Acasă Educaţie Inteligența artificială în educație. Da sau nu?

Inteligența artificială în educație. Da sau nu?

10480
0

Paloma PETRESCU ■

Motto: “Inteligența nu înseamnă să nu faci greşeli, ci să vezi repede cum poţi să le îndrepţi” Berlot Brecht

Povestea CNIV (Conferința Națională de Învățământ Virtual-2024) a început în 2003 din inițiativa unor oameni dedicați educației, care au înțeles cu mult înaintea altora, utilitatea platformelor de e-learning, a soft-ului educațional, a instrumentelor și resurselor virtuale, în sprijinul educației. Conferința se desfășoară sub egida Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în informatică (ICI).

Mă  întrebam dacă AI în educație este un beneficiu sau nu?

Cu siguranță, în zilele de azi, utilizarea AI[1] în educație este o provocare, la nivel mondial. Salman Kahn, cel care a dezvoltat platforma de învățare la distanță www.khanacademy.org[2]  aduce în discuție beneficiile dar și limitele utilizării AI în educație, precum și faptul că întreg ciclul învățare – predare – evaluare este impactat. “Brave new words” , https://carturesti.ro/carte/brave-new-words-3186108768 

Utilizarea inteligenței artificiale (AI) în educație poate aduce multe beneficii, dar vine și cu o serie de provocări, care mai mult strică, dacă sunt ignorate.

Despre asta va fi vorba și în cadrul Conferinței Naționale de Învățământ Virtual din 2024.

https://cniv.ro/despre-conferință/ , iar calendarul conferinței din 2024 este următorul:

1 noiembrie 2024 Transmiterea lucrării pentru evaluare

4 noiembrie 2024 Notificarea acceptării lucrării

5 noiembrie 2024 Înregistrare

11 noiembrie 2024 Transmiterea lucrării în forma finală

15 noiembrie 2024 Data conferinței

Pentru mai multe informații https://cniv.ro/call-for-papers/

Nu este doar despre cercetare și dezvoltare de instrumente, soluții digitale pentru educație, este și despre împărtășirea de experiențe ale fiecăruia, în marea comunitate de învățare și practică din educație, deci sunt așteptate lucrări creative, soluții aplicabile, intuitive de la profesori, studenți și chiar de la elevi.

AI poate fi un instrument valoros în sprijinul educației, dacă conștientizăm că este doar un instrument care nu înlocuiește persoana cu roluri în educație, ci doar îi ușurează munca.

Într-un articol viitor voi reveni cu opinii despre beneficiile, provocările și soluțiile utilizării AI în educație, evident, din perspectiva utilizatorului și nu cea a creatorului de soft.


[1] Inteligența artificială

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Khan_Academy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.