Acasă Cetăţeanul supărat Dă Doamne mintea de pe urmă, poliţiştilor de la Rutieră

Dă Doamne mintea de pe urmă, poliţiştilor de la Rutieră

1460
0

Leonard MOCANU ■

Povesteam unui amic, cu ceva vreme în urmă, despre înțelepciunea combinată a celor de la Poliția Rutieră Constanța și Administrația Străzilor (sau cum s-o chema), din Primăria Municipiului Constanța, despre inepţiile din trafic, generate de către cei care ar trebui să vegheze la siguranţa circulaţiei şi reglementarea ei iar omului aproape că nu-i venea să creadă ce-i relatam.

Acum, vă rog să priviți şi dumneavoastră imaginea de mai sus, nu una imaginară, capturată cu camera de bord la intersecția străzilor Mihai Viteazul şi Traian (la Colonade, cum știu constănțenii).

Presupunem că vă pregătiți să obțineți permisul de conducător auto și rezolvați un chestionar în care gășiți imaginea atașată și întrebarea: Cui trebuie să cedeze prioritatea un conducător auto care dorește să vireze la dreapta și întâlnește indicatorul din imagine și plăcuța adițională de sub el ? Evident, așa cum ne învață Codul Rutier și documentele subsecvente, nimănui (de fapt doar pietonilor), întrucât circulați pe un drum cu prioritate și eventualii ”contracandidați” vă vin din partea stângă!

Totuși, stupoare: la nici zece metri, după cum se poate vedea în poză, cei care pătrund pe strada Traian trebuie să cedeze trecerea, conform indicatorului și marcajului de pe asfalt.

Iată o situație care confirmă zicala: Teoria, ca teoria, practică ne omoară!

Cazul în sine însă ridică serioase semne de întrebare cu privire la sănătatea mintală a celor care au în grijă traficul rutier din Municipiul Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.