Acasă Utilitare RAJA opreşte apa în 9 localităţi din judeţul Constanţa pentru lucrări programate

RAJA opreşte apa în 9 localităţi din judeţul Constanţa pentru lucrări programate

1425
0

RAJA S. A. anunţă oprirea distribuţiei apei potabile pe raza a nouă localităţi din judeţul Constanţa pentru executarea de lucrări programate în vederea reparării unor avarii sau pentru înlocuirea unor repere tehnice, în perioada 23-24 mai şi 25-27, informează Biroul de Comunicare al Companiei.

Astfel, în localitatea Valu lui Traian, în noaptea de luni – 23 mai, ora 23.00, până marți – 24 mai 2022, ora 05.00 RAJA S.A. va executa lucrări pentru remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 400 mm, din incinta Stației de Pompare Valu lui Traian şi în această perioadă va fi sistată furnizarea apei potabile în întreaga localitate cu excepția Zonei C.

Astfel, abonaţii afectaţi de oprire sunt sfătuiţi să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Şi o mare parte din abonaţii Municipiului Constanța și din alte şapte localități din județ vor fi lipsiţi de apă potabilă din noaptea de 25 mai, ora 22.00, până vineri – 27 mai 2022, ora 05.00, perioadă în care echipele RAJA S. A, vor lucra pentru înlocuirea unor conducte și vane de legătură la Stația de Tratare și Pompare Palas Constanța. Investiția face parte din Contractul de lucrări CL35: ”Reabilitare stație de pompare apă brută Galeșu; Reabilitare Complex Înmagazinare Palas: SP1, SP2 și rețele în incintă, Reabilitare puț P0 Constanța Nord, județul Constanța” în valoare de 48.684.054,30 lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

•        Cartierul Palas și Zona industrială Oierie Palas;

•        Cartierele Brătianu și Medeea;

•        Zona industrială;

•        Cartierele CET, Viile Noi și Sere;

•        Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;

•        Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal;

•        Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);

•        Cartierul Faleză Sud;

•        Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;

•        Zonele Baba Novac și Halta Traian;

•        Zona Comercială Vest;

•        Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord, Techirghiol, Năvodari, Lumina și Varianta Ovidiu – Peninsulă.

                   Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă, timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată fiind de aproximativ 6 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

                  Consumatorii afectați de această lucrare sunt sfătuiţi să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

„Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor”, precizează Biroul de Comunicare al companiei RAJA S. A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.