Acasă Feisbucisme Gogomanul și Tăntălăul își dau la gioale pe Drumul Cotrocenilor

Gogomanul și Tăntălăul își dau la gioale pe Drumul Cotrocenilor

13530
1
Sursa: Facebook

Manuel VLĂDUȚ ■

Motto: „ – Vrei să te-nsori măi, Tândală? – Io aș vre’, da’ mi-i rușîne!” (Păcală și Tândală)

Le-am auzit pe toate, de la aliații contra-naturii – Marcel și Ionel! Unul că nu mărește prețuri, taxe și impozite (în timp ce acestea strâng tot mai tare cureaua românului…), celălalt că el nu se va băga “never-ever” în politică, parol-pe onoarea lui!… ba că-i albă, ba că-i neagră, ba că măresc ei pensiile din septembrie, când de fapt, oamenii primesc deja decizii de pensii micșorate!…  Dar când l-am auzit pe “nevinovatul” și “neprihănitul” specialist în covrigi de Buzău – Marcel, că el este “alesul lui Dumnezeu” , mi-am dat brusc seama că începem să avem de-a face cu ceva mai mult decât niște săraci cu duhul, care se joacă de-a conducătorii!  De fapt, în toată mascarada asta care precede campania electorală pentru prezidențiale, avem doi principali pretendenți la președinția României, avizi de putere și atinși de mania grandorii care îmi amintesc de vremurile sumbre ale “întâiului ales al țării, cârmaci între cârmaci” – împușcatul și neegalatul întru grandomanie – Ceaușescu!

„Facem politică pentru România, pentru români şi facem politică în primul şi în primul rând pentru că Dumnezeu ne-a ales să facem acest lucru.” – afirma  Marcel, cu ceva timp în urmă, la Vaslui. Recent, s-a dus la Mânăstirea Putna să ia lumină de la Sfântul Duh… Câtă fățărnicie! Trebuie să ai obrazul gros și tupeu de covrigar ca după ce duci economia națională în cap, spre un deficit de peste 7% și după ce eșuezi în a absorbi fondurile europene alocate (Cadrul financiar multianual 2021-2027, programul NextGenerationEU), pentru că nu vrei să faci nici o reformă reală, să afirmi că faci politică pentru români și nu pentru tine personal! Marcel, ajuns – precum Dinu Păturică al lui Nicolae Filimon, din ,,Ciocoii vechi și noi,, – din gonac al teroristului Omar Haysam, șef de partid și prim-ministru, specialist în nimic și de toate. După ce s-a eschivat luni de zile – precum fata mare, că nu știe, că nu poate acum, că-i prea groasă ori prea lungă, s-a hotărât în sfârșit, să iasă pe sticlă și să afirme timid (dar țintit!) că va candida la președinția României, că ce ce să vezi? –  i-a consultat pe români! Care români, nu se știe?… Pe mine, unul, nu m-a sunat nimeni! Nici măcar un mesaj pe WhatsApp nu am primit de la Marcel, după ce i-am suportat atâta timp minciunile!…

Sursa: Facebook

,,Încep prin a spune că scăderea, pentru a patra lună consecutiv, a inflației, care a ajuns în iunie la 4.9% este confirmarea că acest Guvern este pe traseul corect pentru a-i proteja pe români de scumpiri. Sunt convins că prețurile vor scădea în continuare. Totodată, sunt convins că măsurile de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimentele de bază vor continua să producă efectele dorite. Și anunt public că nu renunțăm nici la plafonarea adaosurilor pentru toate produsele românești!,,declara  la începutul lunii iulie, prim-ministrul. Astăzi, inflația  a ajuns la 5,8% (cea mai mare din UE!) iar de prețurile pieței – în toate domeniile, nici nu mai vorbim…  Până și colegii de partid se pare că s-au săturat de cioacele lui: în plin congres pentru realegerea pe funcție a unicului candidat la președinția PSD, unii deegați au preferat să stea pe afară la o bere și o țigară, în timp ce “unsul” își sforăia discursul! Ăsta este Marcel, Mincinosul!

Sursa: Facebook

Celălalt, Ionel, după ce a prins gustul puterii (pe care a probat-o îndelung pe la comanda structurilor militare de cel mai înalt nivel), uns și el pe la gură (cu untură!) de nu mai poate silabisi decât ăăăăăă… interjecții și gogomănii precum cea cu “știe toată lumea că noi nu producem motorină” s-a apucat de scris. Cărți, nenică! Dar având nefasta experiență cu acuzele de plagiat la doctoratul scris pe când era pe la cursuri și în misiuni, tot întârzie cu lansarea capodoperei până mai aproape de alegerile prezidențiale pe care le așteaptă nerăbdător și asudat… Căci nu se știe! Dacă încep ziariștii sau procurorii să întrebe, de ce cartea sa personală și mult așteptată de toată lumea, a fost finanțată și promovată din fondurile PNL, adică din bani publici? Prea riscant să repete povestea cu plagiatul, când –  fiind prim ministru – magistrații au convenit să blocheze cercetarea plagiatului de care este acuzat și care nici în ziua de azi nu s-a finalizat?

La fel ca atunci când s-a băgat adânc în politică după ce a afirmat : „Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost Șeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva” și în cazul suspiciunii de plagiat, Ionel a considerat că e mai sigur să se asigure de încetarea cercetării acestuia, decât să ofere în mod deschis și onorabil acces la cercetarea lucrării sale de doctorat!

Sursa: Facebook

Ionel, și el un altfel de “Dinu Păturică” al zilelor noastre, mai mult ca sigur consideră că fotoliul prezidențial i se cuvine de drept… după ce a condus o armată, un minister și un guvern! Și, în cel mai pur stil oltenesc, suprema funcție de “Întâiul Căprar al Țării” i s-ar potrivi mănușă, căci dacă mai intrăm în vreo stare de urgență sau (Doamne ferește!) de mobilizare sau război, nu-l mai clintește nimeni în veci de pe fotoliu! Și uite așa, pe negândite, ne vom trezi noi cu un președinte uns Întâiul Ostaș al Țării, asemenea “Geniului din Carpați” – Ceaușescu, căci Plenița nu e chiar așa departe de Scornicești!

Nu doresc să-i iau la rând pe toți ”prezidențiabili”… Nu că nu ar merita! Dar dintre toți, doar Tăntălăul și Gogomanul mi-au stârnit plăcerea de a-i zugrăvi după chip!

Ar mai fi unul, totuși: zis George AUR! Un alt Tândală care-i minte cu tupeu de șmenar pe cei „inculți de mulți”, că le face case ieftine și multe, contra unui fel de vot contractual sub forma dreptului de a te înscriere pe lista de doritori!…

(N.A. : Acesta este doar un pamflet… și chiar dacă este adevărat, ar trebui tratat ca atare!)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.