Acasă Eveniment A început al treilea război al Israelului în Liban?

A început al treilea război al Israelului în Liban?

375
0
Sursa: adevărul.ro
Sursa: adevărul.ro

Manuel VLĂDUȚ ■

Știrile despre pagerele și stațiile de emisie-recepție detonate în mâinile teroriștilor Hezbollah încă mai fac înconjurul lumii și sunt actualizate în continuu. Declarațiile belicoase ale liderilor organizației teroriste la adresa Israelului sunt fără precedent iar situația de la granița Libanului cu Israelului devine din ce în ce mai explozivă. Se pare că totul nu a fost decât preludiul a ceea ce s-a petrecut joi. Vom avea un nou război în Orientul Mijlociu? Iată câteva informații oferite de Hal Turner în publicația sa, Hal Turner Radio Show:

Cabinetul de război israelian dă undă verde războiului.

După ce Cabinetul de Securitate israelian a dat undă verde prim-ministrului, Benjamin Netanyahu și ministrului Apărării. Yoav Gallant, să acționeze împotriva Hezbollah chiar dacă aceasta duce la un război total, joi 18 septembrie IDF a început un val de lovituri asupra țintelor Hezbollah din Liban, în încercarea de a dezmembra și neutraliza capacitățile militare și infrastructura grupului terorist, a anunțat armata.

Ministerul rus de Externe: „Atacul asupra dispozitivelor de comunicații din Liban este un act de război cuprinzător și urmărește să provoace un război major în regiune”.

Hal Turner a precizat: “Mi-am petrecut ultimele ore vorbind cu foștii mei colegi din Comunitatea de Informații (IC) din întreaga lume. Câțiva cu care am lucrat personal în anii în care am lucrat cu Forța de lucru comună pentru terorism al FBI, unde, după cum știu cititorii obișnuiți, m-am ocupat de informații de securitate națională, terorism și contrainformații străine.

Mulți colegi din IC sunt de părere că Israelul va avea o surpriză când va intra în Liban. Ei au continuat explicând că, indiferent dacă comunicațiile sunt întrerupte, fiecare sat libanez din sud are sute de unități locale de garnizoană și celule care funcționează independent pentru Hezbollah.

Un alt coleg, cu care am avut relații când am călătorit pentru FBI în Brazilia, în ianuarie 2005, și care mi-a oferit un stick de memorie USB pe care să-l dau unui tip din Curitiba, Brazilia, în 2005, înainte de începerea evenimentelor, s-a referit la războiul Israel-Hezbollah din 2006, un război în care SUA au ajutat Hezbollah – da, ați citit corect – spunându-mi: „Dacă Israelul nu ar putea câștiga în 2006, cu siguranță nu poate câștiga în 2024, dar războiul va fi mai distructiv decât înainte atât pentru Israel, cât și pentru Liban!”.

Dintre toate informațiile oferite în această după-amiază, cea mai relevantă a fost cea de la un fost coleg IC, care a declarat: „Oamenii trebuie să înțeleagă că nu poți învinge o organizație precum Hezbollah, care este împletită în populația civilă a țării. Au școli, spitale, brutării, fabrici etc. și pur și simplu vor recruta noi luptători atunci când va fi nevoie. .”

Se pare că vom ajunge cu toții să vedem dacă evaluarea lui este corectă, foarte curând. Israelul mută multe trupe și mult armament greu către granița cu Liban în seara asta – în timp ce citiți asta.”

Mai mult, ministrul libanez de externe, într-o declarație fără precedent adresată statului libanez, a declarat astăzi:

„Nimeni nu poate cere lui Hezbollah să se calmeze după atacul care a avut loc, răspunsul lui Hezbollah la atac este necesar”.

Prin această declarație, guvernul libanez îi dă acum în mod deschis Hezbollahului libertatea de a răspunde, în loc să îi ceară să calmeze tensiunile. Acest lucru este fără precedent. Cu sprijinul guvernului libanez, Hezbollah va fi încurajat să acționeze mult mai incisiv decât înainte, când a încercat să liniștească guvernul – cel puțin într-o oarecare măsură.

Liderul suprem al Iranului a declarat public: “Suntem alături de Hezbollah împotriva Israelului. Nu există altă opțiune pentru noi!”

Între timp, un val de lovituri aeriene israeliene au fost lansate cu câteva momente în urmă împotriva Libanului de Sud, cu lovituri raportate împotriva orașelor Mays al-Jabal, Blida, Aitaroun, Khiyam, Sheheen și Taybeh.

A fi fost deci, declanșat războiul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.