Acasă Alegeri 2024 Despre amestecul viciilor în politica românească

Despre amestecul viciilor în politica românească

12137
0

Valeriu NICOLAE ■

Geoană ar fi putut să răspundă calm, diplomat, elegant că e foarte important să avem jurnaliști de investigație ca domnul Biro. Că e nevoie de oameni care să aibă curajul să scrie împotriva oamenilor foarte puternici și că el dacă va ajunge la Cotroceni va face tot posibilul să încurajeze jurnalismul onest și să descurajeze propaganda toxică făcută de jurnaliștii  acoperiți sau cei plătiți de partide. Că îi va cere explicații domnului Mănescu și că dacă se va dovedi că explicațiile domniei sale nu sunt satisfăcătoare va înceta colaborarea cu el și va returna banii primiți de la soții Mănescu. Că le mulțumește tuturor celor care îl critică onest căci asta îl ajută să fie mai bun.

Dar, nu. El a răspuns ca o cizmă în ciuda a 34 de ani de gargară diplomatică. Acuma, musai să privim lucrurile și din perspectiva pragmatică căci cine se aseamănă se adună, spune proverbul, nu-i așa?

Liberalul Rareș Mănescu și nevasta domnului Iolu, purtătorul de cuvânt al lui Dacian Cioloș (fostul șef al USR) sunt în echipa de campanie a lui Mircea Geoană, fostul șef al PSD.

Nevasta domnului Mănescu, Ramona Mănescu, pute îngrozitor a *vicii că doar a terminat toate cele trei colegii de vicii. Și ea își ascunde un doctorat cu disperarea plagiatorilor mârlani care au ajuns miniștri. CV-ul ei nu include multe detalii inclusiv o aventură foarte interesantă în Turcia.

Despre averea ei și duhoarea de corupție din jurul domniei sale a scris RISE Project la greu și au fost obligați de minunăția de stat să scoată materialul dar cu ajutorul Eleninei (să trăiți o mie de ani doamna!) au câștigat în cele din urmă și încă se găsesc. Și Măneasca are traiectoria tipică fetelor deștepte din politica românească, expertă parlamentară rapid și apoi familia devine incredibil de bogată pe măsură ce cariera ei explodează.

A fost ministră în guvernul ministru al Transporturilor și Infrastructurii în Guvernul USL condus de Victor Ponta (23 august 2013 – 26 februarie 2014) fiind precedată în funcție de pușcăriașul Relu Fenechiu și succedată de pușcăriașul Dan Șova, apoi la 24 iulie 2019 a devenit ministru al Afacerilor Externe în Guvernul PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă, înlocuindu-l pe Teodor Meleșcanu.

După ieșirea de la guvernare a ALDE, partid în care se mutase, și după demisia miniștrilor ALDE din guvern, Ramona Mănescu a decis să rămână ministru de Externe și să demisioneze din ALDE, așa cum procedase anterior și cu PNL, în timp ce soțul fost mare vicepreședinte la PNL a trecut și el rapid la ALDE, că doar așa e în tenis.

Statul nostru cel mai minunat și nu viciile noastre îngrozitoare au trimis-o pe doamna Mănescu Șefă de Misiune la Bruxelles pentru Transgaz că doar nu credeți că de geaba plătiți ca tâmpiții costuri uriașe la gaz, pentru șmecheri. Despre nenorocirile de la Transgaz și legăturile cu viciile am mai scris.

Doamna Mănescu la momentul numirii avea canci experiență în domeniu, cum e și normal. Declarațiile ei de avere sunt niște megamizerii – fata este săracă lipită pământului…nimic în conturi, zero proprietăți, doar două Audi, un Jaguar și un Harley-Davidson. De ceva vreme, femeia care a trăit practic doar din politică cu “niiica” în conturi și fără proprietăți, în 2020 și-a deschis firmă cinstită în Elveția că doar e țară ieftină unde cei mai onești oameni din lume își parchează banii făcuți cu sudoarea minților lor.  În bordul organizației mai este un parlamentar român liberal.

Amestecul viciilor în politica noastră a devenit foarte periculos. Nu, nu toți oamenii din vicii sunt toxici, în mod sigur sunt și oameni de toată cinstea acolo că altfel ar fi mult mai rău. Dar amestecul lor în politică este o problemă uriașă.

*vicii se citește cu un ser în față.

Poza asta veche e probabil mult mai sugestivă decât orice altceva – campionii liberali:  Bușoi, Adina Vălean – nevasta lui Crin Antonescu, doamna Mănescu, doamna Norica, doamna Webber și fostul șef al SRI-ului. Liberalismul la noi e mort sau stă Ciucă, dacă vreți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.