Acasă APĂRARE Daruri de la veterani

Daruri de la veterani

963
0

Manuel VLĂDUȚ

Manuel VLĂDUȚ

Pentru membrii Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații, este deja o tradiție ca în preajma Sfintelor Sărbători a Nașterii Domnului, să ofere daruri copiilor sau unor oameni speciali – cum sunt veteranii de război – sau unor camarazi aflați în suferință, așa cum au făcut-o încă de la înființarea asociației lor, în anul 2019.

Ca asociație cu profil militar, Ordinul Militar al Veteranilor reunește sub blazonul său cavaleresc, numeroși militari activi sau rezerviști – veterani ai teatrelor de operații, militari răniți în misiuni, precum și membri ai familiilor unor camarazi căzuți la datorie în misiunile internaționale la care aceștia au participat.

Condus de col.(r) dr. Vasile VREME, care a comandat detașamentele Batalionului 341 Infanterie „Constanța” („Rechinii Albi”) dislocate în trei teatre de operații – Kosovo, Afganistan și Irak, el însuși decorat cu “Virtutea Militară cu Însemne pentru Război, în Grad de Cavaler”, Ordinul Militar al Veteranilor a întreprins începând cu 1 decembrie, o serie de acțiuni caritabile dar discrete, specifice modului lor de acțiune, care au adus bucurie celor vizitați.

La începutul lunii decembrie, reprezentanții Ordinului au adus zâmbetul pe fața celor cinci copii ai familiei Spoială D. din comuna Dofteana județul Bacău, dăruindu-le pachete cu îmbrăcăminte, alimente, dulciuri.

Au oferit de asemenea, un sprijin financiar camaradului veteran plt. maj. Știucă – Lefcencu Gabriel, din Batalionul 22 Vânători de Munte ,,Cireșoaia,, din Bistrița, rămas invalid din cauza unui accident nefericit…

Cu mare bucurie, reprezentanții Ordinului Militar al Veteranilor au fost primiți la Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza,, din Constanța, unde au oferit în prezența colegilor, a dirigintei – prof. Valeria Hînză și a directorului-adjunct prof. dr. Adrian Ilie, un premiu în bani elevului cu cea mai mare medie din clasa a X-a B, elevul-fruntaș Barbu Andrei David.

La Medgidia, doi veterani ai Ordinului au vizitat – oferindu-i daruri de Crăciun, pe ultimul veteran de război în viață din municipiu, venerabilul domn Constantin CRISTU, care pe 24 septembrie al acestui an, a împlinit vârsta de 99 de ani.

Plt.maj. Știucă – Lefcencu Gabriel
Constantin CRISTU

De asemenea, Rotariu Alexandru din Agigea, un tânăr cu grave probleme de sănătate, dar extrem de inteligent și merituos (a absolviz în aceste condiții liceul, cu media generală 9,46) a primit din partea Ordinului un ajutor financiar, necesar tratamentului costisitor la o clinică din Turcia.

Acțiunile Ordinului Militar al Veteranilor nu se vor opri însă aici, printre obiectivele sale principale și ale căror proiecte sunt deja conturate, numărându-se sprijinirea unor camarazi care au nevoie de tratament de specialitate, prin colaborarea stabilită cu Spitalul clinic de recuperare, medicină fizică și balneologie – EFOSAN din Eforie Nord – grație domnului doctor Anatoli Covaliov, sau ridicarea unui monument dedicat celor 35 de militari căzuți la datorie în teatrele de operații din Afganistan, Irak, Africa și Balcanii de Vest.

Premiere Andrei BARBU

Activitățile, proiectele, precum și alte informații despre această organizație a veteranilor din teatrele de operații, pot fi urmărite pe site-ul oficial al Ordinului, www.ordinulveteranilor.ro precum și pagina sa de socializare, www.facebook.com/Ordinul-Militar-al-Veteranilor-din-Teatrele-de-Operații.

Pe această cale, Ordinul Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații transmite tuturor, în ajunul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului și a Noului An ce se apropie, Sărbători Fericite și cu sănătate și belșug!

La Mulți Ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.