Acasă Alegeri 2024 Bogdan Huțucă vrea guvernare de dreapta după alegeri

Bogdan Huțucă vrea guvernare de dreapta după alegeri

9605
0
Foto Alexandru BADEA
Foto Alexandru BADEA

Dan MIHĂESCU

Vizita lui Bogdan Huțucă de joia trecută la “Potcovăria lui Dan” m-a luminat și m-a înfiorat, totodată, căci mi-a dat ocazia celei mai credibile informații, la prima mână și pe gratis, despre ce ne așteaptă anul viitor în România, lăsându-mi totuși o cât de mică speranță că încă mai este timp să avem grijă cum “ne așezăm patul”…ca să dormim!

Am zis informații la prima mână pentru că Bogdan Huțucă, președintele Filialei Constanța și membru al Biroului Executiv Național al Partidului Național Liberal (PNL), e președintele Comisiei Buget-Finanțe a Camerei Deputaților și începând din 2019, o dată cu guvernarea Ludovic Orban, a devenit principalul artizan al proiectelor pentru bugetul de stat al României, alături de miniștrii Finanțelor Publice.

Și am mai zis pe gratis nu pentru că Bogdan este vechiul meu prieten și confesor politic ci din cauză că PNL n-a fost capabil să-și îndeplinească obligațiile asumate în contractul de promovare pre-electorală cu Gazeta Sentinela, așa că înțelegerea a picat iar noi suntem liberi de orice obligație.

https://youtu.be/qjwKb3fJ7sQ

Dar nu-i bai! Nu banii ne-au făcut pe noi ci principialitatea și moralitatea așa că am plonjat abrupt în subiect întrebându-l franc pe liderul liberal ce motive ar avea constănțenii, de la țară sau de la oraș să voteze cu același aplomb, și la alegerile parlamentare dar mai cu seamă prezidențiale, candidații PNL?

Iar Huțucă, dovedindu-se politician versat, mi-a răspuns cu nonșalanță că argumentele liberalilor în fața electoratului decurg din bunăstarea pe care au creat-o în localitățile administrate de primarii lor și că și la guvernare tot așa stă treaba. Și de aici cine a mai putut să-l oprească pe Bogdan al meu din explicații și exemplificări cu cifre, detalii și strategii politice?

Foto Alexandru BADEA

A vorbit și despre perpetuarea conducerii PNL la Consiliul Județean Constanța prin alegerea primarului de la Valu lui Traian, Florin Mitroi, ca președinte ca semn al încrederii reconfirmate din partea electoratului; a confirmat și preocuparea pentru rezolvarea, anul viitor, a punerii în drepturi a beneficiarilor Legii 154/2021, mai ales că circa 22.000 dintre persoanele afectate, din totalul celor 105.000 români vizați de lege, sunt din județul Constanța, spunându-mi că a stabilit și cu Ionel Ciucă faptul că aplicarea legii nu poate fi prorogată la nesfârșit, soluția fiind punerea în plată și reeșalonarea restanțelor acumulate în ultimii trei ani…

Dar toate astea o să le vedeți și o să le auziți în amănunt urmărind emisiunea “Potcovăria lui Dan” cu Bogdan Huțucă și dacă o să aveți răbdare până la sfârșit aflați și ce ne așteaptă la anul după cum votăm la parlamentare și prezidențiale. În funcție de viziunea economică a viitorului pol de putere vom rămâne la cota unică de impozitare sau vom trece la impozitul progresiv; vom desființa clasa de mijloc în România o dată cu reducerea subită a pragului de impozitare ce va duce la dispariția a 114.000 de microfirme (circa 30% din total) prin trecerea fortuit la impozitul pe profit, așa după cum cere PSD; Comisia Europeană va aproba un calendar abrupt pe patru ani pentru restructurarea deficitului bugetar ce va duce la o austeritate severă și concedieri masive în sectorul public dacă viitorul guvern se va arăta la fel de ezitant și mai degrabă puțin credibil în dorința de aplicare fermă a măsurilor de reformă bugetar-fiscală sau un program pe șapte ani, mai relaxat dacă parteneriatul cu viitorul guvern va fi în aplicarea măsurilor și transparent în angajarea cheltuielilor bugetare…Urmăriți și aflați ce ne așteaptă, direct de la sursă, ca să știți cum votați! https://youtu.be/qjwKb3fJ7sQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.