14. Ing. Tiberiu-Paul Nicodim, Direcția Patrimoniu și Investiții, Membru în comisia de evaluare
15. Ing. Justinian Andone, Direcția Achiziții Publice, Membru de rezerva – președinte cu drept de vot în comisia de evaluare
16. Ing. Marian Muscan, Direcția Patrimoniu si Investiții, Membru de rezerva în comisia de evaluare
17.Ing. Luminița Mihail, Serviciu Achiziții Publice, responsabil cu aplicarea procedurii de atribuire.