Acasă Frontul de Est Telegram și serviciile secrete rusești

Telegram și serviciile secrete rusești

16587
0

Manuel VLĂDUȚ■

“Pentru serviciile de informații rusești, VIN VREMURI GRELE!… Telegram cooperează cu autoritățile globale după arestarea lui Durov.”

Astfel titrează pe site ul QUORA, analistul politic german Anna Magdalena Wielopolska, aducând noutăți detaliate despre situația lui Pavel Durov și a platformei de socializare Telegram.

“După arestarea lui Pavel Durov și eliberarea sa sub supraveghere judiciară, platforma de socializare Telegram a început să coopereze cu forțele de ordine nu numai din Franța, ci și din alte țări din întreaga lume”, a declarat Andriy Kovalenko, șeful Centrului de Combatere a Dezinformarii din Ucraina, Consiliul de Securitate și Apărare Națională, sâmbătă, 21 septembrie.

„Pentru serviciile de informații rusești, acest lucru este o mare lovitură. Este un eșec total!”, a comentat Kovalenko despre consecințele arestării fondatorului Telegram.

Pe 12 septembrie, ziarul francez Libération a raportat că Telegram a început să coopereze cu anchetatorii francezi în urma reținerii lui Durov.

Pe 24 august, fondatorul Telegram, Pavel Durov, care este de origine rusă și deține cetățenia în cel puțin patru țări, a fost arestat pe un aeroport din Paris după ce s-a întors din Azerbaidjan cu un avion privat.

Pavel Durov

Reamintim că Pavel Durov, fondator și CEO al platformei de socializare Telegram, a părăsit Rusia în 2014, după ce a refuzat să se conformeze cererilor autorităților de a închide comunitățile folosite de opoziție pe platformă. Cu un an mai devreme, el fondase Telegram, o companie pe care o conduce și în prezent din Dubai, Emiratele Arabe Unite (EAU), unde s-a stabilit. Durov deține cetățenia EAU, pe cea franceză, dar Rusia a declarat că îl consideră în continuare cetățean. Căci cine este rus, nu poate muri decât rus, în concepția neobolșevicilor de la Kremlin!

TELEGRAM este una dintre cele mai mari platforme de social media și mesagerie din lume, alături de Facebook, WhatsApp, Instagram, TikTok și WeChat. În iulie 2024, Durov anunța că Telegram a ajuns la 950 de milioane de utilizatori activi lunar. Aplicația este foarte populară în Rusia și Ucraina, fiind folosită și de grupurile pro-democrație din Iran și Hong Kong, dar și de către propaganda rusească și de către grupări teroriste precum Hezbollah! Mesajele schimbate prin intermediul aplicației Telegram sunt criptate, ceea ce înseamnă că pot fi citite doar pe dispozitivul care le trimite și pe cel care le primește, dar aceasta nu este o setare implicită pentru toți utilizatorii. Diferența majoră dintre Telegram și alte platforme ce oferă servicii similare precum WhatsApp este dimensiunea grupurilor de utilizatori. WhatsApp limitează la 1.000 numărul de utilizatori ce pot fi asociați unui grup, în timp ce pe Telegram pot fi până la 200.000 de utilizatori într-un grup, potrivit site ului www.digi24.ro

Sursa foto: Timesnewroman.ro

Oamenii legii francezi consideră că, refuzând să modereze conținutul de pe platformă, Durov a devenit complice la infracțiunile comise prin Telegram. Durov a fost acuzat de 12 infracțiuni, inclusiv distribuție de droguri, infracțiuni cibernetice, fraudă și deținere de pornografie infantilă.

Pe 8 august, Durov a fost plasat sub supraveghere judiciară și eliberat pe cauțiune pentru 5 milioane de euro. Potrivit presei franceze, Durov a declarat în timpul interogatoriului că a cooperat cu contrainformații franceze și a furnizat telefonul său poliției.

Controlul serviciilor de informații occidentale asupra acestei vaste platforme de socializare – Telegram, va da mari dureri de cap serviciilor rusești, dar și rețelelor teroriste finanțate de Iran – precum Hezbollah sau Hamas – complicele Rusiei în războiul din Ucraina.

Decriptarea comunicațiilor folosite de aceștia pe platforma Telegram, poate însemna pentru ei un colaps major, cunoscut fiind că cine stăpânește informația, stăpânește situația!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.