Acasă Frontul de Est Ucraina lovește din nou năucitor în Maica Rusie

Ucraina lovește din nou năucitor în Maica Rusie

7033
0
Fața lui Valery Gerasimov spune totul. Nu poți simula așa ceva!
Fața lui Valery Gerasimov spune totul. Nu poți simula așa ceva!

Dan MIHĂESCU ■

Ucraina a început o nouă incursiune în noaptea de vineri spre sâmbătă în regiunea rusă Kursk și Președintele Putin nu a dispus încă nicio măsură pentru a opri noua străpungere a frontierei. „Se pare că forțele armate ruse nu au rezerve disponibile pentru a-și apăra teritoriul suveran”, comentează analiștii independenți pe platformele de socializare.

Această nouă invazie ucraineană în regiunea rusă Kursk este susținută de trupe mecanizate aparținând „Grupului Khorne” al Brigăzii 116 Mecanizate

. Două batalioane sunt angajate de 24 de ore în apropiere de Veseloe, la 20 km vest de teritoriul ocupat deja de forțele de ucraineană în Kursk militarii înaintând ușor pe noul teritoriu fără a întîâlni puncte de rezistență armată care să pună probleme.

Dacă rapoartele independente se vor dovedi corect informate înseamnă ce Armata Ucraineană a făcut o mișcare de mare forță atacând prin învăluire spatele contraofensivei ruse, pe care Putin o ordonase să fie lansată din vest în părțile ocupate de Ucraina în Kursk, în urmă cu câteva zile. Rapoartele menționează că această nouă operație ucraineană a fost posibilă deoarece contraatacului rusesc i-au fost alocate efective insuficiente pentru a susține efortul impus de comandanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.