Acasă Economic La Rafinăria Petromidia a fost repusă în funcţiune instalația de Hidrofinare Petrol...

La Rafinăria Petromidia a fost repusă în funcţiune instalația de Hidrofinare Petrol Motorină

485
0

Nastasia BUTUC ■

Rompetrol Rafinare a finalizat recent lucrările de reparație şi punere în funcţiune a instalației de Hidrofinare Petrol Motorină (HPM), afectată de incidentul tehnic survenit în luna iulie 2021,  cea mai mare rafinărie din România funcționândn acum la capacitate optimă, în acord cu planurile de producție estimate, informează un comunicat de presă transmis de Departamentul de Comunicare și Relații Publice al KMG International.

Potrivit sursei citate, lucrările de reabilitare a instalației HPM au început în luna iulie 2021 și au fost finalizate în timpul opririi tehnologice din perioada martie – aprilie 2022, fiind efectuate, de asemenea, testările și certificările de rigoare.

“Toate rezervoarele și coloanele care compun instalația au fost produse în România, instalația cu capacitate de procesare de aproximativ un milion de tone pe an şi un debit de 130 de m3 pe oră având posibilitatea să proceseze un amestec de motorină de Distilare Atmosferică, motorină de Cocsare și motorină de Cracare Catalitică, la un grad ridicat de desulfurare”, se arată în comunicatul de presă.

Instalația HPM este una dintre principalele capacități de obținere a motorinelor cu specificații de calitate ridicate, iar în urma proceselor operaționale, rezultă și produse secundare precum fracția ușoară, folosită în instalația de Hidrofinare Petrol Reactor (HPR), respectiv gaze care sunt trimise în instalația de Desulfurare Gaze și Recuperare Sulf (DGRS).

Compania a planificat pentru acest an procesarea a circa 5,6 milioane de tone de materii prime, cu obținerea de aproximativ 2,7 milioane de tone de diesel și Jet A1 (combustibil special de aviație).

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.