Acasă Alegeri 2024 La vremuri noi, tot ei!

La vremuri noi, tot ei!

15962
0

Manuel VLĂDUȚ

Klaus Iohannis își termină în curând mandatul de Președinte al României, în care a făcut ce a știut el mai bine pentru binele și propășirea țării!

Modificarea legii pentru a oferi posibilitatea candidării președintelui în funcțiela un post de parlamentar, nu ar fi o noutate. Urmând modelul matusalemicului Ion Iliescu, care a ajuns senator după ce pesediștii au modificat legea în favoarea lui, actualul locatar de la Cotroceni nu se lasă mai prejos… Până la urmă, și împăratul Caligula și-a făcut calul senator… doar că nu putea vorbi în plen, la fel ca al nostru președinte!

Întrebat de ce înlesnește accederea lui Iohannis la fotoliul de senator, Ciucă a zis că e păcat să se piardă așa un om cu experiență în ale politicii dâmbovițene. Doar Iohannis este omul care l-a propulsat în vârful PNL și al statului (deși el s-a jurat pe onoarea lui că nu va face niciodată politică) și chiar dacă nu vorbește prea mult, „tace și face”! Așa cum a aranjat aducerea PSD la guvernare în al doilea mandat al său – într-o alianță stânga-dreapta – după ce în primul, a pus în cârcă pesediștilor toate relele țării, tot așa, probabil că el ar putea fi omul potrivit să mențină același „echilibru” într-o viitoare guvernare pesedisto-liberală.Bineînțeles, de dragul „interesului național”!

Sursa video: Realitatea Plus TV

Și sunt convins că le va ieși mișcarea și Iohannis nu doar că va căpăta „servici” , dar sigur ne vom trezi cu el și șef al Senatului, adică al doilea om în stat, de unde „tăcând și făcând” își va putea juca în tihnă marionetele politice… Căci de ce nu, „la vremuri noi, tot ei!”?

Ce nu știe probabil Ciucă, este că magnificul de la Cotroceni – aflat la cel mai de jos prag al simpatiei cetățenilor români, ar putea să-i tragă pe liberali și mai jos decât se află în sondaje, spre deliciul și bucuria lui Ciolacu!

Rămâne însă și întrebarea pe care și-o pun mulți, inclusiv rezerviștii Armatei României: dacă legea care îi va permite lui Iohannis să devină senator se va vota pe repede-înainte săptămâna viitoare, de ce nu s-ar vota la fel de repede și amendamentul la Legea 223/2015 privind pensiile militare, propus de Forumul Structurilor Asociative ale rezerviștilor militari care prevede actualizarea soldei de grad a pensionarilor din apărare, odată cu mărirea soldei de grad a militarilor activi?

Nicolae Ionel Ciucă, așa ar fi promis într-o emisiune televizată, dar și promisiunea e tot vorbă, mai ales când ești în campanie electorală! Chiar dacă a spus-o cu noduri în gât, știind că proiectul legislativ depus de rezerviști la Senat, precizează la articolul 593că: „Prevederile art. 591 nu se aplică pensionarilor militari care ocupă funcția de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar sau funcții asimilate acestora, cât și celor care ocupă funcția de parlamentar, pe perioada exercitării acestor funcții.”

Precedentul fiind deja creat de Ion Iliescu, la timpul său, cu siguranță vom avea încă un fost președinte aranjat senator de frații lui în ale politicii; nu că ar aduce vreo plus-valoare legislativului… dar chiar și așa, ar fi mult în fața unor alți habarniști de prin Parlament, ajunși acolo prin pârghii politice numai de ei știute și care dorm la fel de adânc în fotolii atunci când nu ridică mânuța la comanda partidului, pentru a-și da votul!

Oricum, Klaus Iohannis va rămâne în istoria țării prin absenteism, după fostul președinte-jucător!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.