Acasă FOILETON Pentru Eugen Baboi însingurare n-are legătură cu înstrăinare

Pentru Eugen Baboi însingurare n-are legătură cu înstrăinare

11586
0
Foto Andreea MIHĂESCU
Foto Andreea MIHĂESCU

Dan MIHĂESCU

Etimologic, substantivul propriu nume de persoană Eugen are origini grecești și se traduce de „de neam bun, nobil, născut nobil”, încadrându-se într-o bogată serie de antroponime la multe popoare vechi, ce se refereau la originea nobilă a purtătorului, inițial.

În fapt, cantautorul constănțean Eugen Baboi, prietenul meu din copilărie și mai târziu coleg de liceu, inițiatorul și compozitorul memorabilelor piese folk, începând cu anul 1977 ale grupului Poesis, s-a născut nobil în cuget și simțire. Spun asta pentru că deși, asemeni majorității adolescenților de atunci, își căuta viitoarea izbăvire existențială către o zonă de confort asigurată de o profesie tehnică, mântuirea sufletească și-o asigura zi de zi la Casa de Cultură a Tineretului din Constanța, celebra Casa d’Italia. Acolo ne făceam veacul mai toți, la vremea aceea, pe când încercam să ne căutăm drumul în spațiul creativ.

https://youtu.be/PwOLnmeRnZ4

În mediul universitar drumurile ni s-au separat. El a studiat geologia eu am rămas fidel aprofundării studiului filologic. Și-a luat repartiția la o schelă petrolieră dar în principal a continuat turneele cu Cenaclul Flacăra până la finalul epocii de vogă. Apoi a obținut un post de redactor la Radio România iar Mariana, soția, actriță la Teatrul Mic și în paralel un al doilea loc de muncă ca redactor tot la Radio România. Primiseră un apartament de la Primăria București într-o casă veche dar centrală, pe cheul Dâmboviței, vizavi de Palatul de Justiție; aveau doi copii și pe când noua societate democrată abia prindea contur, la finalul noului cincinal democrat, Eugen Baboi și-a luat familia cu grijă de felină care-și salvează pisoii purtându-i în gură și a emigrat în Canada.

Ce l-a determinat în 1995 pe Eugen Baboi să ia brusc decizia să-și schimbe complet viața când practic era pe val, din punct de vedere profesional și al notorietății, ne mărturisește în podcastul Potcovăria lui Dan.

Ce-l face însă acum pe Eugen Baboi să fie printre puținii români care apreciază ca benefice strategia și programul electoral al republicanului Donald Trump, leac de primenire a cangrenei economice și politice instaurată prin politica liberală a Democraților?

Ce părere are despre partizanatul politic care răvășește din nou societatea românească și cum percepe vehemența cu care unii își impun opțiunile sau punctele de vedere doctrinare?

Toate acestea și ce-i rezervă viitorul imediat cantautorului Eugen Baboi, puteți afla vizionând noua ediție a podcastului Potcovăria lui Dan!

🔴 Nu uita să te abonezi la canalul nostru de YouTube pentru mai multe episoade! http://www.youtube.com/@potcovaria 

Potcovaria lui Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.