Acasă Caleidoscop Aici toate sunt pe dos

Aici toate sunt pe dos

973
2
Semn sens interzis peninsula Foto: Virgil Breabăn
Semn sens interzis peninsula Foto: Virgil Breabăn

Prof. univ. dr. Virgil BREABĂN ■


Despre “starea” peninsulei constănţene:

1. În urmă cu vreo două săptămâni, într-o noapte, nişte băieţi “responsabili”, puşi pe glume “inteligente” au rasucit cu 180 ̊ indicatorul de sens interzis de la intersecţia str. R. Opreanu cu str. Revoluţiei, din Municipiul Constanţa. De atunci, zilnic trec pe acolo, de mai multe ori pe zi, maşinile Poliţiei locale, ale Poliţiei circulaţiei şi ale Jandarmeriei; indicatorul a rămas răsucit, punându-i în dificultate pe mulţi şoferi, mai ales pe cei care nu sunt din Constanţa, creind situaţii de conflict şi chiar pericole de accidente. Nici unul din vajnicii apărători ai siguranţei şi ordinii publice n-a catadicsit să readucă indicatorul la poziţia lui normală. In urmă cu două seri, profitând de faptul că o patrulă a Jandarmeriei îşi făcea cumpărăturile la Alimentara de alături, i-am rugat politicos să-i anunţe pe cei în drept să vină şi să rezolve problema. Răspunsul lor, prompt: “ar fi mai bine să-i anunţaţi dumneavoastră” ! Fără comentarii !

Semn sens interzis peninsula Foto: Virgil Breabăn

2. La intrarea in Piata Ovidiu, în cartierul istoric al Constanţei, lângă sediul Băncii Naţionale, atât dinspre str. Revoluţiei spre str. Marcus Aurelius, cât şi dinspre str. M. Aurelius spre Revoluţiei, există indicatoare de “sens interzis”. Nu le respectă nimeni, nici măcar maşinile Poliţiei sau ale Jandarmeriei; trebuie să recunosc că nici subsemnatul. Nu înţeleg care-i rostul lor, dacă nici măcar maşinile Poliţiei de la circulaţie nu le respectă. Dacă nu sunt necesare ar trebui demontate, daca sunt necesare ar trebui respectate, începând cu maşinile Poliţiei. Efectul pe termen lung este acela că se creează impresia că indicatoarele de circulaţie auto sunt facultative, iar la starea de indisciplină a concetăţenilor noştri şoferi, nu face bine nimănui!

3. Să vedem câţi cu ochelari, din administraţia oraşului nostru, vor citi semnalele din această rubrică ? !

Semn sens interzis peninsula Foto: Virgil Breabăn

2 COMENTARII

  1. Victorie! La mai putin de 20 de ore de la aparitia textului de mai sus, indicatorul de „sens interzis” de la intersectia strazilor R. Opreanu si Revolutiei, a revenit la pozitia normala. Grea operatie, autoritatile au avut nevoie de 16 zile pentru aceasta. Cineva, in sfarsit, si-a gasit ochelarii!

  2. Dl profesor Breaban ( in fapt un mare profesor), ar trebui să aibă o interpelare noului deja învechit primar al Constantei, în legătură cu dezastrul tramei stradale din glorioasa noastră peninsulă. Un primar fără personalitate, ma bucur ca nu l-am votat. Astept momentul vopsirii bordurilor.

    Legat de indicatorul de circulație;
    Da dle profesor, mare scofală, cu tot respectul. Probleme majore sunt mizeriile lăsate în urma lui de predecesorul dlui amiral dar, acesta si-a asumat prin vestitul proiect al indicatorilor de mandat, o sumedenie de „reparatii „. La ora asta ne lăudăm cu un ZERO. Poate mă înșel, în fapt, ne rupem mașinile pe străduțele din zona istorică, iar vizitatorii rămân consternati. Plătim taxe pentru salariile bombastice ale administrațiilor orașului, sau de ce? De 20 de ani așteptăm un mai bine, pentru noi, cetățeni ai urbei. Este un punct de vedere și atât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.